Maturalno putovanje – Rumunjska – Transilvanija

 

LOKACIJA ODLASKA/DOLASKA Po dogovoru
VRIJEME ODLASKA Sastanak i polazak putnika u večernjim satima (22:00 h)
VRIJEME DOLASKA Očekivani dolazak u ranim jutarnjim satima peti dan.
   NA BAZI 45 PLAĆENIH UČENIKA
UKLJUČENO U CIJENU
Prijevoz turističkim autobusom
1 polupansion u Sibiu
1 polupansion u Brasovu
1 noćenje / doručak u Bukureštu
1 večera u restoranu u Bukureštu
Izleti prema programu (bez ulaznica)
Gratis mjesta za profesore s pripadajućim troškovima
Zakonska jamčevina
Organizacija

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

 

NA BAZI 45 PLAĆENIH UČENIKA
NA VAŠ UPIT/ZAHTIJEV

 

1. dan

Maturalno putovanje

Sastanak i polazak putnika u večernjim satima (22:00 h) sa dogovorenog mjesta. Noćna vožnja turističkim autobusom sa usputnim odmorima do…
1. dan

Maturalno putovanje

SIBIU – po dolasku u Sibiu posjet muzeju ASTRA – najveći etnografski muzej u Rumunjskoj na otvorenom kao i ASTRA – knjižnica jedna od najboljih u državi s rijetkim knjigama i inkunabulama. Vožnja do SIGHISOARE – rodno mjesto VLADA TEPEŠA – najbolje sačuvanog  srednjovjekovnog grada iz 15 stoljeća u Europi – razgled grada – TORANJ SA SATOM – zaštitni znak grada – POVIJESNI MUZEJ – MANASTIRSKA CRKVA – VENECIJANSKA KUĆA – RODNA KUĆA VLADA TEPEŠA – smještaj u hotel – večera- noćenje.
2. dan

Maturalno putovanje

Doručak – nakon doručka polazak prema BRANU – posjet legendarnom dvorcu GROFA DRACULE – koji se nalazi na impozantnoj 60 metara visokoj stjenovitoj zaravni okruženoj šumom, sagrađenoj u 13 st. Upoznat će te se s pričom o DRACULI – i zavoljeti prekrasan dvorac strave. S Drakulinog dvorca puca prekrasan pogled na cijelu dolinu, krajolik predstavlja kulturnu baštinu, te je prava turistička meka. Strašan shoping (sajam vampirskih potrepšitna) Poslije podne odlazak  u BRASOV – pauza za individualni ručak – te razgled – GLAVNI TRG – s najvećom vijećnicom na svijetu – CRNA CRKVA – najveći gotički sakralni objekat u istočnoj Europi koja ima najveće orgulje u Rumunjskoj kao i zbirku orijentalnih sagova, ćilima i tepiha – KATARININA VRATA – smještaj u hotel – večera – noćenje.
3. dan

Maturalno putovanje

Doručak – nakon doručka polazak prema poznatom rumunjskom zimovalištu SINAIA – gdje se nalazi i kraljevski dvorac PELEŠ – remek djelo neorenesansne arhitekture koji je služio kao ljetna rezidencija kralja I rumunjskog. Jedan od najljepših i najatraktivnijih dvoraca iz bajke u istočnoj Europi. Polazak prema BUKUREŠTU – po dolasku u glavni grad Rumunjske – razgled grada – ATENEUM – BIVŠA KRALJEVSKA PALAĆA – KRALJEVSKA ZADUŽBINA – ZGRDA SENATA – CRKVA KRECULESKU – SLAVOLUK POBJEDE – smještaj u hotel – večera u restoranu CARU CU BERE – noćenje.
4. dan

Maturalno putovanje

Doručak – nakon doručka – slobodno – polazak sa usputnim zaustavljanjima u HUNEDOARI –gdje se nalazi dvorac koji izgleda kao iz bajke a vlasnik je bio MATIJA KORVIN. Nastavak putovanja prema domovima. Očekivani dolazak u ranim jutarnjim satima peti dan.

Recenzije putovanja

Trenutno nema recenzija..

Napiši recenziju

Ocjena