AZURNA OBALA/PROVANSA – AVIGNON – LURD – MILANO

6 dana autobusom, 08.-13.10.2019.


CIJENA 2.880,00 kn po osobi
KALKULACIJA IZRAĐENA NA BAZI 50 osoba
TERMIN 08.-13.10.2019. (polazak je 07.10. u večernjim satima)
PRIJAVE I UVJETI PLAĆANJA Prijave se vrše do popunjenja. Rezervirajte na vrijeme svoje mjesto.

Prilikom prijave uplaćuje se prva rata u iznosu 30%, a ostatak u mjesečnim ratama do polaska na putovanje. Zadnju ratu potrebno je uplatiti najkasnije 20 dana prije polaska.

Za kartično plaćanje cijena se uvećava 5%.

Obavezna doplata:10 eura – za korištenje Svetišta u Lurdu i boravišnu pristojbu. Plaća se na licu mjesta.

CIJENA UKLJUČUJE:
Prijevoz Prijevoz turističkim autobusom na opisanoj relaciji
Smještaj i prehrana Smještaj u hotelu **/*** u Provansi/Azurnoj obali na bazi noćenja s doručkom

Smještaj u hotelu *** u Lurdu na bazi 2 puna pansiona + 1 polupansion

Smještaj u hotelu *** u Milanu na bazi noćenja s doručkom

(smještaj u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama)

Izleti i razgledi Sve izlete i razglede prema programu, stručno vodstvo i pratitelja grupe
Ostalo Duhovno vodstvo
Osiguranja
– Osiguranje jamčevine   – Osiguranje od odgovornosti   – Organizaciju i rezervaciju putovanja
DOPLATE – Nadoplata za sobu 1/1 iznosi 980,00 kn
ZDRAVSTVENO OSIGURANJE Zdravstvena zaštita u zemljama EU ostvaruje se pomoću Europske kartice zdravstvenog osiguranja. Svaki putnik dužan je brinuti o svojoj kartici, te o roku isteka.

Ukoliko putnik želi, može ugovoriti i dodatno međunarodno zdravstveno osiguranje koje iznosi 45,00 kn po osobi (grupna cijena, min.15 osoba). Za osobe starije od 70 godina, pa do 80 godina života, cijena je 145,00 kn.

VAŽNE INFORMACIJE Za državljane RH potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica.

 

Dostavljeni program je informativnog karaktera. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa, kao i promjenu hotela u istoj ili višoj kategoriji.

Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemljama koje posjećujete.

 

Završno pismo koje sadrži sve bitne informacije vezano za putovanje dostavljamo na e-mail adresu, najkasnije 3 dana prije polaska.

Glavni organizator Orion tours d.o.o. Đakovo

0. dan

POLAZAK: 07.10.2019. OSIJEK/ĐAKOVO/SLAVONSKI BROD/ZAGREB/

Polazak s dogovorenog mjesta u večernjim satima. Noćna vožnja prema Francuskoj uz kraća zaustavljanja putem.

1. Dan

08.10.2019. AZURNA OBALA - PROVANSA//NICA

Dolazak na Azurnu obalu u ranijim poslijepodnevnim satima. Panoramski razgled NICE (slavno šetalište Promenada Des Anglais, poznati hotel Negresco, trg Masena…), a nakon toga kraći pješački razgled grada s vodičem.
Kraće slobodno vrijeme za osobne sadržaje: šetnju, fotografiranje, kupovinu suvenira….
Nastavak putovanja do hotela (Azurna obala ili Provansa). Smještaj. Noćenje.

2. Dan

09.10.2019. AVIGNON - LURD

Doručak, te odlazak za AVIGNON, jedan od najljepših gradova Provanse, grad povijesti i umjetnosti poznat i kao “papinski grad.” Kraća šetnja središtem grada koji je bio prijestolnica kršćanstva: katedrala Notre Dame des Doms, Palais des Papes – papinska palača, jedna od najznačajnijih gotičkih građevina na svijetu pod zaštitom UNESCO-a, Pont d’Avignon, poznati srednjovjekovni most…

Nastavak putovanja prema LURDU, jednom od najvećih marijanskih svetišta na svijetu, gradića smještenom na jugu Francuske, uz rijeku Gavu i ispod visokih Pirineja. Smještaj u hotel, večera. Pozdrav Gospi pred spiljom ukazanja, te ukoliko vrijeme dozvoli, sudjelovanje u veličanstvenoj procesiji sa svijećama. Noćenje.

3. Dan

10.10.2019. LURD

Doručak, ručak i večera u hotelu.
Slijedi hodočasnički program: upoznavanje sa svetištem, špilja ukazanja, Bernardičina rodna kuća, zatvor u kojem je živjela njezina obitelj dok je odrastala, stari grad… Sveta misa na hrvatskom za našu grupu će biti jednoj od crkvi u Svetištu ili špilji ukazanja. Popodne slobodno za vlastite pobožnosti: simbolično kupanje u lurdskoj vodi, molitva, suveniri…

Gradić LURD nalazi se na jugu Francuske, ispod visokih Pirineja i ima svega 20.000 stanovnika. Grad se nalazi uz rijeku Gavu, ispod brijega na kojem je starinska tvrđava. Prvo Gospino ukazanje u ovom gradiću bilo je davne 1858. i od tada je LURD baza za brojne hodočasnike iz cijeloga svijeta. Sudjelovanje u večernjoj procesiji sa svijećama koja je poseban i veličanstven doživljaj, sa tisućama upaljenih svijeća. Noćenje.

4. Dan

11.10..2019. LURD

Doručak, ručak i večera u hotelu.
Zajednički odlazak do križnog puta. Križni put na brdu Kalvarija. Sveta misa na hrvatskom za našu grupu će biti u jednoj od crkvi u Svetištu ili Špilji ukazanja. Slobodno vrijeme za kupanje u poznatim lurdskim bazenima, kupnju suvenira, vlastite potrebe i pobožnosti. Sudjelovanje u večernjoj procesiji sa svijećama. Noćenje.

5. Dan

12.10..2019. LURD - SAINT MAXIMIN - MILANO

Raniji doručak. Napuštanje hotela i vožnja prema Provansi i mjestu Saint Maximin la Sainte Baume gdje se nalazi gotička bazilika sv. Marije Magdalene, u kojoj se nalazi i njezin grob. Sveta misa.
Nastavak putovanja. Noćenje u hotelu u okolici Milana.

6. Dan

13.10.2019. MILANO - ZAGREB/SLAVONSKI BROD /ĐAKOVO/OSIJEK

Doručak. Odlazak u centar MILANA do prekrasne milanske katedrala posvećena Uznesenju Marijinom. Slavit ćemo Svetu misu uz koncelebraciju našeg svećenika.
Nakon toga, kraći razgled centra grada (Galerija Vittorio Emanuele II, slavni teatar Scala), te slobodno vrijeme
Nastavak puta prema Hrvatskoj. Povratak se predviđa u kasnijim večernjim satima. Dolazak u Slavoniju oko ponoći ili malo iza ponoći.

Recenzije putovanja

Trenutno nema recenzija..

Napiši recenziju

Ocjena