Putovanje ALBANIJA 28.05.2024. – 01.06.2024.

Priština – Skadar – Tirana – Drač – Berat


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

NA BAZI 30-35 PLAĆENIH OSOBA NA BAZI 40-45 PLAĆENIH OSOBA
= 595,00 EUR = 550,00 EUR

SMJEŠTAJ/HOTEL:

  • Priština – Hotel Prishtina 5*
  • Drač – Hotel Melia Durres Albania 5*

REALIZACIJA PUTOVANJA:

  • Polazak: Utorak 28.05.2024. 
  • Povratak: Subota 01.06.2024.

NAČIN PLAĆANJA:

  • NA RATE/OBROKE BEZ KAMATA PO DOGOVORU (ugovor).
  • GOTOVINA ili KARTICE (VISA-AMEX-DINNES – max. 6 rata).
  • Putovanje mora biti isplaćeno najkasnije 14 dana prije polaska.

Program putovanja:

1.Dan 28.05.2024. Vinkovci – Priština
Sastanak i polazak putnika u jutarnjim satima (07:00 h) ispred ureda Dagita u Vinkovcima. Vožnja tursitičkima autobusom kroz Srbiju sa usputnim odmorima do Kosova i dalje do grada PRIŠTINE – po dolasku u posljepodnevnim satima obilazak i razgled grada uz pratnju vodiča/pratitelja: centar grada, korzo Majke Tereze, kazalište, spomenik Skenderbegu, Jašar Pašina džamij, te novoizgrađene katedrale posvećene Majki Terezi, najvećem rimokatoličkom hramu na Balkanu čija je izgradnja završena 2010. godine. Smještaj u hotel PRISHTINA 5* i sobe. Večera u restoranu hotela. Slobodno vrijeme za odmor i individualni program. Noćenje.
2.Dan 29.05.2024. Priština – Skadar – Kruje – Drač
Doručak u restoranu hotela. Poslje doručka odjava iz hotela i polazak. Vožnja autobusom do ALBANIJE i dalje do mjesta SKADAR – koji je izgrađen na brijgu Skadarskog jezera. Po dolasku sastanak sa lokalnim vodičem i odlazak u razgegled grada: NACIONALNI PHOTO MUZEJ MARUBI (najbogatija foto galerija na balkanu), EBU BEKE DŽAMIJA (najveća džamija u Skadru izgrađena 1995. godine i nakon toga obnovljena 2008. godine), TVRĐAVA ROZAFA (izgražena na 130 m nadmorske visine okružena rijekama Drim i Bojana, porijeklom iz Ilirskog doba-ulaz u tvrđavu 3€ po osobi, plaćanje na licu mjesta po želji), Rozafa hotel (jedini hotel u Skadru za vrijeme vladanja Envera Hodže) i dr. Kraće slobodno vrijeme za kavu. Nastavak putovanja autobusom do mjesta KRUJE – razgled povijesnog najznačajnijeg grada u Albaniji. Posjet dvorcu Skendenberg (danas muzej u kojem se može vidjeti i čuti o povijesti Albanije i njenog najvećeg narodnog heroja Georg Kastrioti – Skenderbeg. Slobodno vrijeme za indivdualni program – kavica, ručak i sl. Nastavak putovanja autobusom do mjesta DRAČ – po dolasku smještaj u hotel 5* i sobe. Slobodno vrijeme za odmor i osvježenje. Večera u restoranu hotela. Slobodno vrijeme. Noćenje.
3.Dan 30.05.2024. Drač – Tirana – Berat – Drač
Doručak u restoranu hotela. Poslje doručka odlazak na izlet. Vožnja do grada TIRANE – danas moderni grad Albanije. Po dolasku panormaski razgled grada, te posjet Nacionalnom muzeju, trg Skender Beg, produžava se do bulevara Nacionalnog heroja, Parlament, Kraljevska Palača, Nacionalna radio-televizija i dr. Slobodno vrijeme za individualni program za kavicu, ručak i sl. Vožnja autobusom do mjesta BERAT – jedan od najstarijih gradova u Albaniji nastao u 6. st. prije nove ere. Posjet Tvrđavi u Beratu sagrađena na stjenovitom brdu na ljevoj strani rijeke Osum, posjet Nacionalnim muzeju Ikone Onufri gdje se može vidjeti velika kolekcija ikona iz 16. st. Slobodno vrijeme za individualni program – kavica, ručak i sl. Povratak autobusom u DRAČ i hotel. Slobodno vrijeme – večera u restoranu hotelu. Slobodno vrijeme. Noćenje
4. Dan 31.05.2024. Drač
Doručak u restoranu hotela. Poslje doručka razgled grada uz pratnju vodiča: Rimski amfitatar (porijeklom iz 2. st. izgrađen za vrijeme valadanja Rimskog imperatora Trajana) – ostaci gradskih zidina – Venecijanska tvrđava (porijeklom iz 15. st. – vrijeme dok je Drač bio jedan od nautvđenijih gradova na balkanu…), Fatih džamija (1973. god. Postala spomenik kulture) i dr. Slobodno vrijeme u gradu. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za individualni program. Večera u restoranu hotela. Slobodno vrijeme za individualni program. Noćenje.
5.Dan 01.06.2024. Drač – Vinkovci
Doručak u restoranu hotela. Spremanje stvari i odjava iz hotela. Polazak u pravcu domova. Usputna posjet Destileriji konjaka SKENDERBEG (osnovana 1929. god.) – razgledanje podruma i degustacija čuvenog Albanskog brendija Skenderbeg. Nastavak putovanja u pravcu domova. Vožnja sa usputnim odmorima. Očekivani povratak u Vinkovce u kasnim večernjim satima.

550,00€

Uključeno u cijenu:
Prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja,
1 polupansion (doručak i večera) u hotelu Prishtina 5* u Prištini,
Borasvišne pristojba u hotelu u Prištini,
3 polupansiona (doručak i večera) u hotelu Melia 5* u mjestu Drač,
Boravišna pristojba u hotelima u Prištini i Draču,
Svi obilasci i razgled prema programu,
Ulaznica za Muzej Skenderbeg – Kruja Ulaznica za Tvrđavu Berat Ulaznica za Onufri muzej – Berat Degustacija konjaka sa zakuskom u destileriji Skenderber Lokalno vodstvo za cijelo vrijeme boravka u Albaniji,
Stručni pratitelj/vodič tijekom putovanja,
Zakonska jamčevina,
Osiguranje od odgovornosti,
Organizacija.
Doplata / Fakultativa:
Doplata za 1/1 sobu u hotelima: 250,00 EUR po osobi,
Putno-zdravstveno osiguranje: 10,00 EUR po osobi,
Osiguranje od otkaza putovanja: 20,00 EUR po osobi.

Pogledajte još