Vrijednost više: noćenje u Sofiji, hotel 4* u Istanbulu (centar)

Polasci iz Vukovara, Vinkovaca i Đakova


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

NA BAZI 40 PLAĆENIH OSOBA
1.795,00 Kn

FAKULTATIVNI IZLETI (prijave u agenciji, plaćanje na licu mjesta, min 20 osoba):

 • SULTAN AHMET PAKET ULAZNICA (ulaznica za Plavu džamiju, Aya Sofiu, Topkapi muzej sa lokalnim vodičem, vođenje na hrvatskom uz uključene slušalice): 40 €
 • večera uz folklorni program (uključena večera, program s trbušnim plesačicama, 2 bezalkoholna pića ili boca vina za 2 osobe): 35 €
 • vožnja brodom po Bosporu 20 €

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za ovo putovanje nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna putovnica koja treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Od 05.01.2016. sve osobe koje putuju u Republiku Tursku moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Republici Turskoj.


POSEBNA NAPOMENA:

 • Prema uputama HZJZ-a svi putnici moraju sa sobom ponijeti ZAŠTITNE MASKE, te iste koristiti u svim prema trenutnim uputama HZJA-a (npr. u autobusu, zatvorenim prostorima, na otvorenom ukoliko se ne može držati socijalna distanca)  Na ulazu u autobus bit će postavljeno dezinfekcijsko sredstvo gdje je svaki putnik obvezan dezinficirati ruke pri ulasku u autobus. Poštivati mjere u koje se boravi, više o epidemiološkim mjerama u Bugarskoj i Turskoj ćemo Vas obavijestit u završnoj obavijesti 3 dana prije putovanja.

OTKAZ PUTOVANJA (GARANCIJA POVRATA ZA OTKAZ PUTOVANJA):

 • Agencija zadržava pravo otkazati putovanje do 3 dana pred polazak u slučaju loše epidemiološke situacije ili zbog nekih novih odluka HZJZ-a vezana za putovanja.
 • Putnici mogu putovanje individualno otkazati najkasnije do 3 dana pred polazak sa pravom na povrat uplaćenih sredstava u cjelosti. Ukoliko otkažete putovanje do zadanog roka agencija vraća uplaćena sredstva u roku od 14. Ukoliko otkažete putovanje poslije zadanog roka agencija zadržava uplaćeni iznos u cjelosti.

NAČIN PLAĆANJA:

 • Gotovinom direktno u agenciji
 • Uplatom na račun agencije
 • Karticama u agenciji (jednokratno sve kartice, na rate max. 6 rata VISA PBZ, VISA PREMIUM, DINNERS).
 • Plaćanje se vrši prilikom potpisa ugovora, a najkasnije 7 dana prije polaska

Republika Turska je euroazijska država smještena u jugoistočnoj Europi (Istočna Trakija) i jugozapadnom dijelu Azije (Mala Azija). Turska graniči na istoku s Gruzijom, Armenijom, Azerbajdžanom i Iranom, na jugu s Irakom i Sirijom, te na zapadu s Grčkom, Bugarskom. Sredozemno more i Cipar nalaze se na jugu, Egejsko more i otoci na zapadu, te Crno more na sjeveru. Europski i azijski dio turske dijeli Mramorno more, te tjesnaci Bospor i Dardaneli.

Uključeno u cijenu

 • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu,
 • 1 noćenje/doručak u hotelu 3* u Sofiji,
 • Obilazak i razgled grada Sofije uz pratnju stručnog vodiča
 • 3 noćenja/doručak u hotelu 4* u Istanbulu (centar-Taksim),
 • Obilazak i razgled grada Istanbulu prema planu i programu,
 • Stručni lokalni vodič za razgled grada Istanbula,
 • Obilazak i razgled grada Plovdiva uz pratnju vodiča,
 • stručni pratitelj/vodič tijekom putovanja,
 • zakonska jamčevina,
 • osiguranje od odgovornosti,
 • organizacija.

Nije uključeno u cijenu

 • Doplata za 1/1 sobu: 690,00 kn po osobi,
 • Putno-zdravstveno osiguranje (zdravstveno+nezgoda): 50,00 kn po osobi,
 • Osiguranje od otkaza putovanja (ne pokriva pandemije): 75,00 kn po osobi.

0.Dan Ponedjeljak 05.04.2021. Vukovar – Vinkovci

Sastanak i polazak putnika u kasnim večernjim satima prema sljedećem rasporedu Vukovar 23:15 h autobusni kolodvor, Vinkovci 23:45 h parkiralište hotela Slavonija...slijedi noćna vožnja autobusom sa usputnim zaustavljanjima i odmorima preko Srbije...

1.Dan Utorak 06.04.2021. Sofija

Vožnja autobusom kroz Bugarsku sa usputnim odmorima do glavong grada SOFIJE – po dolasku u podnevnim satima smještaj u hotel 3* (centar grada). Nakon kraćeg odmora i osvježenj slijedi razgled središta grada uz pratnju vodiča: Avenije i Bulevari, Bulevar Cara osloboditelja, Sveučilište, gradski vrt, katedrala Aleksandra Nevskog, džamija, Ruska crkva, Trg Parlamenta, Bulevar Vitosha. Slobodno vrijeme za individualni program, šetnja, individualna večera i sl. Noćenje.

2.Dan Srijeda 07.04.2021. Sofija – Istanbul

Doručak. Odjava iz hotela i polazak. Vožnja Bugarskom između planinskih lanaca Srednjogorskog i Rile do Trakije, te dalje do Turske. Dolazak u ISTANBUL u ranim popodnevnim satima. Smještaj u hotel 4* i sobe (hotel se nalazi u centru – Taksim). Nakon kraćeg odmora i osvježnja odlazak u šetnju sa pratiteljem/vodičem grupe do trga Taksim, preko poznate Ulice Oslobođenja (Istiklal Caddesi) – pješačke zone s brojnim trgovinama, restoranima i barovima do četvrti Beyoğlu, poznatoj po kuli Galata iz 1348.g., koja je nekada služila za praćenje brodova i kao zatvor, a danas je vidikovac. Slobodno vrijeme za individualni program npr. uživanje u raznim gastronomskim specijalitetima grada. Noćenje.

3.Dan Četvrtak 08.04.2021. Istanbul

Doručak. Nakon doručka odlazak na razgled grada s lokalnim vodičem (ulaznice uz doplatu). Obilazak započinjemo razgledom Hipodroma, memorijalnog trga iz Rimskog perioda, s impozantnim Teodozijevim obeliskom, Serpentine, Fontana Wilhelma II, Plava Džamija, po mnogima najljepša džamija u gradu iz 17. stoljeća sa 6 prekrasnih minareta koju je izgradio Mehmed Aga, Aja Sofija – izgrađena za cara Justinijana u 6. stoljeću, bila je bizantska crkva, potom džamija, a danas muzej s predivnim freskama. Slijedi obilazak čuvene sultanske palače Topkapi, sjedišta Otomanskog carstva više od 400 godina, a danas zdanje pod zaštitom Unesco-a. Slobodno vrijeme, predlažemo obilazak Egipatske tržnice, čuvene tržnice začina u Sultanahmetu. Povratak u hotel. Predlažemo odlazak na folklornu večeru u jedan od nacionalnih restorana koji uključuje bogat scenski program, trbušne plesačice, tradicionalne folklorne plesove i običaje te tradicionalnu večera (uz doplatu). Noćenje.

4.Dan Petak 09.10.2021. Istanbul

Doručak. Poslije doručka odlazak autobusom na azijsku stranu Istanbula, prijelaz preko velikog visećeg mosta. Kraće slobodno vrijeme na brdu Camlica, jednog od najljepših parkova i najviše točke Istanbula, odakle se pruža prekrasan pogled na Zlatni rog – srce Istanbula. Povratak na europsku stranu, predlažemo vožnju brodom po Bosporu (uz doplatu). Uživat ćete u pogledu na elitne četvrti grada koje se protežu u zelenom priobalnom pojasu uz morski tjesnac, utvrdu Rumeli koju je podigao Mehmed II prije osvajanja Istanbula, palaču Dolmabahca, izgrađenu sredinom 19. st. kao nova rezidencija turskog sultana. Nakon plovidbe odlazak do Sulejmanije (ulaz besplatan), jedne od najljepših istanbulskih džamija, djelo slavnog osmanlijskog arhitekta i graditelja Sinana. U njoj se nalazi mauzolej osmanlijskog sultana Sulejmana Veličanstvenog i njegove žene sultanije Haseki Hurem, zatim sultana Ahmeta II, te samog arhitekte Sinana. Slobodno vrijeme provedite u Kapali čaršiji, velikom bazaru s preko 4000 trgovina sa zlatom, srebrom, skupocjenim tkaninama, kožom, turskim ćilimima…Slobodno vrijeme ili program po dogovru sa pratiteljem/vodičem. Povratak u hotel. Noćenje.

5.Dan Subota 10.04.2021. Istanbul – Plovdiv – Vinkovci – Vukovar

Doručak. Poslije doručka odjava iz hotela, te polazak. Vožnja autobusom prema Bugarskoj i gradu Plovdiv. Razgled staroga dijela grada kojega karakterizira baština iz rimskog doba te tipične uske i vijugave, slikovite uličice, brojne crkve i muzeji. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak putovanja preko Bugarske, Srbije uz usputne odmore i zaustavljanja. Planirani povratak u Vinkovce i Vukovar u ranim jutranjim satima 6 dan (11.04.2021.).