Polazak iz Vukovara, Vinkovaca i Đakova 25.11.2021.

Vrijednost više: hotel 4*, polupansion, izlet vlakom u Firencu


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

NA BAZI 40 PLAĆENIH OSOBA
1.450,00 Kn

 

U CIJENU UKLJUČENO:

 • Prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu,
 • Obilazak i razgled grada Bologne uz pratnju pratitelj grupe,
 • 2 polupansiona (doručak i večera) u hotelu 4* u Montecatini termama,
 • Izlet vlakom u Firencu (karta za vlak+lokalni vodič u Firenci+slušalice),
 • Obilazak i razgled grada Pise uz pratnju pratitelja grupe,
 • Obilazak i razgled grada Lucce uz pratnju pratitelja grupe,
 • Stručni pratitelj/vodič tijekom putovanja,
 • Zakoska jamčevina i Osiguranje od odgovornosti,
 • Organizacija.

OBAVEZNA DOPLATA (u hotelu na licu mjsta):

 • Boravišna pristojba (1,40 € po osobi i noći) cca. 3 € po osobi.

DOPLATA/FAKULTATIVA (nije obavezno po želji):

 • Doplata za 1/1 sobu u hotelu:
 • Putno-zdravstveno osiguranje (zdravstveno+nezgoda):
 • Osiguranje od otkaza putovanja (ne pokriva bolest covid-19):

REALIZACIJA PUTOVANJA: 25.11.-28.11.2021. (četvrtak-nedjelja)


NAČINI PLAĆANJA:

 • Jednokratno na račun agencije ili gotovinom u agenciji na temelju ugovora.
 • U obrocima do 6 mjesečnih rata KARTICAMA (Visa PBZ, Visa Premium i Diners)
 • Plaćanje se vrši na transakcijski račun agencije ili gotovinom i karticama direktno u agenciji u Vinkovcima na temelju prethodno sklopljenog ugovora sa. Putovanje mora biti isplaćeno min. 5 dana prije polaska na istu (osim ako nije drugačije dogovoreno u ugovoru).

OTKAZ PUTOVANJA:

 • Agencija zadržava pravo otkazati putovanje do 3 dana pred polazak u slučaju loše epidemiološke situacije ili nekih novih odluka HZJZ-a vezana za putovanja.
 • Putnici mogu putovanje individualno otkazati najkasnije do 3 dana pred polazak sa pravom na povrat uplaćenih sredstava u cjelosti samo u slučajevima vezanih za epidemiološku situaciju. Ukoliko otkažete putovanje do zadanog roka agencija vraća uplaćena sredstva u roku od 14 dana. Ukoliko otkažete putovanje poslije zadanoga roka agnecija zadržava uplaćeni iznos u cjelosti.

VAŽNA NAPOMENA ZA COVID-19 PROTOKOLE:

Za ulazak u Italiju iz EU, putnik je dužan pokazati EU digitalnu COVID potvrdu ili tiskanu potvrdu kojom dokazuje: *cijepljenje (14 dana od druge doze ili jednokratnog cjepiva) ili *ozdravljenje od COVID-19, prije najduže 6 mjeseci ili *negativni antigenski ili PCR test napravljen najduže 48 sati prije ulaska u Italiju, za putnike starije od 6 godina.

Potvrde moraju biti izdane na talijanskom, engleskom, francuskom ili španjolskom jeziku.
Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Italiju na službenim stranicama MVEP-a.


*Ponuda rađena 30.09.2021., Zadržavamo pravo korekcije cijena u slučaju promjene na tržištu kao što su poskupljenje goriva, značajnija promjena tečaj euro/kuna (kalkulacija rađena 1€=7,50 kn), Vaših dodatnih zahtijeva kao i smanjeni broj putnika. Za sve ostalo vrijede OPĆI UVJETI PUTOVANJA MARE PANONIUM TOURS-a.

0.Dan Četvrtak 25.11.2021. Vukovar/Vinkovci/Đakovo

Sastanak i polazak putnika u večernjim satima prema sljedećem rasporedu: 22:30 h Vukovar-autobusni kolodvor, 23:00 h Vinkovci-parkiralište Hotela Slavnija, 23:45 h Đakovo-ispred novog DVD-a. Slijedi noćna vožnja turističkim autobusom kroz Hrvatsku i Sloveniju sa usputnim odmorima i zaustavljanjima do…

1.Dan Petak 26.11.2021. Bologna – Montecatini terme

ITALIJE – po dolasku u jutarnjim satima nastavljamo vožnju do najstarijeg sveučilišnog grada na svijetu, BOLOGNE. Po dolasku zajednička šetnja i slobodno vrijeme za predah. Ovaj najstariji sveučilišni grad na svijetu je i glavni grad pokrajine Emilia-Romagna – poznate i kao „trbuh Italije“. Uživajte šećući brojnim arkadama, divite se crvenim krovovima i srednjovjekovnoj arhitekturi. Napunite svoje trbuhe delicijama kao što su parmiggiano reggiano, prosciutto crudo ili mortadela i sve to zalijte čašom Lambrusca. Pored katedrale svetog Petra možete naći štandove lokalnih obrtnika u vrijeme adventa. Osim tradicionalnih ukrasa i neizbježnih slastica, možete pronaći i brojne prigodne poklone zanatskih radnji iz cijele regije. Nastavljamo prema Montecatini Termama. Smještaj u hotel 4* i sobe. Odlazak na večeru. Večera u hotelu sastoji se od paste, glavnog jela i deserta. Noćenje.

2.Dan Subota 27.11.2021. Montecatini terme – Firenca (izlet vlakom) – Montecatini terme

Doručak. Odlazak cjelodnevni izlet u Firencu. Izlet vlakom u srce Toskane, svjetsko središte kulture i umjetnosti. Vožnja vlakom brza je i udobna i vodi nas u centar grada: na stanici Santa Maria Novella izlazimo i krećemo u razgled grada s lokalnom vodičicom u kojem ćemo se upoznati sa znamenitostima kao što su: katedrala Santa Maria del Fiore – krstionica – Giottov zvonik – crkva Santa Croce – Ponte Vecchio – Piazza della Signoria i brojni drugi dragulji Firence. Slobodno vrijeme možete provesti na adventskom sajmu na Santa Croce, s mnoštvom štandova s hranom i pićem. Još dva velika sajma su kod Fortezza da Basso i Stazione Leopolda, kao i ispred Santa Maria Novella. Ili možete prošetati preko poznatog mosta Ponte Vecchio, krcatog zlatarskim i draguljarskim radnjama, do palače Pitti i vrtova Boboli, uživati u šetnji do najveće tržnice u gradu, Mercato centrale ili pogledu s vidikovca Piazzale Michelangelo. Ako vam se ne šeće, sjednite na neki od mnogobrojnih trgova, pojedite slavni firentinski odrezak i zasladite se desertnim vinom u koji možete umakati cantuccine, klasični toskanski slatki biskvit s bademima i hrskavom koricom. Povratak iz Firence vlakom, večera u hotelu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3.Dan Nedjelja 28.11.2021. Montecatini terme – Pisa – Lucca – Đakovo/Vinkovci/Vukovar

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak s voditeljem putovanja u Pisu. Stižemo na „Trg čudesa“, slavnu Piazzu dei Miracoli, gdje vam pogled bježi s krstionice na katedralu, a završava na čuvenom Kosom tornju. Toranj visok 56 metara zapravo je zvonik katedrale, a danas je nakošen oko 4 metra od svoje vertikalne osi. Slobodno vrijeme za fotografiranje na Piazzi dei Miracoli. Kraće slobodno vrijeme nakon čega krećemo prema obližnjoj Lucci. Ovaj simpatičan gradić rodni je grad Giacoma Puccinija, a poznat je i po svojim iznimno očuvanim renesansnim zidinama te festivalu stripa koji je ujedno i najveći u Europi. Stara gradska jezgra prožeta je zavijenim ulicama, barovima i tavernama. Nakon zajedničke šetnje gradom iskoristite slobodno vrijeme za penjanje na toranj Guinigi. Cijena od 4 eura i uspon nije ništa naspram predivnog pogleda na grad. Nakon toga se nagradite ručkom na trgu Piazza dell’Anfiteatro koji se nalazi na mjestu nekadašnjeg rimskog amfiteatra. Povratak prema Hrvatskoj. Očekivani povratak u kasnim večernjim ili noćnim satima.