VJERSKO-TURISTIČKO PUTOVANJE JESEN U LURDU

NICA – CANNES – AVIGNON – LURD – MILANO

6 dana autobusom, 16.-21.10.2018.

 

VRIJEME ODLASKA Polazak s dogovorenog mjesta u kasnijim večernjim satima.
TERMIN 16.-21.10.2018. (Polazak je 15.10. u kasnim večernjim satima)
ARANŽMAN UKLJUČUJE
Prijevoz turističkim autobusom na opisanoj relaciji
Smještaj u hotelu**/*** na Azurnoj obali na bazi noćenja s doručkom
Smještaj u Lurdu u hotelu*** na bazi 2 puna pansiona + 1 polupansion
Smještaj u hotelu*** u Milanu na bazi noćenja s doručkom
Sve izlete i razglede prema programu
Pratitelja grupe i stručno vodstvo
Duhovno vodstvo
Osiguranje od odgovornosti
Osiguranje jamčevine
Organizaciju i rezervaciju putovanja

 

CIJENA 2.850,00 kn

Kalkulacija rađena na bazi min. 45 osoba.

TERMIN 16.-21.10.2018. (Polazak je 15.10. u kasnim večernjim satima)
PRIJAVE I  PLAĆANJE Prijave se vrše do popunjenja. Rezervirajte na vrijeme svoje mjesto.

Prilikom prijave uplaćuje se prva rata u iznosu 30%, a ostatak najkasnije 30 dana prije polaska na putovanje. Moguće je i plaćanje kreditnim karticama do  do 6 mjesečnih rata. Informacije u agenciji.

NAPOMENE – Za državljane RH potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica koja mora vrijediti min. 3 mjeseca.

– Pristojba za korištenje svetišta u Lurdu iznosi 8 Eura po osobi i plaća se na licu mjesta.

– Nadoplata za sobu 1/1 iznosi 950,00 kn.

– Preporučujemo međunarodno zdravstveno osiguranje koje iznosi 45,00 kn po osobi (grupna cijena, min.15 osoba). Za osobe starije od 70 godina, pa do 80 godina života, cijena je 145,00 kn.

0. dan

15.10.2018. VINKOVCI/VUKOVAR/OSIJEK/ĐAKOVO/SLAVONSKI BROD/ZAGREB/RIJEKA

Polazak s dogovorenog mjesta u kasnijim večernjim satima. Noćna vožnja prema Francuskoj uz kraća zaustavljanja putem.

1. dan

16.10.2018. NICA - CANNES

Dobro jutro! Dolazak na Azurnu obalu u poslijepodnevnim satima. Panoramski razgled NICE (slavno šetalište Promenada Des Anglais, poznati hotel Negresco, trg Masena…), a ukoliko vrijeme dozvoli i kraći pješački razgled grada s vodičem. Vožnja u pravcu CANNES-a. Cannes je grad koji je prije svega poznat po filmskom festivalu, jednom od najcjenjenijih u svijetu. Panoramska vožnja gradom, te vrijeme za fotografiranje ispred festivalske palače ili na šetalištu Croasetta. Smještaj u hotel, okolica Nice i Cannes-a. Noćenje.

2. dan

17.10.2018. AVIGNON - LURD

Doručak. Odlazak u AVIGNON, jedan od najljepših gradova Provanse, grad povijesti i umjetnosti poznat i kao „papinski grad“. Šetnja središtem grada koji je bio prijestolnica kršćanstva: katedrala Notre Dame des Doms, Palais des Papes – papinska palača, jedna od najznačajnijih gotičkih građevina na svijetu pod zaštitom UNESCO-a, Pont d’Avignon, poznati srednjovjekovni most… Nastavak putovanja prema Lurdu. Smještaj u hotel, večera. Odlazak do Svetišta i sudjelovanje u veličanstvenoj procesiji sa svijećama. Noćenje.

3. dan

18.10. 2018. LURD

Doručak, ručak i večera u hotelu.Slijedi hodočasnički program: upoznavanje sa svetištem, špilja ukazanja, Bernardičina rodna kuća, zatvor u kojem je živjela njezina obitelj dok je odrastala, stari grad… Sveta misa na hrvatskom za našu grupu će biti jednoj od crkvi u Svetištu ili špilji ukazanja. Popodne slobodno za vlastite pobožnosti: simbolično kupanje u lurdskoj vodi, molitva, suveniri…Gradić LURD nalazi se na jugu Francuske, ispod visokih Pirineja i ima svega 20.000 stanovnika. Grad se nalazi uz rijeku Gavu, ispod brijega na kojem je starinska tvrđava. Prvo Gospino ukazanje u ovom gradiću bilo je davne 1858. i od tada je LURD baza za brojne hodočasnike iz cijeloga svijeta. Sudjelovanje u večernjoj procesiji sa svijećama. Noćenje.

4. dan

19.10. 2018. LURD

Doručak, ručak i večera u hotelu.Zajednički odlazak do križnog puta. Križni put na brdu Kalvarija. Sveta misa na hrvatskom za našu grupu će biti u jednoj od crkvi u Svetištu ili Špilji ukazanja. Slobodno vrijeme za kupnju suvenira, vlastite potrebe i pobožnosti. Sudjelovanje u večernjoj procesiji sa svijećama. Noćenje.

5. dan

20.10.2018. LURD - MILANO

Doručak. Oproštaj sa Svetištem, napuštanje hotela i odlazak putem Italije do Milana.Vodič će vam ispričati zanimljive pričice, te uz pjesmu, moliotvu, filmove …vrijeme će brzo proći. Noćenje u hotelu u okolici Milana.

6. dan

21.10.2018. MILANO - RIJEKA/ZAGREB/SLAVONSKI BROD /ĐAKOVO/OSIJEK /VUKOVAR/VINKOVCI

Doručak. Posjet MILANU i obilazak grada u pratnji vodiča: milanska katedrala posvećena Uznesenju Marijinom, galerija Vittorio Emanuele II, slavni teatar Scala itd. Nastavak puta prema Hrvatskoj. Povratak se predviđa u kasnijim večernjim satima. Dolazak u Slavoniju oko ponoći.

Recenzije putovanja

Trenutno nema recenzija..

Napiši recenziju

Ocjena