ZIMSKI PRAZNICI U RIMU

ORVIETO – RIM – VATIKAN – FERRARA
4 dana autobusom, 10.-13.01.2019.

 

Kalkulacija rađena na bazi 45 osoba.
ARANŽMAN UKLJUČUJE :
Prijevoz turističkim autobusom na opisanoj relaciji,
Smještaj u hotelu*** u Rimu na bazi noćenja s doručkom,
Sve razglede prema programu,
Stručno vodstvo i pratitelja grupe,
Osiguranje od odgovornosti,
Osiguranje jamčevine,
Organizaciju i rezervaciju putovanja.
DOPLATE:
Žičara za Orvieto iznosi 2,60 Eur (plaća se na licu mjesta)
Boravišna pristojba u Rimu plaća se na licu mjesta, a iznosi 4-6 eura po osobi i danu. Točna informacija u završnim uputama.
Doplata za sobu 1/1 iznosi 580,00 kn.

 

CIJENA 1.680,00 kn

Kalkulacija rađena na bazi 45 osoba. Cijena je izražena po osobi, za smještaj u dvokrevetnoj sobi. Trokrevetne sobe na upit.

TERMIN 10.-13.01.2019. (polazak je 09.01. u večernjim satima)
UVJETI  PLAĆANJA Prijave se vrše do popunjenja. Rezervirajte na vrijeme svoje mjesto!

Prilikom prijave uplaćuje se prva rata u iznosu 30%, a ostatak najkasnije 20 dana prije polaska na putovanje. Moguće je i plaćanje kreditnim karticama do 6 mjesečnih rata. Informacije u agenciji.

NAPOMENE U slučaju manjeg broja prijavljenih osoba, zadržavamo pravo povećanja cijene.

 

Zbog objektivnih okolnosti na koje ne možemo utjecati, vodič na licu mjesta može odlučiti o drugačijem rasporedu razgleda navedenih sadržaja.

 

U Rimu se razgled obavlja pješice i javnim prijevozom – metroom i autobusom. Cijena karte u jednom smjeru je 1.5 eur. Za vrijeme boravka za javni prijevoz potrošit će se 10-12 eura.

PUTNA ISPRAVA I OSIGURANJE – Za državljane RH potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica koja mora vrijediti minimalno mjesec dana od datuma povratka.

 

– Preporučujemo međunarodno zdravstveno osiguranje koje iznosi 40,00 kn po osobi (grupna cijena, min.15 osoba). Za osobe starije od 70 godina, pa do 80 godina života, cijena je 130,00 kn.

POLASCI Polasci su iz Osijeka, Đakova, Slavonskog Broda i Zagreba. Polazak je moguć i iz Vinkovaca, u slučaju većeg broja prijavljenih osoba.
glavni organizator Orion tours d.o.o. Đakovo

 

 

0. dan

POLAZAK: VINKOVCI - VUKOVAR - OSIJEK - ĐAKOVO - SLAVONSKI BROD - ZAGREB

Polazak u večernjim satima u pravcu Italije. Opustite se i uživajte, odmor je počeo!

1. dan

ORVIETO - RIM

Dolazak u ORVIETO, posebno lijep i specifičan srednjovjekovni gradić, smješten na vrhu vulkanske stijene do kojeg se dolazi uspinjačom. U Orvietu se nalazi jedna od najljepših srednjovjekovnih katedrala, Santa Maria Assunta. Posebna znamenitost je i “Podzemni grad” s više od 1200 špilja, tunela i bunara iskopanih ljudskom rukom.Nastavak putovanja prema Rimu. Dolazak u kasnijim poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel. Odmor. Vodič će vas javnim prijevozom povesti u večernji razgled Rima, a najbolje ćete život velegrada osjetiti na Španjolskim stubama – omiljenom okupljalištu mladih i svih koji se tako osjećaju. Uživajte u ritmu grada! Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan

RIM

Doručak. Cijeli dan rezerviran za razgled Rima, slobodno vrijeme i individualne sadržaje. Garantiramo da ćete se navečer osjećati kao pravi Rimljani. Odlazak do Trga Colonne na kojem se nalazi stup Marka Aurelija, ukrašen spiralnim reljefima. Razgledat ćete i Panteon i odmoriti se na živopisnom baroknom Trgu Navona, sa crkvom Svete Agnese i predivnim fontanama.A nedaleko se smjestila i jedna od najljepših baroknih rimskih simbola – Fontana di Trevi. Pauza za ručak. Nastavljamo prema Trgu Venezia gdje se nalazi grob Neznanom junaku, spomenik kralju Vittoriu Emanuelu II i veličanstvena palača Venezia, Trajanova tržnica, Trajanov stup, Rimski forum, glavni trg iz doba rimskog carstva. Njegovim poznatim stubama penjemo se do brda Kapitolij te kipom Marka Aurelija i čuvenim Michelangelovim stubama, a tu je i Marcelovo kazalište…. Slobodno vrijeme za osobne sadržaje. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan

RIM - VATIKAN

Doručak. dan rezerviran za VATIKAN, državu u gradu, sjedište Rimokatoličke crkve i Svetog Oca. Posjet BAZILICI SV. PETRA (Basilica di San Pietro). Mogućnost sudjelovanja u Svetoj misi. Šetnju nastavljamo do Anđeoske tvrđave, pa dalje preko Mosta Sv. Anđela i Palače pravde. Poslijepodne slobodno za posjet muzejima, shopping, šetnju, kupovinu suvenira… Predlažemo posjetu Vatikanskim muzejima sa poznatom Sikstinskom kapelom (ulaznice se moraju rezervirati online, dosta ranije). Povratak u hotel, odmor.U večernjim satima predlažemo odlazak na Trastevere – još jednu poznatu rimsku četvrt, gdje je uvijek živahno, sa lijepim srednjovjekovnim uličicama što ga čini posebno šarmantnim dijelom grada, kojeg turisti vole jednako kao i Rimljani. Noćenje.

4. dan

RIM - FERRARA - POVRATAK: ZAGREB - SL. BROD - ĐAKOVO - OSIJEK - VUKOVAR - VINKOVCI

Doručak. Napuštanje hotela i odlazak u pravcu FERRARE, grad od 130.000 stanovnika koji se smjestio na rijeci Po di Volano, ogranku rijeke Po i koji, kako sami Talijani vole reći, spada u jednu od najbolje čuvanih tajni Italije. Ferrara je prvi renesansi grad izgrađen prema urbanističkom planu arhitekta Biagia Rossettija.Slijedi obilazak grada: Castello Estense, Katedrala sv. Jurja, Gradska vijećnica…Nastavak putovanja u pravcu Hrvatske. Dolazak se predviđa oko ponoći ili slijedećeg dana u ranim jutarnjim satima.

Recenzije putovanja

Trenutno nema recenzija..

Napiši recenziju

Ocjena