TOSKANA I FIRENCA

3 dana, 26.04. – 28.04.2019.

PISA – MONTECATINI TERME – FIRENCA – BOLOGNA

Zašto Toskana? Godišnje privuče milijune turista u potrazi za mirisima njezinih nadaleko cijenjenih vina i toskanske kuhinje, skrivenim uličicima, filmskim gradovima i bogatom kulturom.

Ovo putovanje je idealno za sve putnike koji žele proživjeti romantiku Toskane i žude za novim slatkim avanturama. Toskana i njezine šarmantne ulice vas zovu!

VRIJEME I LOKACIJA ODLASKA Polazak iz Osijeka u kasnijim večernjim satima (predvidivo oko 22h).
NA BAZI 45 PLAĆENIH OSOBA
U CIJENU UKLJUČENO:
Prijevoz turističkim autobusom na opisanoj relaciji
Smještaj u hotelu u Montecatini Termama 3* na bazi noćenja s doručkom (dvokrevetne i trokrevetne sobe)
Pratitelja grupe
Lokalnog vodiča u Firenci
Osiguranje od odgovornosti
Osiguranje jamčevine
Organizaciju i rezervaciju putovanja

CIJENA 1.370,00 kn
Kalkulacija rađena na bazi min. 45 osoba.

TERMIN 26.04.-28.04.2019. (Polazak je 25.04. u kasnijim večernjim satima)

PRIJAVA I UVJETI PLAĆANJA
Molimo vaše prijave do 28.09.2018. Prilikom prijave uplaćuje se 200,00 kn, a ostatak u mjesečnim obrocima do polaska na put. Zadnja rata dospijeva na naplatu najkasnije 20 dana prije polaska.

NAPOMENA * Zdravstvena zaštita u zemljama EU ostvaruje se pomoću Europske kartice zdravstvenog osiguranja. Svaki putnik dužan je brinuti o svojoj kartici, te o roku isteka. Ukoliko putnik želi ugovoriti i dodatno međunarodno zdravstveno osiguranje cijena iznosi 35,00 kn (grupna cijena, minimum 15 osoba) * Za državljane RH za ulazak u Sloveniju i Italiju potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica.

DOPLATE I POPUSTI OBAVEZNA DOPLATA: Izlet u Firencu vlakom (oba smjera) i boravišna pristojba iznose 15€ po osobi. Plaćanje na licu mjesta. NEOBAVEZNE DOPLATE: Doplata za dvije večere u hotelu iznosi 200,00 kn (minimum 30 osoba, prijava je potrebna kod rezervacije) Doplata za jednokrevetnu sobu: 350,00 kn

POLASCI Vukovar, Osijek, Đakovo, Sl. Brod, Zagreb

0. dan

POLAZAK – VUKOVAR/OSIJEK/ĐAKOVO/SL. BROD/ZAGREB

Polazak iz Osijeka u kasnijim večernjim satima (predvidivo oko 22h). Ugodna noćna vožnja u pravcu Italije…

1. dan

PISA - MONTECATINI TERME

Dobrodošli u Toskanu! Kasniji prijepodnevni sati su, stigli smo u PISU. Što ćemo vidjeti? Grad koji je svijetu darovao brojne fizičare i matematičare (Galileo Galilei, Leonardo Fibonacci…), ali i pjevače poput Andree Bocellija, danas je najviše poznat po tornju koji odbija stajati uspravno. Upravo to područje grada, točnije Campo dei Miracoli, će biti glavno ishodište našeg posjeta. Tu se nalaze katedrala, krstionica i, naravno, čuveni Kosi toranj ispred kojeg će svatko tko ga posjeti ‘okinuti’ barem jednu fotografiju na kojoj gura slavni toranj. Jeste li znali da ga je njegova posebnost i ljepota spasila od rušenja? Amerikanci su ga za vrijeme Drugog svjetskog rata htjeli sravniti sa zemljom jer su sumnjali da ga Nijemci koriste kao promatračnicu, no ali bili su toliko opčarani s njegovom ljepotom da su ga odlučili sačuvati. A zašto je toranj nagnut? Saznajte od našeg vodiča na licu mjesta.

Nastavljamo put prema MONTECATINI TERMAMA, smještaj u hotel. Slobodna večer. Zajednička šetnja mjestom. Preporučamo odlazak do Montecatini Alta, malog, toskanskim duhom ispunjenog gradića iznad Termi, s brojnim tradicionalnim restoranima. Noćenje.

2. dan

FIRENCA

Dobro jutro, dobar tek! Doručak. Danas ćemo se ubaciti u talijanske cipele i postati Talijani na jedan dan. Nakon doručka krećemo s pratiteljem na cjelodnevni izlet vlakom TRENI ITALIA u FIRENCU, glavni grad Toskane. Zašto vlakom? Zato što je to idealna je prilika za upoznavanje talijanskog života i kako žive domaći. Iskusite nešto novo i drugačije! Vožnja traje oko sat vremena. Po dolasku u Firencu, poludnevni razgled grada s lokalnom vodičkom na našem jeziku koja će nas čekati u Firenci: Piazza Signoria, Ponte Vecchio, katedrala, krstionica, Giottov zvonik, crkva Santa Croce…itd. Prepustite se stručnim rukama naše ‘fiorentinke’. Poslijepodne slobodno za vlastite sadržajte. Povratak u hotel u ranijim večernjim satima. Noćenje.

3. dan

MONTECATINI TERME - BOLOGNA – POVRATAK

Doručak. Napuštanje hotela. Doviđenja, Toskana! Krećemo prema BOLOGNI, najstarijem sveučilišnom gradu na svijetu. Zajednička šetnja i slobodno vrijeme. Uživajte u gradu koji je poznat kao gastronomska prijestolnica Italije koja je dala ime špagetima Bolognese. Ali Bologna je puno više od ukusne gastronomije – srednjovjekovni centar grada čudesno je sačuvan, te ima skoro 40 km prekrasnih natkrivenih pločnika sagrađenih za zaštitu pješaka od sunca i kiše. Prošetajte uskim kamenim uličicama koje okružuju zapanjujuće građevine od terakote i osjetite čaroliju Emilije-Romagne.

Nastavljamo putovanje prema Hrvatskoj. Dolazak je predviđen u kasnijim večernjim satima.

Recenzije putovanja

Trenutno nema recenzija..

Napiši recenziju

Ocjena