NAJLJEPŠA SVETIŠTA POLJSKE

WADOWICE – KALWARIA ZEBRZYDOWSKA – KRAKOW – SVETIŠTE BOŽJEG MILOSRĐA – SVETIŠTE IVANA PAVLA II – WIELICZKA

VRIJEDNOST VIŠE: Uključeni polupansioni i sve ulaznice!

CIJENA 1.850,00 kn
KALKULACIJA IZRAĐENA NA BAZI Kalkulacija rađena na bazi min. 50 osoba. Cijena je izražena po osobi za smještaj u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama.
TERMIN 05.-08.10.2019.
PRIJAVE I UVJETI PLAĆANJA Prijave se vrše do popunjenja. Rezervirajte na vrijeme svoje mjesto.

Prilikom prijave uplaćuje se prva rata u iznosu 30%, a ostatak u mjesečnim ratama do polaska na putovanje. Zadnju ratu potrebno je uplatiti najkasnije 20 dana prije polaska. Za kartično plaćanje cijena se uvećava 5%.

Obavezna doplata: 10 eura (boravišna pristojba i organizacija svetih misa). Plaća se na licu mjesta.

CIJENA UKLJUČUJE:
Prijevoz Prijevoz turističkim autobusom na opisanoj relaciji
Smještaj i prehrana Smještaj u hotelu*** u Krakowu/okolici na bazi polupansiona (doručak + večera)
Izleti i razgledi Sve izlete i razglede prema programu

Pratitelj grupe

Duhovno vodstvo

Ulaznice Organizaciju i najavu svetih misa

Ulaznicu za rudnik soli

Ulaznica za Czestohowu

Osiguranja
– Osiguranje jamčevine   – Osiguranje od odgovornosti   – Organizaciju i rezervaciju putovanja
DOPLATE I POPUSTI – Za jednokrevetnu sobu 385,00 kn

– Preporučujemo međunarodno zdravstveno osiguranje koje iznosi 45,00 kn po osobi (grupna cijena, min.15 osoba). Za osobe starije od 70 godina, pa do 80 godina života, cijena je 145,00 kn.

ZDRAVSTVENO OSIGURANJE Zdravstvena zaštita u zemljama EU ostvaruje se pomoću EU kartice zdravstvenog osiguranja. Svaki putnik dužan je brinuti o svojoj kartici, te o roku isteka.

 

Ukoliko putnik želi, može ugovoriti i dodatno međunarodno zdravstveno osiguranje koje iznosi 45,00 kn po osobi (grupna cijena, min.15 osoba). Za osobe starije od 70 godina, pa do 80 godina života, cijena je 145,00 kn.

VAŽNE INFORMACIJE Za državljane RH potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica.

 

Dostavljeni program je informativnog karaktera. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa, kao i promjenu hotela u istoj ili višoj kategoriji. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemljama koje posjećujete.

Završno pismo koje sadrži sve bitne informacije vezano za putovanje dostavljamo na e-mail adresu, najkasnije 3 dana prije polaska.

POLASCI Vukovar, Vinkovci, Đakovo i Osijek.

 

ODGOVORNI ORGANIZATOR: ORION TOURS d.o.o

0. dan

04.10.2019: POLAZAK// VUKOVAR -VINKOVCI - ĐAKOVO - OSIJEK

Polazak u večernjim satim. Noćna vožnja kroz Mađarsku i Slovačku do Poljske…

1. Dan

05.10.2019: WADOWICE - KALWARIA ZEBRZYDOWSKA - KRAKOW

Dolazak u WADOWICE, rodno mjesto Ivana Pavla II. Razgled rodne kuće (izvana) i župne crkve gdje je kršten. Kraće slobodno vrijeme u povijesnoj jezgri za kavu i kremovky – kolač koji je papa  posebno volio.

Nastavak putovanja u obližnji gradić imena KALWARIA ZEBRZYDOWSKA, svetišta zaštićenog UNESCO-om gdje se nalazi poznati Križni put koji se prostire na 7 km2 i naziva se poljska Golgota, a ima 42 crkve i kapele. Ovdje je  od najranijeg djetinjstva rado hodočastio Karol Wojtyla s roditeljima. Razgled svetišta i Sveta misa. Odlazak za KRAKOW. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

2. Dan

06.10.2019. KRAKOW - SVETIŠTE MILOSRDNOG ISUSA - SVETIŠTE IVANA PAVLA II

Doručak. Odlazak u obližnji LAGIEWNIKI gdje se nalazi svetište MILOSRDNOG ISUSA. Ovdje je živjela i umrla sveta Faustina Kowalska koja je primila objavu o božanskom milosrđu. Posjetit ćemo njezin grob i vidjeti sliku Milosrdnog Isusa koju je naslikao Adolf Hyla prema uputama sv. Faustine. Sveta misa.Slijedi odlazak do nedaleko udaljenog SVETIŠTA IVANA PAVLA II. To je najveća crkvena građevina u svijetu posvećena sv. Ivanu Pavlu II. Sastoji se od dvije etaže – u gornjem dijelu crkve nalaze se prekrasni mozaici na kojima su prikazani trenuci Isusovog života, a u donjem dijelu crkve nalazi se relikvija krvi sv. Ivana Pavla II i nadgrobna ploča s groba Ivana Pavla II.U poslijepodnevnim satima odlazak do centra KRAKOWA. Slijedi razgled grada koji je nekada bio prijestolnica Poljske, a danas je centar znanosti, religije i kulture centralne Europe. Povijesna gradska jezgra uvrštena je 1978. u popis UNESCO-ove svjetske baštine.Razgled počinje na brdašcu WAWEL gdje se nalazi KRALJEVSKI DVORAC, jedna od najljepših renesansnih palača Europe i KATEDRALA koja se nalazi u dvorištu Wawela, mjesto krunjenja i posljednje počivalište poljskih kraljeva. Posjeta ostalim znamenitostima: TRG GLAVNE TRŽNICE, glavni trg grada i drugi po veličini u Europi  nakon Trga sv. Marka u Veneciji,  FLORIJANOVA VRATA, UTVRDA BARBICAN, TORANJ I CRKVA SVETE DJEVICE MARIJE, poznate po svom oltaru i zvuku trube svakog sata …. Slobodno vrijeme za kavu i kupnju suvenira. Odlazak u hotel. Večera, noćenje.

3. Dan

07.10.2019. KRAKOW - CZESTOHOWA

Doručak. Cjelodnevni izlet u CZESTOHOVU, najveće Marijanskog svetišta u Poljskoj koje se smjestilo na Jasnoj gori. Više puta ga je pohodio i papa Ivan Pavao II. Susret s Crnom Gospom. Razgled Svetišta i pavlinskog samostana JASNA GORA: riznica, arsenal, toranj, kapela s Presvetim … Sveta misa. Križni put po zidinama svetišta. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Večera, noćenje.

4. Dan

08.10.2019. KRAKOW - WIELICZKA - POVRATAK// OSIJEK - ĐAKOVO - VU - VK

Doručak. Posjet RUDNIKU SOLI WIELICZKA, jedan od najvećih rudnika soli u Europi. Sastoji se od devet katova, dubine 327 metara i dug je preko 300 kilometara. Mjesto je najslavnije upravo po Rudniku soli koji je 1978. godine upisan na Unescov popis mjesta svjetske baštine. Rudnik je postao pravi podzemni grad u stijeni od soli gdje su rudari uklesali brojne kapelice s oltarima, kipovima i drugim uresima. U rudniku se nalazi kapela blažene Kinge koja je ujedno i najveća podzemna crkva na svijetu, smještena je na dubini od 200 metara. Uz brojne drevne skupture od soli ovdje možete naći i djela mnogih suvremenih umjetnika.Nastavak putovanja. Dolazak se predviđa oko ponoći ili slijedećeg dana u ranim jutarnjim satima.

Recenzije putovanja

Trenutno nema recenzija..

Napiši recenziju

Ocjena