ŠKOTSKA – SJEVERNA IRSKA – IRSKA

 

LOKACIJA ODLASKA/DOLASKA Sa dogovorenog mjesta
POLAZAK Sastanak i polazak putnika u večernjim satima (23:00 h).
POVRATAK Dolazak u Vinkovce u kasnim večernjim satima ili ranim jutarnjim 11 dan.
  NA BAZI 40 PLAĆENIH OSOBA
UKLJUČENO U CIJENU
Prijevoz turističkim autobusom prema programu (autobus 49 sjedala),
Obilazak i razgled Regensburga,
1 noćenje/doručak u hotelu 3*/4* u Wiesbadenu,
Obilazak i razgled Bruggea ili Delfta (ovisno o luci polaska),
Brod/trajket na relaciji Zeerbrugge-Hull ili Rotterdam-Hull i nazad,
2 noćenja na brodu/trajketu na osnovi noćenja,
Smještaj u 1/2 unutarnje kabine na brodu/trajektu,
Obilazak i razgled Lake Districta i Glasgowa,
1 polupansion (doručak i večera) u hotelu 3*/4* u Glasgowu,
Ulaznice za dvorac Urquhart na jezeru Ness,
Vožnja brodom po jezeru Loch Ness,
1 polupansion (doručak i večera) u hotelu 3*/4* na području Aviemore/Inverness,
Ulaznice za dvorac Blair,
Posjet destileriji viskija Blair Atholl,
1 polupansion (doručak i večera) u hotelu 3*/4* u Edinburghu,
Obilazak i razgled Edinburgha,
Brod/trajekt na relaciji Cairnyan-Belfast,
1 polupansion (doručak, večera) u hotelu 3*/4* na području Belfasta,
Obilazak i razgled Belfasta,
1 polupansion (doručak, večera) u hotelu 3*/4* na području Dublina,
Obilazak i razgled Dublina,
Ulaznica za Guiness pivovarnu u Dublinu,
Brod/trajekt na relaciji Dublin-Holyhead,
Obilazak i razgled Kolna,
1 noćenje/doručak u hotelu 3*/4* u Mainzu,
Obilazak i razgled Strasbourga u povratku,
Stručni pratitelj/vodič tijekom putovanja,
Zakonska jamčevina,
Osiguranje od odgovornosti,
Organizacija putovanja.
FAKULTATIVA/DOPLATA
Doplata za vanjsku kabinu na brodu: 390,00 kn po osobi,
Doplata za večere i doručak na brodu: 890,00 kn po osobi,
Putno-zdravstveno osiguranje: 150,00 kn po osobi,
Paket putnog osiguranje (zdravstveno, nezgoda, otkaz putovanja): 350,00 kn po osobi.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

NA BAZI 40 PLAĆENIH OSOBA
8.300,00 Kn

REALIZACIJA PUTOVANJA:

 • Polazak: 12.07.2017. – Povratak 22./23.07.2017.

PRIJEVE I REZERVACIJE:

 • Prijave/rezervacije se primaju najkasnije do 01.06.2017.
 • Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti min. 30 % od ukupnog iznosa.

 

NAČIN PLAĆANJA:

 • NA RATE/OBROKE BEZ KAMATA PO DOGOVORU:
  • Uplata u agenciji (karticama – VISA-AMERICAN-DINNERS – max. 6 rata)
  • Uplata u agenciji (gotovinom – ugovor – max. 12 rata)
  • Uplata na žiro-račun agencije (virmanom ili internet bankarstvom – max. 12 rata).

 

*Ponuda rađena 03.03.2017., Zadržavamo pravo korekcije cijena u slučaju promjene na tržištu kao što su poskupljenje goriva, značajnija promjena tečaj euro/kuna (kalkulacija rađena 1€=7,65 kn), Vaših dodatnih zahtijeva kao i smanjeni broj putnika. Za sve ostalo vrijede OPĆI UVJETI PUTOVANJA MARE PANONIUM TOURS-a.

 

0. dan

Vinkovci

Sastanak i polazak putnika u večernjim satima (23:00 h) sa dogovorenog mjesta. Noćna vožnja turističkim autobusom autocestom sa usputnim odmorima do…

1. dan

Regensburg – Frankfurt/Wiesbaden

Regensburga – dolazak u središte grada i kraći obilazak ovog povijesnog grada. Slobodno vrijeme za ručak ili kavu i šetnju u lijepom gradskom središtu. Nastavak putovanja prema Frankfurtu, smještaj u hotel 3*/4* u široj okolici (npr.  Wiesbadenu). Slobodno vrijeme. Noćenje.

2. dan

Wiesbaden – Brugge – Zeebrugge ili Wiesbaden – Delft – Rotterdam

Doručak. Odjava iz hotela i nastavak puta prema Belgiji/Nizozemskoj. Ukrcaj na brod u večernjim satima i smještaj u kabine. Večera na brodu. Noćna plovidba. Napomena: brodska kompanija zadržava pravo odrediti luku ukrcaja na brod (Zeebrugge ili Rotterdam) do mjesec dana prije polaska. U slučaju polaska broda iz belgijske luke Zebrugge prije ukrcaja na brod posjećuje se Brugge, jedan od najljepših belgijskih gradova – „tvrđava srednjeg vijeka“. U slučaju polaska broda iz Rotterdama prije ukrcaja na brod posjećuje se Delft, jedan od najstarijih nizozemskih gradova s vrlo lijepom starom gradskom jezgrom. Vrijeme zadržavanja u ovim gradovima ovisi o potvrdi satnice odlaska broda.

3. dan

Hull – Lake District – Glasgow

Doručak na brodu. Dolazak broda u britansku luku Hull u jutarnjim satima. Iskrcaj. Poslije iskrcaja u Hullu nastavak putovanja prema Glasgowu. Putovanje nas vodi kroz glasoviti Lake District, regiju jezera, područje prekrasne prirode i posebnih krajolika. Usputno stajanje na jezeru Windermere, glavnoj destinaciji za planinarenje i šetnju u Engleskoj. Park posjećuje oko 14 milijuna domaćih i stranih turista svake godine. Tu je živio William Worthsworth i Beatrix Potter. Prelazak nevidljive granice Engleske i Škotske kod gradića Gretna Green. Po dolasku u Glasgow panoramski razgled autobusom: George Square – sveučilišna četvrt – Glasgow Cross – park Glasgow Green. Smještaj u hotel 3*/4* na području Glasgowa. Večera u hotelu. Noćenje.

4. dan

Glasgow – Loch Lommond – Loch Ness – Aviemore/Inverness

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak u središte Glasgowa, šetnja gradom i kraće slobodno vrijeme za kavu. Nastavak putovanja vodi nas kroz nacionalni park Trossachs i preko jezera Loch Lommond, dugačkog 40 km i okruženog prekrasnim krajolikom s planinskim vrhuncima i brdima. Vožnja lijepim pejzažima Kaledonijskog kanala i dolazak do dvorca Urquhart na jezeru Ness. Dolaskom na jezero posjet dvorcu – odnosno ruševinama dvorca iz 13.-16. st., koji je igrao značajnu ulogu u Ratovima za škotsku neovisnost u 14.st. Odlazak na vožnju brodom po jezeru. Nastavak putovanja prema Aviemore/Inverness području gdje je smješten naš hotel. Dolazak i smještaj u smještaj u hotel 3*/4*. Večera u hotelu. Noćenje.

5. dan

Aviemore/Inverness – Pitlochry – Edinburgh

Doručak. Odlazak iz hotela. Putovanje cestama kroz snovite krajolike škotskog gorja. Za mnoge ljude upravo je to prava Škotska, Škotska u kojoj klanovi još uvijek vode glavnu riječ. Na putu do Edinburgha stat ćemo kod poznatog dvorca Blair u središnjem škotskom gorju, domu klana Murray – ulaznica uključena. Putem ćemo stati i u šarmantnom gradiću Pitlochryju gdje ćemo posjetiti destileriju viskija Blair Atholl (ulaznica uključena). Nastavak putovanja prema Edinburghu, panoramski razgled grada autobusom i smještaj u hotel 3*/4*. Večera u hotelu. Noćenje.

6. dan

Edinburgh – Firth of clyde – Cairnyan – brod – Belfast

Doručak. Odlazak preko Kilmanrocka, drugog najvećeg grada pokrajine Ayrshire do Firth of Clyde. Ovo je ogromno vodeno područje zaštićeno od Atlantskog oceana poluotokom Kintyre. Brojni otoci i poluotoci povezani su gustom mrežom brodskih linija. Brojne su male luke, a ponekad se u moru vide delfini ili čak manje vrste kitova. Ljupki mali dvorci kao Culzean, Turnberry ili Carleton su u ovom području Škotske. Poslijepodne ukrcaj na dnevni brod za Belfast. Na brodu je restoran, bar i trgovina. Dolazak u Sjevernu Irsku. Smještaj u hotel 3*/4*na području Belfasta. Noćenje.

7. dan

Belfast – Dublin

Doručak. Odjava iz hotela. Susret s irskim službenim vodičem koji je na usluzi gostima uz našeg pratitelja tijekom ture u Irskoj. Razgled Belfasta, glavnog grada sjeverne Irske od 1920. godine: Albert Memorial clock tower – Opera – gradska vijećnica – Crown Bar – sveučilište Queens – botanički vrt. Vožnja prema Republici Irskoj. Dolazak u Dublin poslijepodne. Posjet pivovari Guiness uz prikaz povijesti i načina proizvodnje poznatog Guiness piva uz uključenu degustaciju na terasi pivovare s pogledom na cijeli Dublin (uključena ulaznica). Panoramski razgled središta Dublina: georgijanski trgovi – katedrala sv. Patricka – Trinity college. Smještaj u hotel 3*/4* na području Dublina. Noćenje.

8. dan

Dublin – Holyhead – Hull

Doručak. Odjava iz hotel i jutarnja vožnja dnevnim brodom do Holyheada u Walesu. Prijelaz unutrašnjosti Engleske pokraj Manchestera i nacionalnog parka Peak District do Hulla. Ukrcaj na brod. Smještaj u kabine. Odlazak broda u večernjim satima. Večera na brodu. Noćna plovidba.

9. dan

Brod – Zeebrugge/Rotterdam – Koln – Frankfurt/Mainz

Doručak na brodu. Dolazak broda u prijepodnevnim satima u luku Rotterdam/Zeebrugge (brodska kompanija rezervira pravo da mjesec dana prije polaska odredi rutu, kao i luku iskrcaja u Belgiji ili Nizozemskoj). Vožnja prema Njemačkoj uz zaustavljanje putem u Kölnu gdje ćemo posjetiti glasovitu katedralu, jednu od najpoznatijih gotičkih katedrali u svijetu. Kraće slobodno vrijeme i nastavak putovanja prema Frankfurtu. Smještaj u hotel 3*/4* u okolici Frankfurta (npr. Mainz). Noćenje.

10. dan

Mainz – Strasbourg – Vinkovci

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja autobusom do STRASBOURGA – po dolasku šetnja povijesnom jezgrom: četvrt Mala Francuska s tipičnim alzaškim kućama s drvenim gredama – katedrala – Gutenbergov trg-kuća Kammerzel i dr. Slobodno vrijeme. Nastavak vožnje autobusom kroz Njemačku, Austriju preko Graza te kroz Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Vinkovce u kasnim večernjim satima ili ranim jutarnjim 11 dan.

 • valuta u Velikoj Britaniji je britanska funta (GBP). Preporučujemo ukoliko imate mogućnosti da nabavite funte  prije početka putovanja u Hrvatskoj jer je tečaj često povoljniji nego na licu mjesta. Valuta u Republici Irskoj je Euro.
 • preporučujemo da na put uz veći kofer uzmete manju torbu za noćenje na brodovima kako ne biste morali nositi svu Vašu prtljagu u brodsku kabinu. Naš autobus ide s grupom na sve brodove na turi i Vašu veću prtljagu možete ostaviti u prtljažniku autobusa, ukoliko to želite.
 • ponesite na put odjeću i obuću za različite vremenske prilike, obavezno jaknu, vestu, čvršću sportsku obuću, zaštitu od kiše, ali naravno i ljetnu laganiju odjeću. Otoci sjevera Škotske mogu biti vjetroviti i treba ponijeti odjeću za svaku priliku.
 • adaptere za električnu energiju koji su potrebni u Velikoj Britaniji i Irskoj možete kupiti na prvom putničkom brodu na turi  u brodskoj trgovini ili na licu mjesta.

 

Granične i vizne formalnosti:

Za putovanje u Veliku Britaniju državljanima Republike Hrvatske nije potrebna viza, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica (informacija prema stanju u 12. mjesecu 2016. koja može biti podložna promjeni). Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju (putno-zdravstveno osiguranje).

NAPOMENA:

 • Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed obilazaka.
 • Brodska kompanija zadržava pravo odrediti luku ukrcaja na brod (Zeebrugge ili Rotterdam) do mjesec dana prije polaska.

ŠKOTSKA je dio Ujedinjenog Kraljevstva. Najsjeverniji dio otoka Velike Britanije Političko, industrijsko i kulturno središte je Edinburgh. Na zapadu i sjeveru dopire do Atlantskog oceana, a na istoku do Sjevernog mora. Od Engleske je dijeli granična crta koja se proteže od ušća rijeke Tweed do zaljeva Solay. Za Škotsku je kerakteristična razvedenost obale, osobito zapadne, po čemu se znatno razlikuje od Engleske. Na istočnoj obali duboko su se usjekli zaljevi Firth of Forth i Moray Firth. Škotska se uglavnom dijeli na južni, središnji i sjeverni dio.

Recenzije putovanja

Trenutno nema recenzija..

Napiši recenziju

Ocjena