UJEDINENI ARAPSKI EMIRATI DUBAI & ABU DHABI – GARANTIRANI POLAZAK: 04.05.2017.

 

LOKACIJA ODLASKA/DOLASKA  Ispred škole
POLAZAK 04.05.2017.
POVRATAK 09.05.2017.
  NA BAZI 40 PLAĆENIH OSOBA
UKLJUČENO U CIJENU
Prijevoz turističkim autobusom na relaciji Vinkovci-Beograd-Vinkovci
Zrakoplovna karta za let Beograd-Dubai-Beograd (FlyDubai)
Zrakoplove pristojbe
Prtljaga u polasku 20 kg + ručna prtljaga do 7 kg
Transfer autobusom na relaciji zračna luka Dubai – hotel – zračna luka Dubai
5 noćenja/doručak u hotelu 4* u Dubai-u (Marina Dubai)
Poludnevni razgled grada Dubai-a (Dubai city tour)
1 x zajednička večera u restoranu Seven Sands (Jumerich beach)
Stručni lokalni vodič za razgled grada Dubai-a
Cjelodnevni izlet autobusom u Abu Dhabi+ručak (Abu Dhabi city tour)
Stručni lokalni vodič za razgled Abu Dhabi-a
Pustinjski Jeep safari + večera
Transfer autobusom hotel – Burj Khalifa/Aquarium/Zoo – hotel
Ulaznice za Burj Khalifa (At the top – kat 124)
Ulaznice za Aquarium Dubai i podvodni Zoološki vrt u Dubai-u
Krstarenje brodom (Dhow Cruise) + večera na brodu
Putno-zdravstveno osiguranje
Stručni pratitelj/vodič tijekom putovanja
Zakonska jamčevina
Osiguranje od odgovornosti
Organizacija putovanja
FAKULTATIVA/DOPLATA
Doplata za 1/1 sobu: 1.790,00 kn po osobi
Doplata za večeru u hotelu: 190,00 kn po osobi i večeri
Ulaznice za hotel Burj Al Jarab 7* (razgled + večera): 1.190,00 kn po osobi
Ulaznice za Ferrati World u Abu Dhabi-u (brončana ulaznica): 465,00 kn po osobi

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

NA BAZI 30 PLAĆENIH OSOBA
8.500,00 Kn

 

OBAVEZNA DOPLATA (plaćanje na licu mjesta):

 • za Turizam Dirham/taksa (plaća se na recepciji hotela – 15 kn po osobi i po noći),
 • napojnice za lokalnog vodiča i vozača, plaćanje na licu mjesta (ca 15 eur po osobi).

 

REALIZACIJA PUTOVANJA:

 • Polazak: 04.05.2017. – Povratak 09.05.2017. (6 dana / 5 noćenja).

 

SMJEŠTAJ/HOTEL:

 

PRIJEVE I REZERVACIJE:

 

 • Prijave/rezervacije se primaju najkasnije do 20.03.2017.

 

 • Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti min. 30 % od ukupnog iznosa.
 • Do polaska je potrebno minimalno 70 % aranžmana.

 

AVIO PRIJEVOZNIK:

 • FlyDubai (nisko budžetna aviokompanija iz Dubai-a, izravan let, hrana i piće nisu u cijeni karte, plaća se direktno u avionu tko što želi, cijene su pristojne, primaju kartice i gotovinu € ili $ ili AED.
 • Kompanija zadržava pravo promijene satnice leta, kao i povećanje cijene u slučaju nekih poskupljena kao što su zrakoplovne pristojbe, gorivo i sl.

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti Za državljane republike Hrvatske nije potrebna viza. Putovnica treba biti važeća najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju. Putnici s pečatom države Izrael u putovnici ne mogu putovati u UAE

 

NAČIN PLAĆANJA:

 • NA RATE/OBROKE BEZ KAMATA PO DOGOVORU:
  • Uplata u agenciji (karticama – VISA-AMERICAN-DINNERS – max. 6 rata)
  • Uplata u agenciji (gotovinom – ugovor – max. 12 rata)
  • Uplata na žiro-račun agencije (virmanom ili internet bankarstvom – max. 12 rata)

*Ponuda rađena 28.02.2017., Zadržavamo pravo korekcije cijena u slučaju promjene na tržištu kao što su poskupljenje goriva, značajnija promjena tečaj euro/kuna (kalkulacija rađena 1€=7,55 kn), Vaših dodatnih zahtijeva kao i smanjeni broj putnika. Za sve ostalo vrijede OPĆI UVJETI PUTOVANJA MARE PANONIUM TOURS-a.

 

1. dan

04.05.2017. - Vinkovci – Beograd – Dubai

Sastanak i polazak putnika u 08:00 h sa dogovorenog mjesta. Vožnja turističkim autobusom do ZRAČNE LUKE N. TESLA U BEOGRADU – po dolasku prijava na let i polijetanje zrakoplova FlyDubai-a prema Dubai-u u 13:35 sati na liniji FZ746 (FlyDubai). Dolazak u Dubai predviđen je u 20:45 sati. Sastanak s lokalnim agentom i odlazak prema hotelu 4* (hotel u Dubai Marina). Noćenje.

2. dan

05.05.2017. - Dubai

Nakon doručka slobodno vrijeme za upoznavanje sa Marino Dubai – šetnja oko marine slobodno vrijeme za kavicu i sl. Posljepodne (oko 14 h) odlazak u organizirani poludnevni razgled Dubaija. Kratko zaustavljanje na poznatoj plaži s još poznatijim hotelom u obliku jedra – Burj Al Arab – čudom moderne arhitekture i jednim od najluksuznijih hotela na svijetu. Odlazak do umjetno izgrađenog otoka Palm Jumeirah gdje se nalazi fascinantni tematski hotel Atlantis. Nakon stanke za fotografiranje slijedi odlazak prema Bastakiji, starom dijelu Dubaija, koji je zadržao autohtonu arhitekturu, u Dubai muzej gdje se mogu vidjeti prikazi povijesnog života grada nekad najpoznatijeg po trgovini i brodogradnji. Nastavak putovanja kroz zaljev na tradicionalnom taksi brodiću – abri do četvrti tržnica, poznatih soukova. Šetnja kroz souk sa začinima i kroz tzv. zlatni souk. Odlazak na zajedničku večeru u restoran Seven Sands. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan

06.05.2017. - Dubai – Abu Dhabi – Dubai

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u Abu Dhabi, glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, a smatraju ga i jednim od najmodernijih gradova na svijetu. Abu Dhabi je grad koji nudi kilometre čistih pješčanih plaža i više od 200 otočića razasutih ispred obala Abu Dhabija. Posjetit ćemo jednu od najvećih novosagrađenih džamija na svijetu koja prima 40.000 vjernika, zatim ćemo se provesti kroz rezidencijalne četvrti grada, zaustaviti se u Heritage Village – kompleksu u kojem ćete na jednom mjestu vidjeti sve ono što karakterizira ovo područje, od povijesti do lokalnih običaja. Odlazak do modernog trgovačkog centra i slobodno vrijeme za ručak ili kupovinu. Povratak prema Dubaiju u poslijepodnevnim satima uz zaustavljanje i kraći posjet atrakciji Abu Dhabija – Ferrari Worldu. Noćenje u hotelu.

4. dan

07.05.2017. - Dubai

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti i programe (kupovina, individualni razgledi i sl.). Poslijepodne odlazak na pustinjski Jeep safari. Nezaboravna avanturistička vožnja po dinama nakon čega slijedi odlazak u beduinski kamp i večera uz zalazak sunca u autentičnom ambijentu uz orijentalne motive. Mogućnost jahanja na devama, iscrtavanja ruku tehnikom henna, fotografiranje u arapskim kostimima i pušenja nargile. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan

08.05.2017. - Dubai

Doručak. . U prijepodnevnim satima odlazak na izlet. Posjet Burj Khalifa – odlazak na 124. kat najviše zgrade na svijetu Burj Khalife (At the Top) – razgled – slobodno vrijeme za kupovinu suvenira. Posjet AQUARIUMU DUBAI & UNDERWATER ZOO – obilazak i razgled. Poslije podne preporučujemo odlazak na ručak ili popodnevni čaj u hotel Burj Al-Arab, jedan od najluksuznijih hotela na svijetu, izgrađenom u obliku jedra (uz doplatu). Svakao se provozajte metro-om (bez pilotski vlakovi). U večernjim satima odlazak na krstarenje brodom (Dhow Canal Cruise) po zaljevu Dubaija s uključenom večerom (20:30-22:30 h). Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan

09.05.2017. - Dubai – Beograd – Vinkovci

Rani doručak. Transfer u zračnu luku, prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Beogradu u 09:10 sati (po lokalnom vremenu) na liniji FZ745 (FlyDubai). Dolazak u Beograd u 12:45 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljenih carinskih kontrola, ukrcaj u autobus i nastavak putovanja prema Vinkovcima. Očekivani povratak u poslijepodnevnim satima.

Ujedinjeni Arapski Emirati su muslimanska zemlja u kojoj je islamska tradicija vrlo cijenjena, stoga  turisti trebaju paziti na njihove norme i pravila ponašanja.  Iako je to jedna zemlja, svaki emirat ima  vlastita pravila i osobitosti.  Abu Dhabi se smatra konzervativnim,  dok je Dubai  opušteniji i kozmopolitski. Oblačenje, naročito žena,  treba biti prikladno. Toples je zabranjen. Kratke  suknje i  kratke hlače izvan plaže, cipele na potpeticu, duboki dekolte i sl. smatraju  se neprikladnim i mogu izazvati negativne reakcije lokalnog stanovništva. Za  njih je veliki grijeh  ljubljenje  i pokazivanje nježnosti u javnosti,  isto se odnosi i na homoseksualnost. Psovanje je kažnjivo. Fotografiranje lokalnog stanovništva, osobito žena, može izazvati velike probleme, tako da to izbjegavati. U Emiratima se  alkoholno piće može kupiti u samo u duty-free trgovinama. Također je zabranjeno konzumiranje alkoholnih pića na javnim mjestima. Dopušteno je samo u restoranima, noćnim klubovima i barovima koji imaju posebnu dozvolu.  U bescarinskoj zoni prije ulaska u UAE može kupiti alkoholno piće  i unijet do 4 litre alkohola. Pušenje je dozvoljeno u svim restoranima, barovima i noćnim klubovima  gdje se služe alkoholna pića. U vremenu Ramazana (od 27.5. do 25.6.2017.) tijekom dana  su zatvoreni  svi restorani  i otvaraju se tek nakon zalaska sunca. Čak i turisti tijekom dana, u vremenu  Ramazana ne bi trebali jesti, piti niti pušiti na javnim mjestima, osim u hotelima. Kao i u drugim muslimanskim zemljama, korištenje droga  i drugih opijata strogo je zabranjena.

Službeno ime: Ujedinjeni Arapski Emirati

Geografski položaj: istočni dio arapskog poluotoka, na obali Perzijskog zaljeva i Omanskog zaljeva.

Površina: 83600 km2

Broj stanovnika: oko 8,3 milijuna

Glavni grad: Abu Dhabi

Jezik: arapski (službeni), gotovo svi  govore engleski

Religija: 96% muslimani, 4% ostali

Vremenska razlika: +2 sata ljeti / +3 sata zimi

Novčana jedinica: emiratski dirham (AED)  vezan  je za dolar i uvijek je 1 USD = 3,65 AED ( 1AED = 1,9 kn). Sve cijene su u AED, ali može se plaćati u dolarima i eurima. Uvijek je bolje plaćati u lokalnoj valuti. Novac je najbolje mijenjati  u ovlaštenim mjenjačnicama.  Kreditnim karticama možete plaćati na svim mjestima.

Cijena prijevoza taksijem: start 5 AED, svaki prijeđeni kilometar je 2 AED.

Važno: zabranjena konzumacija hrane i pića u vozilima javnog prijevoza.

Klima: vruća pustinjska. U razdoblju od studenog do ožujka, dani su ugodni i sunčani. Prosječna dnevna temperatura kreće se oko 26°C. Noći su hladne s prosječnom temperaturom od oko 15°C. Period od travnja do listopada karakteriziraju vrlo visoke temperature (oko 40°C) i visoka vlažnost zraka. Moguće su pješčane oluje. Kiši rijetko, najčešće zimi. Temperatura mora kreće se od 26 do 29°C

Električni napon 220V, ali potreban je adapter (kao u Velikoj Britaniji).

Mobilne mreže: VIPnet, T-Mobile i Tele2 partneri

Odjeća: preporučuje se lagana lanena i pamučna ljetna odjeća i udobna obuća. Kratke hlače i kratki rukavi za žene su dozvoljeni, ali je potrebno voditi računa da odjeća nije provokativna. Muškarci se isto tako ne bi smjeli pojavljivati u javnosti bez majice, osim na plaži.

Hrana i piće: Zastupljena je internacionalna kuhinja, prevladava arapska. Tipična jela: shawarma – janjetina ili piletina s povrćem, zamotano u roti, arapski kruh; falafel – pržene okruglice od slanutka i začina, humus – namaz od slanutka, tabbouleh – libanonska salata od peršina, bulgura, rajčice i luka sa začinima. Popularni su i plodovi mora i meso s roštilja. Voda nije pitka. Preporučamo piti isključivo flaširanu vodu. Alkohol se služi isključivo u hotelskim restoranima i barovima s posebnom dozvolom. U restoranima izvan hotela nije dozvoljeno služenje alkoholnih pića.

Radno vrijeme trgovina: uglavnom rade od 10 do 13 sati i od 16 do 22 sata, a mnogi su zatvoreni petkom. Veliki trgovački centri otvoreni su svakodnevno od 11:00 sati do ponoći.

Preporučujemo putno osiguranje jedne od osiguravajućih kuća.

Organizator zadržava pravo promjene rasporeda sadržaja programa u slučaju više sile.

Recenzije putovanja

Trenutno nema recenzija..

Napiši recenziju

Ocjena