Wadowice – Auschwitz – Wieliczka, 16.-19.04.2020.

VRIJEDNOST VIŠE: Uključeni polupansioni, te ulaznice za Auschwitz i Rudnik soli  Wieliczka!!


CIJENA UKLJUČUJE:

Prijevoz Prijevoz turističkim autobusom na opisanoj relaciji
Smještaj i prehrana: Smještaj u hotelu*** u Krakowu/okolici na bazi 2 polupanisona (doručak + večera), boravišna pristojba (sobe su dvokrevetne i trokrevetne)
Izleti i razgledi: Sve izlete i razglede prema programu, stručno vodstvo i pratitelja grupe
Ulaznice Auschwitz i Rudnik soli Wieliczka
– Osiguranje jamčevine – Osiguranje od odgovornosti – Organizaciju i rezervaciju putovanja


CIJENA  1.500,00 kn po osobi
KALKULACIJA IZRAĐENA NA BAZI min. 45 osoba
TERMIN 16.-19.04.2020.
PRIJAVE I UVJETI  PLAĆANJA Prijave se primaju do popunjenja.

Prilikom prijave uplaćuje se iznos od 30%, a ostalo u mjesečnim ratama do polaska na put. Uplate se vrše na transakcijski račun ili na blagajni agencije. Zadnja rata dolazi na naplatu najkasnije 15 dana prije polaska.

Moguće je i kartično plaćanje na rate, uz uvećanje od 5%.

DOPLATE Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 300,00 kn (isključivo na upit).
DODATNE INFORMACIJE Za državljane Republike Hrvatske potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica.

 

Zdravstvena zaštita u zemljama EU ostvaruje se pomoću Europske kartice zdravstvenog osiguranja. Svaki putnik dužan je brinuti o svojoj kartici, te o roku isteka. Ukoliko putnik želi ugovoriti i dodatno međunarodno zdravstveno osiguranje cijena iznosi 45,00 kn (grupna cijena, minimum 15 osoba). Za osobe starije od 70 godina pa do navršenih 80 godina života osiguranje iznosi 145,00 kn.

Dostavljeni program je informativnog karaktera. Zbog objektivnih okolnosti na koje ne možemo utjecati, organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa, kao i promjenu hotela u istoj ili višoj kategoriji. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemljama koje posjećujete.

U slučaju manjeg broja prijavljenih osoba, zadržavamo pravo povećanja cijene.

Završno pismo koje sadrži sve bitne informacije vezano za putovanje dostavljamo na  e-mail adresu, najkasnije 3 dana prije polaska.

ODGOVORNI ORGANIZATOR ORION TOURS d.o.o., Đakovo

1. Dan

16.04.2020. VUKOVAR - VINKOVCI - ĐAKOVO - OSIJEK - POLAZAK

Polazak u kasnijim večernjim satima, predvidivo oko 22 sata. Noćna vožnja turističkim autobusom kroz Mađarsku i Slovačku do Poljske…

2. Dan

17.04.2020. WIELICZKA - KRAKOW

Dolazak u WIELICZKU. Posjet RUDNIKU SOLI, jednom od najvećih rudnika soli u Europi. Sastoji se devet katova, dubine 327 metara i dug je preko 300 kilometara. Mjesto je najslavnije upravo po Rudniku soli koji je 1978. godine upisan na Unescov popis mjesta svjetske baštine. Rudnik je postao pravi podzemni grad u stijeni od soli. U rudniku nalazi se kapela blažene Kinge koja je ujedno i najveća podzemna crkva na svijetu, smještena je na dubini od 200 metara. Uz brojne drevne skupture od soli ovdje možete naći i djela mnogih suvremenih umjetnika. U sklopu rudnika, zahvaljujući ljekovitim svojstvima soli smjestio se i rehabilitacijski centar, kao i wellness kompleks.

Zadržavanje oko 2 sata.

Odlazak za KRAKOW. Razgled ćemo podijeliti u 2 dijela, 2. i 3. dan: WAWEL gdje se nalazi KRALJEVSKI DVORAC, jedna od najljepših renesansnih palača Europe i KATEDRALA koja se nalazi u dvorištu Wawela, mjesto krunjenja i posljednje počivalište poljskih kraljeva. Posjeta ostalim znamenitostima: TRG GLAVNE TRŽNICE, glavni trg grada i drugi po veličini u Europi  nakon Trga sv. Marka u Veneciji,  FLORIJANOVA VRATA, UTVRDA BARBICAN, TORANJ I CRKVA SVETE DJEVICE MARIJE, poznate po svom oltaru i zvuku trube svakog sata, KAZIMIROVA ŽIDOVSKA ČETVRT.

Odlazak za hotel. Smještaj, večera. Noćenje.

3. Dan

18.04.2020. KRAKOW - AUSCHWITZ - WADOWICE

Doručak. Nakon doručka put u OSWIENCIM gdje se nalazi muzej zloglasnog i najvećeg logora smrti nacističke njemačke  AUSCHWITZ – BIRKENAU. Projekcija filma i razgled muzeja. Odlazak u WADOWICE, rodno mjesto Ivana Pavla II. Razgled izvana rodne kuće  Ivana Pavla II, te posjeta župnoj crkvi. Povratak u KRAKOW u kasnijim poslijepodnevnim satima. Nastavak razgleda grada (2. dio) i slobodno vrijeme. Večera. Noćenje.

4. Dan

19.04.2020. KRAKOW - OSIJEK - ĐAKOVO - VINKOVCI -

Doručak. Odlazak u obližnji, nekoliko kilometara udaljen dio Krakowa koji se naziva  LAGIEWNIKI gdje se nalazi svetište MILOSRDNOG ISUSA. Ovdje je živjela i umrla sveta Faustina Kowalska koja je primila objavu o božanskom milosrđu. Posjetit ćemo njezin grob i vidjeti sliku Milosrdnog Isusa koju je naslikao Adolf Hyla prema uputama sv. Faustine. Razgled svetišta. Odlazak u centar Krakowa i slobodno vrijeme do polaska koje se planira oko 13 sati. Slijedi povratak u pravcu Hrvatske. Dolazak se predviđa oko ponoći.

Recenzije putovanja

Trenutno nema recenzija..

Napiši recenziju

Ocjena