Polazak: 12.05.2018. – Povratak: 18.05.2018.

LOKACIJA I VRIJEME ODLASKA Sastanak i polazak putnika u jutarnjim satima (06:00 h) sa dogovorenog mjesta.
4.800,00 KN – NA BAZI 30 PLAĆENIH OSOBA
U CIJENU UKLJUČENO:
Prijevoz turističkim autobusom prema programu (Čazmatrans d.o.o. Vukovar),
1 noćenje/doručak u hotelu 4* u Plovdivu,
1 noćenje/doručak u hotelu 4* u Burgasu,
1 noćenje/doručak u hotelu 4* u Varni.
1 noćenje/doručak u hotelu 4* u Veliko Tarnovo,
2 noćenje/doručak u hotelu 4* u Sofiji,
1 tradicionalna večera sa folklornim programom u restoranu Chevermeto u Sofiji,
Večera u Plovdivu,
Večera u Burgsu,
Večera u Varni,
Večera u Velikom Turnovu,
Večera u Sofiji,
Večera u Plovdivu,
ulaznice za slijedeće kulturno-povijesne spomenike: muzej manastira u Rili, tradicionalne kuće u Plovdivu, stari amfiteatar i i antički stadion u Plovdivu, tračanska grobnica u Kazanlaku, manastir Aladža, kraljevska rezidencija u Balčiku, Sveučilišni botanički vrt u Balčiku,arheološko nalazište s Madarskim konjanikom, stara prijestolnica – utvrda Preslav, tradicionalna kuća Konstantalieva u Arbanasima, utvrda Carevec u Veliko Tarnovu, Etnografski muzej Etar,
posjet i vođenja kroz crkve sv. Konstantina i Helene u Plovdivu, crkvu sv.Ćirila i Metodija u Sozopolu, crkvu Krista Stvaratelja u Nesebaru, crkvu Rođenja Kristova u Arbanasima i katedralu sv. Aleksandra Nevskoga u Sofiji,
sva razgledavanja i izlete prema programu,
Stručni pratitelj vodič tijekom putovanja,
mjesnog službenog vodiča tijekom ture u Bugarskoj od Plovdiva do Sofije,
putničku tranzitnu pristojbu u Srbiji,
putno zdravstveno osiguranje,
pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.
CIJENA NE UKLJUČUJE:
doplatu za jednokrevetnu sobu: 790,00 kn po osobi.

 

REALIZACIJA PUTOVANJA:

  • Polazak: 12.05.2018. – Povratak: 18.05.2018.

 

HOTELI/SMJEŠTAJI:

  • Plovdiv – Hotel Alliance 4* 12.05.-13.05.2018.
  • Burgas – Hotel Mirage 4* 13.05.-14.05.2018.
  • Varna – Hotel Golden Tulip  4* 14.05.-15.05.2018.
  • Veliko Tarnovo – Hotel Panorama 4* 15.05.-16.05.2018.
  • Sofija – Ramada Sofia City Centre 4* 16.05.-18.05.2018.

 

NAČIN PLAĆANJA:

  • Jednokratno ili na rate/obroke bez kamata po dogovoru (max. 6-8 rata).
  • Gotovina ili karticama PBZ Visa, Amex, Dinners – karticama max. 6 rata.

 

*Ponuda rađena 02.02.2018., Zadržavamo pravo korekcije cijena u slučaju promjene na tržištu kao što su poskupljenje goriva, značajnija promjena tečaj euro/kuna (kalkulacija rađena 1€=7,50 kn), Vaših dodatnih zahtijeva kao i smanjeni broj putnika. Za sve ostalo vrijede OPĆI UVJETI PUTOVANJA MARE PANONIUM TOURS-a.

1. dan

12.05.2018. - Vinkovci – Plovdiv

Sastanak i polazak putnika u jutarnjim satima (06:00 h) sa dogovorenog mjesta. Vožnja turističkim autobusom sa usputnim odmorima kroz Hrvatsku, Srbiju prema Bugarskoj i dalje preko Sofije do PLOVDIVA – drugog po veličini grada u Bugarskoj. Plovdiv je smješten na rijeci Marici, a ime mu je dao Filip II. Makedonski, po dolasku grada: Gornji i Donji grad, crkva sv. Konstantina i Helene, stare bugarske kuće (uključene ulaznice), šetnja srednjovjekovnim uskim uličicama. Stari grad je poznat po svojoj očuvanosti te ćemo imati priliku vidjeti ostatke tračke utvrde iz V.st. pr.Kr, ali i dobro očuvane arheološke ostatke iz rimskog razdoblja poput rimskog foruma, stadiona (uključena ulaznica) i amfiteatra (uključena ulaznica) zbog kojih se Plovdiv nalazi na UNESCO-vom popisu mjesta svjetske zaštićene baštine. Plovdiv je poznat po svojim pitoresknim crkvama, poznatoj džamiji i kućama sa specifičnom arhitekturom iz razdoblja bugarske renesanse s kraja 18. stoljeća koje uistinu doprinose posebnosti ovog grada. Smještaj u hotel 4*. Slobodno vrijeme za individualni program – večera ili šetnja centrom grada. Noćenje.

2. dan

13.05.2018. - Plovdiv - Dolina Ruža – Sozopol – Burgas

Doručak. Vožnja prema Kazanlaku i Dolini ruža. Prekrasna velika polja ruža u okolici Kazanlaka poznata su po čarobnom mirisu i proizvodnji poznatog parfema. Kazanlak je poznat i po tračkim grobnicama i zlatnim riznicama te se nalazi na UNESCO-vom popisu svjetske baštine. U Dolini kraljeva ćete vidjeti ostatke grobnica kraljeva koji su stoljećima vladali tračkim teritorijem (uključena ulaznica). Slobodno vrijeme za ručak u Kazanlaku. Nastavljamo vožnju prema najljepšem bugarskom obalnom gradu koji je svojevrsni umjetnički centar – Sozopolu. Sozopol je u bio važna grčka luka, a antički ostaci sačuvani su do danas. Po dolasku u Sozopol, razgled grada čiji je centar proglašen muzejskim dobrom s više od 180 kuća izgrađenih od kamena i drveta krajem 18. st. pod utjecajem crnomorske arhitektonske škole. Relikvije sv. Ivana Krstitelja čuvaju se u Crkvi sv. Ćirila i Metoda, koja privlači hodočasnike iz cijelog svijeta. Nastavak vožnje do hotela u Burgasu. Smještaj u hotel 4*. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. dan

14.05.2018. - Burgas – Nesebar – Balčik – Varna

Doručak. Odlazak u Nesebar – jedan od najstarijih europskih gradova, utemeljen prije 3200 godina pod nazivom Mesembria. Dio antičkih zidina ostao je sačuvan do danas te je zbog toga grad uvršten na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine. Posjet crkvi Krista Pantokratora. Nastavljamo prema manastiru Aladža – jednom od nekoliko manastira u Bugarskoj koji je smješten na vapnenačkoj stijeni te su njegove prostorije uklesane u dvije razine (uključena ulaznica). Posjetit ćemo palaču u Balčiku, nekadašnju ljetnu rezidenciju rumunjske kraljice Marije. Palača je arheološki i arhitektonski kulturni spomenik te spomenik pejzažne arhitekture, a poznata je po svojim prekrasnim cvjetnim terasama i vodopadima.(uključena ulaznica). Botanički vrt Balčik nalazi se na prostoru parka nekadašnje kraljevske rezidencije te u njemu možete vidjeti kolekciju od preko 3500 biljnih vrsta (uključena ulaznica). Odlazimo u Varnu – glavni grad crnomorske obale koji se često zbog svog ekonomskog i kulturološkog utjecaja naziva i morskom prijestolnicom Bugarske. Smještaj u hotel 4*. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan

15.05.2018. - Varna – Pliska – Madara – Preslav – Arbanasi – Veliko Tarnovo

Doručak. Odlazak u Plisku – prvu bugarsku prijestolnicu u kojoj ćete vidjeti dobro očuvane ruševine srednjovjekovnog utvrđenog grada. Vidjet ćemo i poznatog Madarskog konjanika – veliki kameni reljef isklesan na platou Madara koji prikazuje konjanika kako jašući konja ubija lava. Madarski konjanik je uklesan 23 metara iznad zemlje na gotovo sto metara visokoj stijeni, a prema legendi prikazuje rimskog namjesnika koji je poginuo na litici tijekom lova. ( uključena ulaznica za arheološko područje sa spomenikom konjanika). Nastavak vožnje do Preslava – druge bugarske prijestolnice koja je bila poznata kao duhovni i književni srednjovjekovni centar te središte države u vrijeme zlatnog doba Bugarske pod carem Simeonom I. Posjet tvrđavi (uključena ulaznica). Zaustavit ćemo se u selu Arbanasi, nekadašnjoj boljarskoj ljetnoj rezidenciji, smještenom na visokom platou s kojeg se pruža veličanstven pogled. Razgled crkve Kristova rođenja. Posjet tradicionalnoj obnovljenoj bugarskoj kući iz 17. Stoljeća – muzeju Konstantsalieva (uključena ulaznica). Dolazak u Veliko Tarnovo – treću bugarsku prijestolnicu iz vremena najpoznatijih bugarskih kraljeva poznatu po svom nekadašnjem kozmopolitskom karakteru. Smještaj u hotel 4*. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5. dan

16.05.2018. - Veliko Tarnovo – Etar – Sofija

Doručak. Razgled grada, stare prijestolnice s tipičnim očuvanim povijesnim ulicama i spomenicima, te mostovima u starom gradu.Posjet utvrdi Carevec,jednom od najposjećenijih spomenika Bugarske ( uključena ulaznica). Slobodno vrijeme za ručak ili osobne programe. Odlazak u etnografski muzej Etar – arheološki i etnografski kompleks smješten u blizini grada Gabrovo. Etar je muzej sela na otvorenom s preko 50 kuća s obrtničkim radionicama te mnogobrojnim vodenim instalacijama koji je proglašen arhitektonskim i etnografskim nacionalnim blagom. Na glavnom trgu kompleksa vidjet ćete 16 kuća koje su točne kopije nekadašnjih kuća iz ove regije u kojima obrtnici izrađuju remenje, keramiku, proizvode od šećera, krzna, bakra…. ( uključena ulaznica).Nastavak vožnje do Sofije. Smještaj u hotel 4*. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6. dan

17.05.2018. - Sofija

Doručak. Razgled grada pješice: katedrala Aleksandra Nevskog – ekstravagantna građevina koja je simbol ne samo Sofije, nego i cijele Bugarske, a ujedno je i jedna od najvećih pravoslavnih crkava na svijetu, Parlament, džamija Banja Baši koja potječe iz 16.st., Sofijska sinagoga –najveća sinagoga na Balkanu rađena je kao preslika poznate bečke sinagoge, nacionalno kazalište, kraljevska palača…. Vožnja do manastira Rila kojeg je u 11. st. utemeljio sv. Ivan od Rile, a koji je danas pod zaštitom UNESCO-a kao jedan od najvažnijih manastira srednjovjekovne Bugarske (uključena ulaznica za muzej u samostanu). Kompleks je obnovljen sredinom 19. st. s obzirom da je bio uništen u požaru te su primjetni tipični utjecaji bugarske renesanse koja simbolizira osjećaj slavenskog kulturnog identiteta u vrijeme otomanske okupacije. Povratak u Sofiju. Moguć fakultativni odlazak na tradicionalnu večeru s folklornim programom. Noćenje.

7. dan

18.05.2018. - Sofija - Vinkovci

Doručak. Odjava iz hotela, kraće slobodno vrijeme u Sofiji za kavicu i kupovinu suvenira i povratak za Vinkovce. Vožnja kroz Bugarsku i Srbiju. Nastavak vožnje prema Hrvatskoj uz kraća zaustavljanja radi odmora. Dolazak u Vinkovce u kasnim večernjim satima.

Recenzije putovanja

Trenutno nema recenzija..

Napiši recenziju

Ocjena