RIM – Autobusom – 4 dana

FAKULTATIVA (prijava prilikom rezervacije, min. 10 prijavljenih osoba):

  • ulaznica za Vatikanske muzej i Sikstinsku kapelu –  posjet muzejima je individualan. Ulaznica za Vatikanske muzeje je 17 EUR po osobi (preporučujemo rezervaciju putem interneta, booking fee 5 EUR), https://tickets.museivaticani.va/home/calendar/visit/Biglietti-Musei – za termin 25.08. od 14:00 h ili kasnije, ovisno o raspoloživosti. 
  • Galerija Borghese 24 EUR, booking fee 2 EUR (besplatno za djecu do 18 god ) 
  • Koloseum, Forum i Palatinska galerija -16 EUR (preporučujemo rezervaciju prije puta putem interneta, booking fee 2 EUR) 
  • ulaznica za Katakombe 10 EUR

 

Napomena: 

Zbog velikih prometnih gužvi u Rimu, ograničeno je kretanje autobusa po centru, pa se stoga koristi javni gradski prijevoz. 1. vožnja metroom ili 100 min na svim linijama autobusa (mogućnost  presjedanja 1,50 €; jednodnevna karta (24h) za neograničene vožnje metroom, autobusom ili tramvajem na području grada 7 €.

 

NAČINI PLAĆANJA: 

  • U obrocima do 6-12 mjesečnih rata KARTICAMA (Visa PBZ, Visa Premium i Diners).
  • Plaćanje se vrši na transakcijski račun agencije ili gotovinom i karticama direktno u agenciji u Vinkovcima na temelju prethodno sklopljenog ugovora sa. Putovanje mora biti isplaćeno min. 14 dana prije polaska na istu (osim ako nije drugačije dogovoreno u ugovoru).

Program putovanja:

0.Dan 22.08.2024. Vinkovci
Sastanak i polazak putnika u večernjim satima (Vinkovci 20:00 h sa parkirališta hotela Slavonija) Vožnja turističkim autobusom autocestom kroz Hrvatsku i Sloveniju sa usputnim odmorima do…
1.Dan 23.08.2024. Rim
ITALIJE i dalje do RIMA – po dolasku u podnevnim satima panoramski razgled Rima, te vožnja do Hrvatskog doma. Po dolasku smještaj u sobe (širi centar). Kraće slobodeno vrijeme za odmor i osvježenje. Odlazak s voditeljem putovanja do Španjolskog trga, pješice i s javnim prijevozom. Na putu ćemo proći uz Trg Republike; ulicu Nazionale; Kvirinalsku palaču, jednu od službenih rezidencija Predsjednika Italije; barokni dragulj Fontanu di Trevi… Španjolski trg je jedan od najljepših gradskih trgova i popularno mjesto okupljanja. Krase ga Berninijeva fontana, jedno od najpoznatijih otvorenih stubišta na svijetu (137 stepenica), obelisk i crkva na brežuljku. Slobodno vrijeme za večeru u nekom od okolnih restorana te povratak u hotel. Večera u restoranu smještaja. Noćenje.
2.Dan 24.08.2024. Rim
Doručak i odlazak u šetnju antičkim dijelom grada uz: Koloseum, najveći amfiteatar ikad izgrađen u Rimskom Carstvu, jedan od najpoznatijih i najfotografiranijih spomenika, bez kojeg se Rim ne bi bio Rim; Forum Romanum, nekoć glavni trg oko kojeg se odvijao društveni život antičkog grada; Kapitolij, najpoznatiji rimski brežuljak s trgom čiji je izgled dizajnirao slavni Michelangelo; Piazza Venezia, trg na kojem se nalazi Oltar domovine s Grobom neznanom vojniku i spomenikom Vittoriju Emanueleu, prvom kralju ujedinjene Italije. U poslijepodnevnim satima predlažemo šetnju trgovačkim ulicama Via del Corso i Via dei Condotti ili pak posjet šarmantnoj srednjovjekovnoj četvrti Trastevere, s labirintom malih uličica, trgova, barova i restorana, u kojoj se okupljaju mladi umjetnici.Večera u restoranu smještaja. Noćenje.
3.Dan 25.08.2024. Rim – Vatikan – Rim
Doručak. Nakon doručka odlazimo do Vatikana, sjedišta poglavara katoličke crkve i najmanje države na svijetu. Svakako predlažemo posjet Vatikanskim muzejima (doplata kod prijave), skup muzeja u kojima se nalazi najvrednija zbirka umjetnina na svijetu. Sikstinska kapela sa slavnim Michelangelovim freskama jedan je dio tih muzeja. Nastavljamo s razgledom čuvene bazilike sv. Petra, najveće crkve na svijetu i glavne crkve katoličkog svijeta. Krase je mnoga umjetnička djela, a među najpoznatijima su Michelangelova Pietà, grob svetog Petra i veličanstvena kupola s čijeg se vrha pruža veličanstven pogled na sve strane vječnog grada. U nastavku, šetnja uz tvrđavu Sant’Angelo, nekadašnji mauzolej rimskog cara Hadrijana preko istoimenog mosta na rijeci Tiber prema Pantheonu, hramu svih bogova i trgu Navona s fontanama među kojema se najviše ističe Fontana četiriju rijeka, barokno djelo kipara Berninia iz 17. stoljeća. Ovaj živahni trg okružen je restoranima i kafićima pa predlažemo kratki predah. Večera u restoranu smještaja. Noćenje.
4.Dan 26.08.2024. Rim – Orivieto – Vinkovci
Doručak i odjava iz hotela. Odlazimo prema pokrajini Umbriji, jedinoj južnoj talijanskoj regiji koja nema izlaz na more. Uživajući u prirodnim ljepotama regije dolazimo do pitoresknog Orvieta, smještenog na vrlo dramatičnom položaju, pod zaštitom UNESCO-a. Orvieto je izrastao u grad iz etruščanskog naselja Velzna kojeg su Rimljani osvojili tek nakon 2 godine opsade, a svoj procvat doživio je u srednjem vijeku izgradnjom mnogih palača i trgova koji su danas svjedoci toga vremena. Žičarom (uz doplatu) se dižemo u grad, na vrh usamljene vulkanske stijene, odakle se pruža pogled od kojeg vam zastaje dah. Najveća znamenitost Orvieta je njegova romaničko-gotička katedrala Santa Maria Assunta poznatija još i kao “zlatni ljiljan talijanskih katedrala”, čija je gradnja trajala gotovo 300 godina u čast Čuda iz Bolsene (nedalekog gradića). Jedinstveni grad krije mnoge tajne, a jednu posebnu je skrivao stoljećima – podzemni svijet špilja, tunela i bunara koji se pruža ispod gotovo cijelog grada, a vraća nas u povijest i svakodnevni život antike. Od šetnje najbolje je odmoriti uz čašu lokalnog vina, kobasicu od vepra, sir s tartufima ili pak domaću tjesteninu. Slobodno vrijeme i zatim polazak prema Hrvatskoj. Dolazak u Vinkovce očekuje se u ranim jutarnjim satima 5. dan.

365,00€

Uključeno u cijenu:
Prijevoz turističkim autobusom prema programu,
3 polupansiona (doručak i večera) u Hrvatskom domu u Rimu (širi centar),
Smještaj u 1/2 i 1/3 u Hrvatskom domu u Rimu (širi centar),
stručni pratitelj/vodić tijekom putavanja,
razgledi grad Rima prema programu (bez ulaznica),
obilazak i razgled Oriveta uz pratnju vodiča/pratitelja,
zakonska jamčevina,
osiguranje od odgovornosti,
organizacija putovanja.
Doplata / Fakultativa:
Doplata za 1/1 sobu: 50 EUR po osobi,
Putno-zdravstveno osiguranje: 15 EUR po osobi,
Osiguranje od otkaza putovanja: 15 EUR po osobi.

Pogledajte još