HODOČAŠĆE SV. TEREZIJI U AVILU, MADRID I TOLEDO
VJERSKO – TURISTIČKO PUTOVANJE MADRID – AVILA – TOLEDO
ZRAKOPLOV + AUTOBUS, 15.-18.03.2020.


CIJENA 5.380,00 kn po osobi
KALKULACIJA IZRAĐENA NA BAZI 40 osoba.
U slučaju manjeg broja prijavljenih cijena se uvećava.


PRIJAVE I UVJETI PLAĆANJA
Molimo Vaše prijave što ranije (zbog rezervacije avio karata). Prilikom prijave uplaćuje se najmanje 30% ukupnog iznosa, a ostatak u mjesečnim ratama do polaska na put. Posljednja rata dospijeva na naplatu najkasnije 10 dana prije polaska. Moguće je i plaćanje kreditnim karticama, detaljne informacije u agenciji (za kartično plaćanje uvećanje je 5%).


CIJENA UKLJUČUJE:
Prijevoz
Autobusni prijevoz na relaciji Vukovar – Beograd – Vukovar – Prijevoz zrakoplovom na relaciji Beograd – Madrid – Beograd  (direktan let tamo i natrag, prijevoznik Air Serbia – posebno dobar red letenja) – Sve zrakoplovne pristojbe – Uključena prtljaga (ručna do max. 8 kg  i predana do max. 23 kg) – Svi autobusni transferi u Madridu i okolici predviđeni programom
Smještaj i prehrana
Smještaj u hotelu***  u Madridu na bazi polupansiona, doručak + večera (večere će biti organizirane u hotelu ili restoranu; smještaj je u dvokrevetnim sobama, trokrevetne sobe isključivo na upit)
Izleti i razgledi
Sve izlete i razglede prema programu, pratitelj putovanja i duhovno vodstvo Ulaznice Najava i organizacija svetih misa – Osiguranje jamčevine    – Osiguranje od odgovornosti    – Organizaciju i rezervaciju putovanja


DOPLATE
Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 1.100,00 kn
Vožnja metroom, jedna karta iznosi 1.5 €


FAKULTATIVNA PONUDA (nije uključeno u cijenu)
Informativne cijene ulaznica (nije obavezno): Prado:15 € Museo Thyssen y Bornemisza: 12 € Kraljevska palača:10 € (nekim danima besplatno nakon 18 sati) Stadion FC Real Madrid: 25 € (uključuje posjet muzeju, te izlazak na travnjak; vođena tura se plaća dodatno i potrebno je unaprijed rezervirati)


DODATNE INFORMACIJE
Za državljane Republike Hrvatske potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica.
Zdravstvena zaštita u zemljama EU ostvaruje se pomoću Europske kartice zdravstvenog osiguranja. Svaki putnik dužan je brinuti o svojoj kartici, te o roku isteka. Ukoliko putnik želi ugovoriti i dodatno međunarodno zdravstveno osiguranje cijena iznosi 40,00 kn (grupna cijena, minimum 15 osoba). Za osobe starije od 70 godina pa do navršenih 80 godina života osiguranje iznosi 125,00 kn.
Osiguranje od otkaza putovaja iznosi 108,00 kn.
Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete.
U slučaju manjeg broja prijavljenih osoba, zadržavamo pravo povećanja cijene. Zbog objektivnih okolnosti na koje ne možemo utjecati, vodič na licu mjesta može odlučiti o drugačijem rasporedu razgleda navedenih sadržaja. Završno pismo koje sadrži sve bitne informacije vezano za putovanje dostavljamo na  e-mail adresu, najkasnije 5 dana prije polaska.


Glavni organizator Orion tours Đakovo

1. dan

VUKOVAR – BEOGRAD // MADRID

Sastanak putnika u dvorištu župe sv. Filipa i Jakova u Vukovaru. Polazak autobusa za Beograd, u ranim jutarnjim satima, ubrzo nakon ponoći. U Zračnojh luci potrebno je biti 2 sata prije polijetanja. Let zrakoplovom Air Serbia iz zračne luke Nikola Tesla u Beogradu u 05:55h, s dolaskom u Madrid u 09:10h. Po dolasku u MADRID slijedi panoramski razgled grada autobusom i pješice: stadion Santiago Bernabeu, fontana Cibeles, Gran Via, kraljevska palača, Plaza Oriente, Plaza Colon, Kio Puerta, Paseo de Castellana…  Sveta misa. Transfer autobusom do hotela, smještaj. Večera. Za sve koji žele, predlažemo odlazak u večernju šetnju. Noćenje.

2. Dan

MADRID

Doručak. Pješačka tura MADRIDOM i nastavak razgleda stare jezgre grada: trg Calla – Puerta Del Sol, jedan od centralnih gradskih trgova kojim prolazi nulta točka, Plaza Mayor, Plaza de la Villa, katedrala Santa Maria de Real de Almudena, kraljevska palača, egipatski spomenik Debod koji nosi zanimljivu priču, Teatro Real, glavna šetnica Gran Via, Puerta de Alcala… Sveta misa u jednoj od gradskih crkvi/samostana. Slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Nastavak razgleda Madridu u dogovoru s pratiteljem. Ovaj dan za obilazak i razgled Madrida koristit ćemo metro. Večera. Noćenje. 3

3. Dan

MADRID – AVILA - TOLEDO - MADRID

Doručak. Cjelodnevni izlet u AVILU I TOLEDO: Najprije ćemo posjetiti AVILU, grad koji je smješten 115 km sjeverno od Madrida u pokrajini Castilla y Leon i koji je unutar zidina uspio sačuvati svoj srednjovjekovni izgled. Avila je grad ‘kamena i svetaca’ poznat po svojim zidinama iz 11. st. s 88 utvrđenih tornjeva koje su jedan od najljepših i najbolje očuvanih primjera srednjovjekovnih utvrda i smatraju se najveličanstvenijom gradskom utvrdom u cijeloj Europi. Dolaskom u Avilu stigli smo u posjet rodnom gradu Sv. Tereze Avilske, prve proglašene crkvene naučiteljice. Posjet samostanu Sv. Josipa gdje bosonoge karmelićanke žive i danas, a u kojem su svoje tragove ostavile četiri mlade Hrvatice, od kojih je najpoznatija Sestra Edita Marija od Križa, poznatija kao glumica Edita Majić. Red avilskih karmelićanki je 1562. godine osnovala Sveta Tereza Avilska i smatra se najstrožim redom u Katoličkoj crkvi. Sestre u samostanu žive vrlo skromno u siromaštvu, molitvi, radu i postu. Sveta misa. Razgled povijesne jezgre Avile i katedrale. Odlazak do TOLEDA, grada udaljenog 70-ak kilometara od sadašanje španjolske prijestolnice, poznatog kao grad u kojem je živio El Greco i koji je nekad bio španjolski glavni grad. Toledo je poznat kao grad triju kultura – kršćanske, židovske i islamske Razgled stare jezgre grada koja je još 1986. UNESCO zaštitio kao svjetsku kulturnu baštinu: gotička katedrala, crkva sv. Tome (gdje se nalazi i jednog od poznatih El Grecovih slika, samostan San Juan de Los Reyes, utvrda Alcazar, Plaza Zocodover… Povratak u Madrid. Večera, noćenje.

4. Dan

MADRID - POVRATAK // BEOGRAD - VUKOVAR

Doručak. Dan za utvrđivaje gradiva u Madridu, šetnju, slobodno vrijeme, shoping…  S obzirom na vaše afinitete i želje predlažemo: posjet muzeju i vidikovcu u sklopu madridske katedrale, posjet muzeju Prado, kraljevskoj palači ili pak posjet stadionu Santiago Bernabeu koji je dom Real Madridu. Oko 18 sati transfer autobusom do madridske zračne luke. Prijava na let za Beograd. Polijetanje u 21:00h, slijetanje oko ponoći. Autobusni transfer do Vukovara. Dolazak slijedećeg dana u ranim jutarnjim satima.

Recenzije putovanja

Trenutno nema recenzija..

Napiši recenziju

Ocjena