CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

NA BAZI 25 PLAĆENIH OSOBA
6.495,00 Kn

Napomena: Cijena za plaćanje Visa PBZ karticom na 12 rata: 6.290,00 kn

U CIJENU UKLJUČENO:

 • Prijevoz turističkim autobusom na relaciji Vinkovci – Beograd (zračna luka) –Vinkovci,
 • Zrakoplovna karta za let Beograd-Dubai-Beograd (FlyDubai),
 • Zrakoplove pristojbe (takse),
 • Check-in prtljaga do 20 kg + ručna prtljaga do 7 kg (u oba smjera),
 • Transfer autobusom na relaciji zračna luka Dubai – hotel – zračna luka Dubai,
 • 5 noćenja/doručak u hotelu Metropolitan 4* u Dubai-u,
 • Poludnevni razgled grada Dubai-a (Dubai city tour),
 • Stručni lokalni vodič za razgled grada Dubai-a (engleski/hrvatski),
 • Stručni pratitelj/vodič tijekom putovanja,
 • Zakonska jamčevina,
 • Osiguranje od odgovornosti,
 • Organizacija putovanja.

FAKULTATIVA/DOPLATA (nije obavezno, po želji, prijave prilikom rezervacije):

 • Doplata za 1/1 sobu: 1.490,00 kn po osobi,
 • Ulaznice za Burj Khalifa (At the top – kat 124/125): 395,00 kn po osobi,
 • Cjelodnevni izlet u Abu Dhabi+ručak (transfer+vodič): 295,00 kn po osobi,
 • Pustinjski Jeep safari + večera u beduinskom kampu sa zabavnim programom; 350,00 kn po osobi,
 • Dhow cruise krstarnje (transfer+krstarenje+večera ): 450,00 kn po osobi,
 • Putno-zdravstveno osiguranje: 100,00 kn po osobi,
 • Paket osiguranja (zdrav. + nezgoda + prtljaga + otkaz putovanja): 250,00 kn po osobi,

OBAVEZNA DOPLATA (plaćanje na licu mjesta):

 • za Turizam Dirham/taksa (plaća se na recepciji hotela – 15 kn po osobi i po noći),
 • napojnice za lokalnog vodiča i vozača, plaćanje na licu mjesta (cca. 15 eur po osobi).

REALIZACIJA PUTOVANJA:

 • Polazak: 06.04.2021. – Povratak 11.04.2021. (6 dana / 5 noćenja).

SMJEŠTAJ/HOTEL:


PRIJEVE I REZERVACIJE:

 • Prijave/rezervacije se primaju najkasnije do 10.03.2021.
 • Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti min. 30% od ukupnog iznosa.
 • 21 dan prije polaska je potrebno uplatiti 100% cijene aranžmana.

AVIO PRIJEVOZNIK:

 • FlyDubai (nisko budžetna aviokompanija iz Dubai-a, izravan let, hrana i piće nisu u cijeni karte, plaća se direktno u avionu tko što želi, cijene su pristojne, primaju kartice i gotovinu € ili $ ili AED.
 • Kompanija zadržava pravo promijene satnice leta, kao i povećanje cijene u slučaju nekih poskupljena kao što su zrakoplovne pristojbe, gorivo i sl.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Za državljane republike Hrvatske nije potrebna viza. Putovnica treba biti važeća najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju. Putnici s pečatom države Izrael u putovnici ne mogu putovati u UAE


NAČIN PLAĆANJA:

 • NA RATE/OBROKE BEZ KAMATA PO DOGOVORU (najkasnije 30 dana prije polaska):
  • Uplata u agenciji (gotovinom – ugovor – max. 10 rata – najkasnije do 31.03.2020.)
  • Uplata u agenciji (karticama – VISA-AMERICAN-DINNERS – max. 6-12 rata)
  • Uplata na žiro-račun agencije (virmanom ili internet bankarstvom – max. 10 rata)

POSEBNA NAPOMENA:

 • Prema uputama HZJZ-a svi putnici moraju sa sobom ponijeti ZAŠTITNE MASKE, te iste koristiti u svim prema trenutnim uputama HZJA-a (npr. u autobusu, zatvorenim prostorima, na otvorenom ukoliko se ne može držati socijalna distanca)  Na ulazu u autobus bit će postavljeno dezinfekcijsko sredstvo gdje je svaki putnik obvezan dezinficirati ruke pri ulasku u autobus.

OTKAZ PUTOVANJA (GARANCIJA POVRATA ZA OTKAZ PUTOVANJA):

 • Agencija zadržava pravo otkazati putovanje do 3 dana pred polazak u slučaju loše epidemiološke situacije ili nekih novih odluka HZJZ-a vezana za putovanja.
 • Putnici mogu putovanje individualno otkazati najkasnije do 3 dana pred polazak sa pravom na povrat uplaćenih sredstava u cjelosti. Ukoliko otkažete putovanje do zadanog roka agencija vraća uplaćena sredstva u roku od 14. Ukoliko otkažete putovanje poslije zadanog roka agencija zadržava uplaćeni iznos u cjelosti.

Korisne informacije:

Ujedinjeni Arapski Emirati su muslimanska zemlja u kojoj je islamska tradicija vrlo cijenjena, stoga  turisti trebaju paziti na njihove norme i pravila ponašanja.  Iako je to jedna zemlja, svaki emirat ima  vlastita pravila i osobitosti.  Abu Dhabi se smatra konzervativnim,  dok je Dubai opušteniji i kozmopolitski. Oblačenje, naročito žena,  treba biti prikladno. Toples je zabranjen. Kratke  suknje i  kratke hlače izvan plaže, cipele na potpeticu, duboki dekolte i sl. smatraju  se neprikladnim i mogu izazvati negativne reakcije lokalnog stanovništva. Za  njih je veliki grijeh  ljubljenje  i pokazivanje nježnosti u javnosti,  isto se odnosi i na homoseksualnost. Psovanje je kažnjivo. Fotografiranje lokalnog stanovništva, osobito žena, može izazvati velike probleme, tako da to izbjegavati. U Emiratima se  alkoholno piće može kupiti u samo u duty-free trgovinama. Također je zabranjeno konzumiranje alkoholnih pića na javnim mjestima. Dopušteno je samo u restoranima, noćnim klubovima i barovima koji imaju posebnu dozvolu.  U bescarinskoj zoni prije ulaska u UAE može kupiti alkoholno piće  i unijet do 4 litre alkohola. Pušenje je dozvoljeno u svim restoranima, barovima i noćnim klubovima  gdje se služe alkoholna pića. U vremenu Ramazana (od 27.5. do 25.6.2017.) tijekom dana  su zatvoreni  svi restorani  i otvaraju se tek nakon zalaska sunca. Čak i turisti tijekom dana, u vremenu  Ramazana ne bi trebali jesti, piti niti pušiti na javnim mjestima, osim u hotelima. Kao i u drugim muslimanskim zemljama, korištenje droga  i drugih opijata strogo je zabranjena.

Službeno ime: Ujedinjeni Arapski Emirati

Geografski položaj: istočni dio arapskog poluotoka, na obali Perzijskog zaljeva i Omanskog zaljeva.

Površina: 83600 km2

Broj stanovnika: oko 9,5 milijuna

Glavni grad: Abu Dhabi

Jezik: arapski (službeni), gotovo svi govore engleski

Religija: 96% muslimani, 4% ostali

Vremenska razlika: +2 sata ljeti / +3 sata zimi

Novčana jedinica: emiratski dirham (AED)  vezan  je za dolar i uvijek je 1 USD = 3,65 AED ili 1 € = 4,40 AED (1 AED = 1,65 kn). Sve cijene su u AED, ali može se plaćati u dolarima i eurima. Uvijek je bolje plaćati u lokalnoj valuti. Novac je najbolje mijenjati  u ovlaštenim mjenjačnicama.  Kreditnim karticama možete plaćati na svim mjestima.

Cijena prijevoza taksijem: start 5,50-8,50 AED, svaki prijeđeni kilometar je 2 AED.

Važno: zabranjena konzumacija hrane i pića u vozilima javnog prijevoza.

Klima: vruća pustinjska. U razdoblju od studenog do ožujka, dani su ugodni i sunčani. Prosječna dnevna temperatura kreće se oko 26°C. Noći su hladne s prosječnom temperaturom od oko 15°C. Period od travnja do listopada karakteriziraju vrlo visoke temperature (oko 40°C) i visoka vlažnost zraka. Moguće su pješčane oluje. Kiši rijetko, najčešće zimi. Temperatura mora kreće se od 26 do 29°C

Električni napon 220V, ali potreban je adapter (kao u Velikoj Britaniji).

Mobilne mreže: VIPnet, T-Mobile i Tele2 partneri

Odjeća: preporučuje se lagana lanena i pamučna ljetna odjeća i udobna obuća. Kratke hlače i kratki rukavi za žene su dozvoljeni, ali je potrebno voditi računa da odjeća nije provokativna. Muškarci se isto tako ne bi smjeli pojavljivati u javnosti bez majice, osim na plaži.

Hrana i piće: Zastupljena je internacionalna kuhinja, prevladava arapska. Tipična jela: shawarma – janjetina ili piletina s povrćem, zamotano u roti, arapski kruh; falafel – pržene okruglice od slanutka i začina, humus – namaz od slanutka, tabbouleh – libanonska salata od peršina, bulgura, rajčice i luka sa začinima. Popularni su i plodovi mora i meso s roštilja. Voda nije pitka. Preporučamo piti isključivo flaširanu vodu. Alkohol se služi isključivo u hotelskim restoranima i barovima s posebnom dozvolom. U restoranima izvan hotela nije dozvoljeno služenje alkoholnih pića.

Radno vrijeme trgovina: uglavnom rade od 10 do 13 sati i od 16 do 22 sata, a mnogi su zatvoreni petkom. Veliki trgovački centri otvoreni su svakodnevno od 11:00 sati do ponoći.

Preporučujemo putno osiguranje jedne od osiguravajućih kuća.

Organizator zadržava pravo promjene rasporeda sadržaja programa u slučaju više sile.

1. Dan Utorak 06.04.2021. Vinkovci – Beograd – Dubai

Polazak putnika u 07:00 h iz Đakova, u 07:30 h iz Osijeka, 08:00 h iz Vinkovaca. Vožnja turističkim autobusom do ZRAČNE LUKE N. TESLA U BEOGRADU – po dolasku prijava na let i polijetanje zrakoplova FlyDubai-a prema Dubai-u u 13:00 sati na liniji FZ746 (FlyDubai). Dolazak u Dubai predviđen je u 21:15 sati (lokalno vrijeme). Sastanak s lokalnim agentom i odlazak prema hotelu 4*. Noćenje.

2. Dan Srijeda 07.04.2021. Dubai

Nakon doručka odlazak u organizirani poludnevni razgled Dubaija (polazak u 9 h). Kratko zaustavljanje na poznatoj plaži s još poznatijim hotelom u obliku jedra - Burj Al Arab - čudom moderne arhitekture i jednim od najluksuznijih hotela na svijetu. Odlazak do umjetno izgrađenog otoka Palm Jumeirah gdje se nalazi fascinantni tematski hotel Atlantis. Nakon stanke za fotografiranje slijedi odlazak prema Bastakiji, starom dijelu Dubaija, koji je zadržao autohtonu arhitekturu, u Dubai muzej gdje se mogu vidjeti prikazi povijesnog života grada nekad najpoznatijeg po trgovini i brodogradnji. Nastavak putovanja kroz zaljev na tradicionalnom taksi brodiću - abri do četvrti tržnica, poznatih soukova. Šetnja kroz souk sa začinima i kroz tzv. zlatni souk. Fakultativno uz doplatu posjet zgradi Burj Khalifa – odlazak na 124 i 125. kat najviše zgrade na svijetu Burj Khalife (At the Top) – razgled – slobodno vrijeme za kupovinu suvenira. Poslijepodne povratak u hotel – slobodno vrijeme za individualni program. Odlazak do plaže na kupanje ili individualno istraživanje grada. Navečer slobodno vrijeme za šetnju uz plažu (The Walk/JBR) – slobodno vrijeme za večeru, kavu, shopping i dr. Povratak u hotel. Noćenje.

3. Dan Četvrtak 08.04.2021. Dubai – Abu Dhabi – Dubai

Doručak. Fakultativno uz doplatu odlazak na cjelodnevni izlet u Abu Dhabi, glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, a smatraju ga i jednim od najmodernijih gradova na svijetu. Abu Dhabi je grad koji nudi kilometre čistih pješčanih plaža i više od 200 otočića razasutih ispred obala Abu Dhabija. Posjetit ćemo jednu od najvećih novosagrađenih džamija na svijetu koja prima 40.000 vjernika, zatim ćemo se provesti kroz rezidencijalne četvrti grada, zaustaviti se u Heritage Village – kompleksu u kojem ćete na jednom mjestu vidjeti sve ono što karakterizira ovo područje, od povijesti do lokalnih običaja. Odlazak do modernog trgovačkog centra i slobodno vrijeme za ručak ili kupovinu. Povratak prema Dubaiju u poslijepodnevnim satima uz zaustavljanje i kraći posjet atrakciji Abu Dhabija – Ferrari Worldu. Slobodno vrijeme. Povratak u Dubai i hotel. Noćenje u hotelu.

4. Dan Petak 09.04.2021. Dubai

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti i programe (kupovina, individualni razgledi i sl.). Poslijepodne fakultativno uz doplatu odlazak na pustinjski Jeep safari (oko 16 h). Nezaboravna avanturistička vožnja po dinama nakon čega slijedi odlazak u beduinski kamp i večera uz zalazak sunca u autentičnom ambijentu uz orijentalne motive. Mogućnost jahanja na devama, iscrtavanja ruku tehnikom henna, fotografiranje u arapskim kostimima i pušenja nargile. Povratak u hotel. Noćenje.

5. Dan Subota 10.04.2021. Dubai

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni program uz doplatu: posjet AQUARIUMU DUBAI & UNDERWATER ZOO U DUABI MALL – obilazak i razgled ili individualni posjeti MIRACEL GARDENU ili THE FRAME-u (vidikovac u obliku rame za sliku). Ili odlazak na cjelodnevni izlet u aquapark na Plami kod hotel Atlantis “AQUAVENTURE” Poslije podne preporučujemo odlazak na ručak ili popodnevni čaj u hotel Burj Al-Arab, jedan od najluksuznijih hotela na svijetu, izgrađenom u obliku jedra (uz doplatu). Svakao se provozajte metro-om (bez pilotski vlakovi). U večernjim satima slobodno vrijeme za individalni program ili fakultativno uz doplatu vožnja brodom uz večeru. Povratak u hotel. Noćenje.

6. Dan Nedjelja 11.04.2021. Dubai – Beograd – Vinkovci

Doručak (lunch paket). Transfer u zračnu luku, prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Beogradu u 09:05 sati (po lokalnom vremenu) na liniji FZ745 (FlyDubai). Dolazak u Beograd u 12:15 sati po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja prema Vinkovcima. Očekivani povratak u poslijepodnevnim satima.