VJERSKO-TURISTIČKO PUTOVANJE

RADOST MLADOG USKRSA HODOČAŠĆE U LURD

AZURNA OBALA – AVIGNON – LURD – MILANO

6 dana autobusom, 26.04.-01.05.2019.

 

 

VRIJEME I LOKACIJA ODLASKA Polazak s dogovorenog mjesta u kasnijim večernjim satima.
NA BAZI 45 PLAĆENIH OSOBA
U CIJENU UKLJUČENO:
Prijevoz turističkim autobusom na opisanoj relaciji
Smještaj u hotelu**/*** na Azurnoj obali na bazi noćenja s doručkom
Smještaj u Lurdu u hotelu*** na bazi 2 puna pansiona + 1 polupansion
Smještaj u hotelu*** u Milanu na bazi noćenja s doručkom
Sve izlete i razglede prema programu
Pratitelja grupe i stručno vodstvo
Duhovno vodstvo
Osiguranje od odgovornosti
Osiguranje jamčevine
Organizaciju i rezervaciju putovanja

CIJENA 2.875,00 kn
Kalkulacija rađena na bazi min. 45 osoba.

TERMIN 26.04.-01.05.2019.
(Polazak je 25.04. u kasnim večernjim satima)

PRIJAVE I PLAĆANJE
Prijave se vrše do popunjenja. Rezervirajte na vrijeme svoje mjesto. Prilikom prijave uplaćuje se prva rata u iznosu 30%, a ostatak u mjesečnim ratama do polaska na putovanje. Zadnju ratu potrebno je uplatiti najkasnije 20 dana prije polaska.

NAPOMENE – Za državljane RH potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica – Pristojba za korištenje svetišta u Lurdu i boravišna pristojba iznose 10 Eura po osobi i plaćaju se na licu mjesta. – Nadoplata za sobu 1/1 iznosi 980,00 kn – Preporučujemo međunarodno zdravstveno osiguranje koje iznosi 45,00 kn po osobi (grupna cijena, min.15 osoba). Za osobe starije od 70 godina, pa do 80 godina života, cijena je 145,00 kn.
DODATNA OSIGURANJA KOJA MOŽETE UGOVORITI: – osiguranje za slučaj otkaza putovanja: 2%, a najmanje 50,00 kn – osiguranje od posljedica nesretnog slučaja: 25,00 kn – osiguranje od oštećenja i gubitka prtljage: 40,00 kn

0. dan

POLAZAK: 25.04.2019. VINKOVCI/VUKOVAR/OSIJEK/ĐAKOVO/SLAVONSKI BROD/ZAGREB/RIJEKA

Polazak s dogovorenog mjesta u kasnijim večernjim satima. Noćna vožnja prema Francuskoj uz kraća zaustavljanja putem.

1. dan

26.04.2019. AZURNA OBALA - NICA

Dobro jutro! Dolazak na Azurnu obalu u ranijim poslijepodnevnim satima. Panoramski razgled NICE (slavno šetalište Promenada Des Anglais, poznati hotel Negresco, trg Masena…), a nakon toga kraći pješački razgled grada s vodičem.

Slobodno vrijeme za osobne sadržaje: šetnju, fotografiranje, kupovinu suvenira, ručak….

Smještaj u hotel na Azurnoj obali. Noćenje.

2. dan

27.04.2019. AVIGNON - LURD

Doručak. Odlazak za AVIGNON, jedan od najljepših gradova Provanse, grad povijesti i umjetnosti poznat i kao „papinski grad“. Šetnja središtem grada koji je bio prijestolnica kršćanstva: katedrala Notre Dame des Doms, Palais des Papes – papinska palača, jedna od najznačajnijih gotičkih građevina na svijetu pod zaštitom UNESCO-a, Pont d’Avignon, poznati srednjovjekovni most… Kraće slobodno vrijeme, te nastavak putovanja prema Lurdu. Smještaj u hotel, večera. Odlazak do Svetišta, sudjelovanje u veličanstvenoj procesiji sa svijećama. Noćenje.

3. dan

28.04.2019. LURD

Doručak, ručak i večera u hotelu.

Slijedi hodočasnički program: upoznavanje sa svetištem, špilja ukazanja, Bernardičina rodna kuća, zatvor u kojem je živjela njezina obitelj dok je odrastala, stari grad… Sveta misa na hrvatskom za našu grupu će biti jednoj od crkvi u Svetištu ili špilji ukazanja. Popodne slobodno za vlastite pobožnosti: simbolično kupanje u lurdskoj vodi, molitva, suveniri…

Gradić LURD nalazi se na jugu Francuske, ispod visokih Pirineja i ima svega 20.000 stanovnika. Grad se nalazi uz rijeku Gavu, ispod brijega na kojem je starinska tvrđava. Prvo Gospino ukazanje u ovom gradiću bilo je davne 1858. i od tada je LURD baza za brojne hodočasnike iz cijeloga svijeta. Sudjelovanje u večernjoj procesiji sa svijećama. Noćenje.

4. dan

29.04.2019. LURD

Doručak, ručak i večera u hotelu.

Zajednički odlazak do križnog puta. Križni put na brdu Kalvarija. Sveta misa na hrvatskom za našu grupu će biti u jednoj od crkvi u Svetištu ili Špilji ukazanja. Slobodno vrijeme za kupnju suvenira, vlastite potrebe i pobožnosti. Sudjelovanje u večernjoj procesiji sa svijećama. Noćenje.

5. dan

30.04.2019. LURD - MILANO

Doručak. Oproštaj sa Svetištem, napuštanje hotela i odlazak u pravcu Milana.

Vodič će vam ispričati zanimljive pričice, te uz pjesmu, moliotvu, filmove …vrijeme će brzo proći. Noćenje u hotelu u okolici Milana.

6. dan

01.05.2019. MILANO - RIJEKA/ZAGREB/SLAVONSKI BROD /ĐAKOVO/OSIJEK/VUKOVAR/VINKOVCI

Doručak. Posjet MILANU i obilazak grada u pratnji vodiča: milanska katedrala posvećena Uznesenju Marijinom, galerija Vittorio Emanuele II, slavni teatar Scala itd. Nastavak puta prema Hrvatskoj. Povratak se predviđa u kasnijim večernjim satima. Dolazak u Slavoniju oko ponoći.

Recenzije putovanja

Trenutno nema recenzija..

Napiši recenziju

Ocjena