RUMUNJSKA AVANTURA

TRANSILVANIJA – 3 dana autobusom

05.-07.10.2018.

VRIJEDNOST VIŠE: UKLJUČENE VEČERE U HOTELU!!

 

VRIJEME ODLASKA Polazak u kasnijim večernjim satima.
NA BAZI 45 – 50 OSOBA
ARANŽMAN UKLJUČUJE
Prijevoz turističkim autobusom na opisanoj relaciji,
smještaj u Brašovu u hotelu*** na 2 polupansiona
sve izlete i razglede prema programu,
stručno vodstvo i pratitelja grupe,
osiguranje od odgovornosti,
osiguranje jamčevine,
organizaciju i rezervaciju putovanja.
DOPLATE
Komplet ulaznica za dvorce Transilvanije (Peleš, Bran i Hunedoara) – 25 eura
Nadoplata za sobu 1/1 iznosi 320,00 kn.

NAPOMENE – Zdravstvena zaštita u zemljama EU ostvaruje se pomoću Europske kartice zdravstvenog osiguranja. Svaki putnik dužan je brinuti o svojoj kartici, te o roku isteka. Ukoliko putnik želi ugovoriti i dodatno međunarodno zdravstveno osiguranje cijena iznosi 35,00 kn (grupna cijena, minimum 15 osoba). Za osobe starije od 70 godina pa do navršenih 80 godina života osiguranje iznosi 135,00 kn. – Za državljane RH za ulazak u Srbiju i Rumunjsku potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica.

CIJENA 1.185,00 kn Cijena je izražena po osobi za smještaj u dvokrevetnoj i trokrevetnoj sobi. Kalkulacija rađena na bazi 45-50 osoba.

TERMIN 05.-07.10.2018. (polazak je 04.10., u kasnijim večernjim satima, oko 22h)

PRIJAVA I UVJETI PLAĆANJA Prijave se primaju do popunejna. Prilikom prijave uplaćuje se 30% ukupnog iznosa, a ostatak u mjesečnim ratama do polaska na put. Plaćanje je moguće na transakcijski račun, na blagajni agencije, internet bankarstvom ili kreditnim karticama do 6 mjesečnih rata.

Glavni organizator Orion tours d.o.o., Đakovo

0. dan

POLAZAK - TRANSILVANIJA

Polazak u kasnijim večernjim satima. Vožnja u pravcu Rumunjske i Transilvanije uz usputna zaustavljanja.

1. dan

SIGHISOARA - BRAŠOV

Prvi grad kojega ćemo na našem putovanju posjetiit je rodni grad “grofa Drakule” je Sighişoara. Po dolasku slijedi razgled najočuvanijeg srednjovjekovnog grada Rumunjske, čija je prekrasna stara gradska jezgra pod zaštitom UNESCO-a. Grad je smješten na brežuljku na kojem se nalaze srednjovjekovne utvrde, tornjevi i uske uličice, jedna od glavnih gradskih znamenitosti je 64 m visok toranj sa satom iz 13. st.. Razgled grada i rodne kuće Vlada Tepesa, grofa Dracule (izvana). Slobodno vrijeme. Preporučamo posjet Drakulinoj sobi te odmor u prekrasnom ambijentu restorana koji se nalazi u Drakulinoj kući ili prošetajte natkrivenim starim stubištem s drvenim krovom koje vodi do Crkve na brdu i groblja.Nastavak putovanja prema BRAŠOVU. Smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora odlazak do gradskog središta. Slobodno vrijeme za za individualne sadržaje – večeru, šetnju… Noćenje.

2. dan

SINAIA - BRAN - BRAŠOV

Doručak. Vožnja prema unutrašnjosti Transilvanije, gdje se nalazi neorenesansni dvorac Peleš, jedan od najljepših najpoznatihih u Rumunjskoj. Izgradnju dvorca je naručio prvi kralj Rumunije Karlo I. (Karlo I Rumunski), a zvanično je otvoren 1883. godine. Razgled dvorca i šetnja prekrasnim vrtom.Odlazak u dvorac Bran, popularan Drakulin dvorac – dvorac Vlada Tepeša. Dvorac je sagrađen u 13. stoljeću i nalazi se na 60 metara visokoj zaravni okruženoj šumom, a svojevremeno je služio u obrani stanovništa od upada barbara.Povratak u BRAŠOV i hotel. Nakon odmora, zajednički odlazak u centar grada gdje slijedi razgled u pratnji vodiča: “CRNA CRKVA”, njaveći gotički vjerski objekt u Istočnoj Europi, crkva Sv.Bartolomeja, Vrata Sv. Katarine, Citadela, Stara vječnica… Slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan

BRAŠOV - SIBIU - HUNEDOARA - POVRATAK/VUKOVAR

Doručak. Napuštanje hotela. Odlazak prema gradu SIBIU, gradu koji je je jedan od najvažnijih kulturnih i religijskih srdišta Rumunjske i bio je izabran za europski glavni grad kulture. Šetnja i upoznavanje s gradom uz pratnju vodiča, te kraće slobodno vrijeme za ručak, kavu …Nastavljamo naše putovanje prema gotičkom zamku ugarsko-hrvatskog kralja Matijaša Korvina (dvorac Korvin) koji se nalazi u mjestu HUNEDOARA. Upoznavanje s impresivnim dovrcem.Odlazak prema Hrvatskoj uz kraća zaustavljanja radi odmora.Dolazak se predviđa oko ponoći ili slijedećeg dana u ranim jutarnjim satima.

Recenzije putovanja

Trenutno nema recenzija..

Napiši recenziju

Ocjena