Iskoristite savršenu priliku da bolje upoznate nevjerojatnu Moskvu i uživate u prelijepom St. Petersburgu. Doživite nezaboravnu romantiku ova dva čarobna grada i uživajte u prizorima dana i noći koji će Vas ostaviti bez daha.


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

9.200,00 Kn

NA BAZI 50 PLAĆENIH OSOBA


U CIJENU UKLUČENO: 
Transfer autobusom Vinkovci-Beograd (zračna luka)-Vinkovci,

Zrakoplovne karte na relaciji: Beograd-Moskva i St. Petersburg-Beograd,

Zrakoplovne pristojbe (taksa),

Checkirana prtljaga do 23 kg + ručna prtljaga do 8 kg,

3 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu Cosmos 4* u Moskvi

3 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu Azimut 4* u St.Petersburgu

2 večere u hotelu Cosmos u Moskvi i 2 večere u hotelu Azimut u St.Petersburgu

transfere aerodrom – hotel, hotel- željeznički kolodvor, hotel – aerodrom

karta za brzi vlak Sapsan na relaciji Moskva-St.Petersburg (ekonomska klasa)

prijevoz na izletima, prema programu autobusom turističke klase

izlete i razglede prema programu: panoramski razgled grada Moskve, vožnja brodom rijekom Moskvom, panoramski razgled St.Petersburga, vožnja brodom rijekom Nevom i kanalima

Večera na brodu tijekom vožnji rijekom Moskvom

vođenje s lokalnim vodičem na hrvatskom jeziku

Razgled Kremlja i jedne od katedrale u Moskvi (vodič, ulaznice)

Metro tura u Moskvi (vodič, ulaznice)

viza (izrada+usluga izrade)

Ermitaž u St. Petersburgu (vodič, ulaznice)

Carsko selo: dvorac Ekaterine i parkove (prijevoz, vodič, ulaznice, ručak)

putno-zdravstveno osiguranje (obavezna stavka zbog izrade vize)

stručnog vodiča tijekom putovanja

zakonska jamčevina

osiguranje od odgovornosti

organizacija putovanja.


DOPLATA/FAKULTATIVA (nije obavezno, po želji grupe):

 Doplata za 1/1 sobu: 1.650,00 kn po osobi.

 Osiguranje od otkaza putovanja: 295,00 kn po osobi.


FAKULTATIVA (nije obavezno, po želji – min. 15 prijavljenih po izletu):

Fakultativni izleti  Trajanje izleta (sati)  Cijena po osobi u KN (na bazi grupe 15 osoba)
MOSKVA: Tretjakovska galerija (vodič, ulaznice)  2,5  190
MOSKVA: Sergijev posad (prijevoz, vodič, ulaznice)  7  295
ST.PET.: Peterhof: gornji i donji parkovi, fontane

(prijevoz, vodič, ulaznice, ručak)

5  570
ST.PET.: Folk Show Feel yourself Russian (transfer, ulaznice)  2,5  470

*U slučaju grupe više od 20 osoba, u Kremlju i Tretjakovskoj galerije trebat će dodatni vodič.

*Prijave za fakultativne izlete se primaju najkasnije do 15.03.2020.


VAŽNO!!!

Putovnica mora vrijediti najmanje šest mjeseci od ulaska u zemlju. Kopiju putovnice prilikom rezervacije putovanja potrebno je dostaviti prodajnom mjestu.

Kategorije hotela odgovaraju službenim lokalnim kategorizacijama.

Agencija zadržava pravo promjene cijene u slučaju promjene tečaja RUB i EUR većih od 1,5%, nedostatka mjesta u ekonomskoj klasi na zrakoplovu, te nedostatku slobodnih soba u hotelima u kojima je predviđen smještaj, promjena cijena ulaznica u objekti, koji se posječuju

Organizator može promjeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda ovisno o radnom vremenu muzeja ili eventualnih gužvi, praznika ili neke situacije više sile nastale u destinaciji. Fakultativne izlete je potrebno rezervirati unaprijed.

Uplatom prve rate putnici pristaju na program i prihvaćaju uvjete putovanja i Opće uvjete putovanja.

Storno troškovi, otkazna naknada 100% 30 dana prije putovanja (ako nemate policu od otkaza putovanja, koja se plaća dodatno).

Putno osiguranje se uplaćuje kod prve uplate, pa molimo dostaviti datume rođenja.


PRIJEVE I REZERVACIJE:

· Prijave/rezervacije se primaju najkasnije do 20.12.2019. u direktno u agenciji ili u uredu Dagita Vinkovci (kod gđa. Danice Kovač)

· Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti min. 30% od ukupnog iznosa aranžmana.

· Do polaska je potrebno uplatiti 100% aranžmana (najkasnije 21 dan prije polaska na putovanje).


*Ponuda rađena 02.12.2019., Zadržavamo pravo korekcije cijena u slučaju promjene na tržištu kao što su poskupljenje goriva, značajnija promjena tečaj euro/kuna (kalkulacija rađena 1€=7,50 kn), Vaših dodatnih zahtijeva kao i smanjeni broj putnika. Za sve ostalo vrijede OPĆI UVJETI PUTOVANJA MARE PANONIUM TOURS-a.

1. Dan

10.05.2020. Vinkovci – Beograd – Moskva

Sastanak i polazak u ranim jutarnjim satima (02:00 h) ispred ureda Dagita u Vinkovcima. Vožnja turističkim autobusom do zračne luke N. Tesla u Beogradu – po dolasku prijava na let Air Serbia JU650 na letu Beograd-Moskva, polijetanje zrakoplova u 06:35 h, dolazak u Moskvu u 10:15 h (po lokalnom vremenu. Nakon obavljenih carinskih pregleda sastanak sa lokalnim vodičem (Hrvatski jezik). Odlazak autobusom s hrvatskim vodičem na panoramski razgled Moskve: vožnja starim i novim gradskim ulicama sa zaustavljenima kod Katedrale, na vidikovcu Vrapče brdo kod glavnog univerziteta Moskve (MGU Lomonosova), na Crvenom trgu. Vidjet ćete glavne Krista spasitelja znamenitosti grada: Park Gorky, ulica Arbat, kazalište Boljšoj, Novodjevičanski manastir, park Pobjede i dr. Transfer do hotela Cosmos 4*. Smještaj u hotelu. Večera u hotelu. Noćenje.

2. Dan

11.05.2020. Moskva

Doručak. Razgled Moskovskog Kremlja, koji nije samo srce Moskve i Rusije nego i najveća utvrda u cijeloj Europi koju je ruski narod očuvao sve do danas. Obilazeći Kremlj saznati ćete što riječ “kremlj” znači, zašto nikada nitko nije pucao iz Car-puške, tko je lijevao Car-zvono, što znači izraz “derati se po cijeloj Ivanovskoj” i kako je to povezano s Kremljom. Dalje slijedi razgled Moskovskog metroa, stanice kojeg se često nazivaju podzemnim dvorcima jer zbog raskošnog interijera, brojnih dekoracija, murala, mozaika, skulptura, zanimljivo izrađenih lustera i sl., podsjećaju na prostorije kraljevskih palača i dvoraca. Saznati ćete zanimljive činjenice o izgradnji moskovskog metroa koji ima više od 150 stanica i o kojem se s pravom govori kao o jednom od najljepših na svijetu. Vožnja Luksuznim brodom rijekom Moskvom. Tijekom izleta ćete upoznati povijesni i kulturni centar ruske prijestolnice te u potpunosti uživati u slikovitim pejzažima. Na brodu će biti poslužena večera. Samostalni povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. Dan

12.05.2020. Moskva

Doručak u hotelu. Slobodan dan za fakultativne izlete ili samostalno istraživanje grada. Predlažemo cijelodnevni fakultativni odlazak u Ruski Vatikan, grad Zlatnog prstnja Rusije – Sergijev Posad. Posjet Trojstvenoj lavri svetoga Sergeja. Manastir je na popisu svjetske baštine, a poznat je i po bogatoj zbirci ikona (Andrej Rubljov). Ili poludnevni posjet Tetjakovske galerije. Tretjakovska galerija (Državna galerija „Pavel Tretjakov“ ) jedan je od najvećih muzeja na svijetu i nezaobilazna riznica ruske umjetnosti. U njojj se čuvaju djela ruske umjetnosti nastala u vremenu od 11. st. do danas. Danas Tretjakovska galerija sadrži više od 170 000 izloženih djela. Slobodno vrijeme. Večera u hotelu. Noćenje.

4. Dan

13.05.2020. Moskva – St. Petersburg

Doručak u hotelu. Odjava iz hotela. Organizirani transfer na kolodvor i putovanje brzim vlakom Sapsan iz Moskve u St.Petersburg (putovanje traje 4 sata). Dolazak u St,Petersburg i odlazak s vodičem na hrvatskom jeziku na panoramski razgled grada. Petersburg će Vas očarati svojim ljepotama i višestoljetnom kulturom kojom odiše na svakom uglu. Osnovao ga je car Petar Veliki 1703. god. te ga je ubrzo imenovao i ruskom prijestolnicom. St. Petersburg bio je oko 200 godina glavni grad Rusije, a danas je ostao važno kulturno i gospodarsko središte Rusije koje privlači brojne turiste iz svih dijelova svijeta. Panoramski razgled najbitnijih znamenitosti St. Petersburga s lokalnim vodičem: Nevsky Prospekt, Kazanska katedrala, Palace square, Zimski dvorac, Trg Senata, spomenik Petra Velikog (brončani konjanik), utvrda Petra I Pavla, katedrala Sv. Izaka, jedna od najvećih i najraskošnijih građevina St. Peterburga. Dolazak u hotel. Smještaj. Slobodno vrijeme. Večera u hotelu. Fakultativno predlažemo posjetiti folk show “Feel yourself Russian” s tradicionalnim ruskim plesovima i pjesmama, uz šampanjac i zakusku ruskih jela. Noćenje.

5. Dan

14.05.2020. St. Petersburg (Carsko selo)

Doručak u hotelu. U jutarnjim satima odlazak autobusom sa lokalnim vodičem na hrvatskom jeziku na izlete u Carsko selo (Pushkin) – ljetnu rezidenciju carice Katarine Velike. Palača carice Katarine veliko je i elegantno zdanje s fasadama ukrašenim u raskošnom baroknom stilu te čuvenom Jantarnom sobom, gdje su zidovi obloženi jantarom, a sama težina sobe je 6 tona. Ručak u lokalnom restoranu. I/Ili u Peterhof ili kako ga još nazivaju “prijestolnicu fontana”- carsku ljetnu rezidenciju ruskih careva tijekom 200 godina. Niti jedan dvorac u Rusiji se ne može usporediti s njim, a u Europi mu jedino parira Versaille. Povratak u St. Petersburg. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6. Dan

15.05.2020. St. Petersburg

Doručak u hotelu. Odlazak pješice u Ermitaž, jedan od najvećih muzeja svijeta. Ova veličanstvena zbirka se sakupljala oko 250 godina te sadrži otprilike 3 milijuna umjetničkih djela i spomenika svjetske kulture koji datiraju iz kamenoga doba do modernih vremena. Vidjet ćete djela Titiana, Raffaela, Rembrandta, Rubensa, Moneta. Vožnja brodom rijekom Nevom I kanalima. Zaplovit ćemo najljepšim vodenim putevima Peterburga: rijekom Nevom, Fontankom, Kjurkovim kanalom, Mojkom i Zimskim kanalom. Na njihovim obalama smještene su najpoznatije znamenitosti sjeverne prijestolnice. Navečer fakultativno predlažemo posjetiti balet u jednom od najpoznatih kazališta u Svijetu: Marijinskom, Mikhaylovskom ili Ermitažu. Večera u hotelu. Noćenje.

7. Dan

16.05.2020. St. Petersburg – Beograd – Vinkovci

Doručak u hotelu. Slobodan dan za fakultativne izlete ili samostalno istraživanje grada ili program po dogovoru sa vodičem. U kasnim poslijepodnevnim satima transfer autobusom do zračne luke St. Petersburg – po dolasku prijava na let Air Serbia JU675 na letu St. Petersburg-Beograd, polijetanje zrakoplova je u 21:35 h (po lokalnom vremenu), dolazak u Beograd je u 23:20 h (po lokalnom vremenu). Nakon obavljenih carinskih pregleda ukrcaj u autobus i transfer u Vinkovce (očekivani povratak u ranim jutarnjim satima 8 dan.).

Novac: ruska rublja, 1 rublja = 100 kopjejki. Tečaj 1eur – cca 70 rub. Postoje novčanice od: 5000, 2000, 1000, 500, 200, 100 i 50 rublja

Jezik: Ruski Pismo: Ćirilica Električni napon: 220 V Vremenska razlika: Sankt Peterburg i Moskva +1 u odnosu na Hrvatsku (ljetnje mjerenje vremena), Rusija pokriva 11 vremenskih zona

Klima: Klima varira od stepa na jugu zemlje, preko vlažnog kontinentalnog dijela “europske” Rusije, subarktičkog Sibira sve do tundre i polarne klime na sjeveru.

Mjenjačnice: U Sankt Peterburgu, kako i u Moskvi nije teško naći mjenjačnice, čak ni one koje rade 24 h ili koje su povremeno dežurne noću. Poželjno je da novčanice budu u što boljem stanju jer oštećene ponekad neće primiti. Većina će vas tražiti putovnicu ili kopiju putovnice. Ograničenja iznosa nema. Povoljniji tečaj valute možete dobiti mijenjate li više od 5000 USD, ali uz prethodnu najavu.

Radno vrijeme: Trgovine s namirnicama i sl. najčešće rade od 8:00 do 20:00 (nedjeljom do 18 h), ali u Sankt Peterburgu, Moskvi i drugim gradovima Rusije, nije teško naći trgovine koje rade 24 sata. Trgovački centri, veći dućani i supermarketi otvoreni su najčešće od 8:00 ili 9:00 do 22:00. Većina radi vikendom i praznicima. Banke u većini slučajeva rade od 9:00 do 17:00 od ponedjeljka do petka. Veće banke rade i subotom od 10:00 do 14:00, najduže do 18:00. Muzeji su uglavnom zatvoreni ponedjeljkom, a savjetujemo provjeriti radno vrijeme vikendom za svaki muzej zasebno.

Tradicionalni suveniri: Lutke „matrjoške“ (babuške), obojano lakirano drvo, ikone, jantar, gžel porculan (plavo – bijeli), šalovi, krzno, muzika, crni kavijar, vodka, samovar …

Hrana i piće: Hrana je vrlo ukusna. Služi se objed od predjela, juhe, glavnog jela i deserta. Prevladava meso, riba, žitarice, vrlo su dobre juhe; šči, boršč, salienka, meso je ukusno, najpoznatiji je Stroganov – govedina narezana na rezance, kao i riblja jela, jela od gljiva te obilno kruha. Od povrća zbog klime prevladava korjenasto ( mrkva, repa, rotkva, krastavci, kupus … ). Poznata predjela ruske kuhinje: soleniye ogurci – pikantni usoljeni krastavci; kvashennaya kapusta – marinirani kupus; seljodka pod shuboy – haringa u ovčjoj košuljici (komadići haringe pomješani sa kuhanim krumpirima, mrkvom i majonezom); ikra – crni ili crveni kavijar. Juhe: najpoznatija ruska juha boršć – mesna čorba sa ciklom. Glavno jelo: pelmeni – male loptice mljevenog mesa umotane u tjesto; beef stroganov – goveđi gulaš. Kotleta po kievsky – piletina na kijevski, komadi piletine s putrom. Deserti: bliny – palačinke punjene raznim slatkim nadjevima; oladji – slične amekican pancakes; pirozhky – tijesto s jabukama s tradicionalnim domaćim medom. Tvorog – svježi sir s medom ili pekmezom. Od pića preporučamo: kvas – najpopularnije slatko piće na bazi kruha; Mors je jedno od bezalkoholnih pića koje vrijedi probati. medovuha – slatko alkoholno piće na bazi meda; prostokvasha – napitak od ukiseljenog mlijeka; samogon – domaća vodka oštrog mirisa; vodka – najpoznatije rusko alkoholno piće.

Odjeća i obuća: slojevita odjeća, ovisno o dobu godine kada se putuje. U proljeće i jesen su mogući pljuskovi te je dobro imati vjetrovku ili kabanicu. Što se tiče obuće, predlažemo udobne, lagane cipele ravnih potpetica ili tenisice.

Preporuke: slojevita odjeća, ovisno o dobu godine kada se putuje. U proljeće i jesen su mogući pljuskovi te je dobro imati vjetrovku ili kabanicu. Što se tiče obuće, predlažemo udobne, lagane cipele ravnih potpetica ili tenisice. Uvijek imajte kod sebe imigracijski karton ili putovnicu, ili kopiju putovnice, dok original položite u hotelski sef. Pazite na novac i dokumente, džepara ima na mnogim mjestima. Metro je označen crvenom pločom “M” u Moskvi, i plavom pločom sa „M“ u St. Petersburgu, gužve su 8-9 i 17-19 sati.

Recenzije putovanja

Trenutno nema recenzija..

Napiši recenziju

Ocjena