MILANO & TALIJANSKA JEZERA – LUGANO

REALIZACIJA PUTOVANJA: 24.04. – 28.04.2019.

 

VRIJEME I LOKACIJA ODLASKA Sastanak i polazak putnika u večernjim satima.
NA BAZI 45 PLAĆENIH OSOBA
U CIJENU UKLJUČENO:
Prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja,
Obilazak i razgled grada Milana,
Stručni lokalni vodič za razgled grada Milana,
3 noćenja/doručak u hotelu 3* u Milanu,
Cjelodnevni izlet autobusom u Lago Maggiore,
Obilazak i razgled mjesta Stresa,
Cjelodnevni izlet autobusom u Lago di Como-Lugano,
Razgled mjesta Como,
Obilazak i razgled grada Lugana (Švicarska),
Posjet Lago di Garda,
Razgled mjesta Sirmione,
Ulasci autobusom u talijanske gradove (checkpoint),
Stručni vodič/pratitelj tijekom putovanja,
Zakonska jamčevina,
Osiguranje od odgovornosti,
Organizacija putovanja.
DOPLATA/FAKULTATIVA (nije obavezno, po želji grupe):
Doplata za 1/1 sobu u hotelu: 580,00 kn po osobi,
Doplata za restoranu (3 slijeda): 120,00 kn po osobi i večeri,
Izlet brodom na Boromejske otoke: 120,00 kn po osobi,
Putno-zdravstveno osiguranje: 50,00 kn po osobi.

OBAVEZNA DOPLATA (plaćanje na licu mjesta):
* Boravišna pristojba (taksa): 1,50 € po osobi i danu (4,50 € po osobi ukupno).

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:
NA BAZI 45 PLAĆENIH OSOBA – 1.370,00 Kn

SMJEŠTAJ HOTEL:
* Milano – B&B Hotel Milano Sesto 3* * https://www.hotel-bb.com/it/hotel/milano-sesto.htm?utm_source=googlemaps&utm_medium=fichehotel&utm_content=it&utm_campaign=milanosesto

REALIZACIJA PUTOVANJA: 24.04. – 28.04.2019.

NAČIN PLAĆANJA:

* Jednokratno ili na rate obroke bez kamata po odogovoru (max. 5-6 rata).

* Karticama Visa PBZ, Amex, Dinners (max. 6 rata).

*Ponuda rađena 09.10.2018., Zadržavamo pravo korekcije cijena u slučaju promjene na tržištu kao što su poskupljenje goriva, značajnija promjena tečaj euro/kuna (kalkulacija rađena 1€=7,50 kn), Vaših dodatnih zahtijeva kao i smanjeni broj putnika. Za sve ostalo vrijede OPĆI UVJETI PUTOVANJA MARE PANONIUM TOURS-a.

0. dan

Srijeda 24.04.2019. Vinkovci/Županja

Sastanak i polazak putnika u večernjim satima (22 h) ispred zgrade županije u Vinkovcima, (22:30 h) autobusni kolodvor u Županji. Vožnja turističkim autobusom autocestom sa usputnim zaustavljanjima i odmorima do….

1. dan

Četvrtak 25.04.2019. Milano

MILANA – po dolasku u jutarnjim/prije podnevnim satima sastanak sa lokalnim vodičem – odlazak u obilazak najvećih gradskih znamenitosti javnim prijevozom i pješice: UTVRDA OBITELJI SFORZA iz zlatnog doba Milanskog vojvodstva, KAZALIŠTE LA SCALA jedno od najpoznatijih svjetskih kazališta, MILANSKA KATEDRALA arhitektonsko remek djelo čija je gradnja trajala pet stoljeća, CORSO najpoznatija shopping ulica u Milanu prepuna restorana i trgovina, i najstariji shopping centar na svijetu GALLERIA VITTORIO EMMANUELLE II čija će Vas impresivna arhitektura sigurno oduševiti. Slobodno vrijeme za odmor uz pravu talijansku kavu, šoping ili posjet muzejima te večeru u nekom od mnogobrojnih restorana ili tipičnih milanskih trattorija. Smještaj u hotel 3* i sobe. Slobodno vrijeme za individualni program. Večernja šetnja, večera i sl. Noćenje.

2. dan

Petak 26.04.2019. Milano – Lago Maggiore/Stresa – Milano

Doručak. Odlazak na jedno od najljepših jezera talijanskog sjevera, LAGO MAGGIORE, gdje se nalaze raskošne vile milanskih bogataša. Posjet gradiću STRESA na samoj obali, omiljenom ljetovalištu aristokracije još od početka 20.stoljeća, s brojnim Belle Epoque villama preuređenim u hotele. Šetnja mjestom i slobodno vrijeme za uživanje i šetnju. Preporučujemo fakultativni izlet (uz doplatu) brodićem do tzv. BOROMEJSKIH OTOKA nazvanih po milanskoj aristokratskoj obitelji Borromeo u čijem su vlasništvu bili stoljećima: Isola Bella s prekrasnim vrtovima i baroknim dvorcem, te Isola Superiore tj. Isola dei Pescatori na kojem se nalazi pitroeskno ribarsko naselje. Povratak u hotel. Slobodna večer za uživanje u Milanu – šetnja, večera i sl. Noćenje.

3. dan

Subota 27.04.2019. Milano – Lago di Como/Como – Lugano – Milano

Doručak. Odlazak do prekrasnog ledenjačkog jezera LAGO DI COMO, trećeg po veličini u Italiji i jednog od najdubljih jezera u Europi (410m). Šetnja središtem mjesta COMO poznatog po impozantnoj gotičkoj katedrali i prekrasnoj promenadnoj šetnici uz istoimeno jezero. Slobodno vrijeme. Odlazak u obližnju Švicarsku i posjet LUGANU. Gradić poznat kao švicarski Monte Carlo, na obali jezera LAGO DI LUGANO, odiše istinskim duhom Švicarske. Obilazak glavnih znamenitosti: katedrala Sv Lovre, Piazza Ciochara, Piazza della Reforma, Casino, šetnica uz jezero Lago di Lugano, Palazzo / Parco Civico, itd. Slobodno vrijeme. Sjedite na kavu ili ručak i uživajte u posebnoj atmosferi ovog šarmantnog švicarskog gradića. Preporučamo da se popnete žičarom na planinu iznad Lugana odakle puca pogled na Alpe i Lago di Lugano koji će Vam zasigurno dugo ostati u sjećanju. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan

Nedjelja 28.04.2019. Milano – Lago di Garda/Sirmione – Županja/Vinkovci

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja do LAGO DI GARDA i posjet slikovitom gradiću SIRMIONE koje se još od 1 st. pr. Kr. spominje kao omiljeno odmaralište bogatih obitelji iz okolice Verone. Jedno je od najpoznatijih mjesta na Lago di Garda i dom rimskog pjesnika Gaja Valerija Katula. Sirmione je poznat i po impozantnoj srednjevjekovnoj UTVRDI SCALIGERA koja dominira krajolikom. Slobodno vrijeme za šetnju promenadom i uskim uličicama starog grada, ili odmor u jednoj od brojnih slastičarnica gdje možete probati odličan talijanski sladoled. Nastavak vožnje prema Hrvatskoj.
Dolazak u Vinkovce u noćnim satima.

Recenzije putovanja

Trenutno nema recenzija..

Napiši recenziju

Ocjena