MAKEDONIJA – OHRID

„TAMO GDJE VJEČNO SUNCE SJA“

POLAZAK IZ VUKOVARA & VINKOVACA 14.06.2017.

 

 

LOKACIJA ODLASKA/DOLASKA Parkiralište H. Slavonija u Vinkovcima
VRIJEME ODLASKA Sastanak i polazak putnika u večernjim satima (23:30 h)
VRIJEME DOLASKA Dolazak je predviđen u kasnin večernjim satima.
  NA BAZI 40 PLAĆENIH OSOBA
UKLJUČENO U CIJENU
Prijevoz turističkim autobusom prema programu
3 polupansiona (doručak i večera) u hotelu 4* u Ohridu
Obilazak i razgled Skopja uz pratnju stručnog lokalnog vodiča
Obilazak i razgled Ohrida uz pratnju stručnog lokalnog vodiča
Izlet u Sv. Naum i Strugu
Obilazak i razgled Bitole
Stručni pratitelj/vodič tijekom putovanja
Zakonska jamčevina
Osiguranje od odgovornosti
Organizacija putovanja
FAKULTATIVA/DOPLATA
*prijaviti prilikom rezervacije u agenciji (min. 21 osoba)
Doplata za 1/1 sobu: 250,00 kn po osobi
Doplata za vožnju/izlet brodom u Sv. Naum: 120,00 kn po osobi
Putno-zdravstveno osiguranje: 60,00 kn po osobi

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

NA BAZI 40 PLAĆENIH OSOBA
1.495,00 Kn

REALZACIJA PUTOVANJA:

  • 15.06.2017. – 18.06.2017. (polazak je 14.06.2017. navečer u 23:30 h).

NAČIN PLAĆANJA:

  • NA RATE / OBROKE BEZ KAMATA PO DOGOVORU (max. 6 rata).
    • Gotovina u agenciji ili uplata na ž.r. agencije
    • Kartice (PBZ Visa, Amex, Dinners – max. 6 rata).

OHRID

“Božanska svjetlost” jedan je od prvih nadimaka koje je dobilo ovo prekrasno jezero, a kojeg su mu nadjenuli još stari Grci. Preplitanja mnogih kultura stvorile su jedinstveno mjesto gdje se svatko osjeća kao u bajci. Ohrid je grad u jugozapadnoj Makedoniji i vodeći turistički centar zemlje, za koji kažu da je duša Balkana. Ne smijemo zaboraviti i da je ovo mjesto i kolijevka slavenske pismenosti. Grad Ohrid je smješten na obali Ohridskog jezera, udaljen oko 170 km od Skopja, glavnog grada Makedonije.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti

Državljanima Republike Hrvatske za putovanje u Makedoniju potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica.

KORISNE INFORMACIJE

Valuta u Makedoniji je makedonski Denar ( 1 Euro je cca 62 Denara).

*Ponuda rađena 10.01.2017., Zadržavamo pravo korekcije cijena u slučaju promjene na tržištu kao što su poskupljenje goriva, značajnija promjena tečaj euro/kuna (kalkulacija rađena 1€=7,65 kn), Vaših dodatnih zahtijeva kao i smanjeni broj putnika. Za sve ostalo vrijede OPĆI UVJETI PUTOVANJA MARE PANONIUM TOURS-a.

 

 

 

0. dan

14.06.2017. Vukovar/Vinkovci

Sastanak i polazak putnika u večernjim satima (23:30 h) sa parkirališta H. Slavonija u Vinkovcima. Noćnja vožnja kroz Hrvatsku, Srbiju sa usputnim odmorima do…
1. dan

15.06.2017. Skopje – Ohrid

Makedonije i dalje do Skopja – makedonsku prijestolnicu, grad bogate i burne povijesti. Po dolasku odlazak u obilazak grada; Gradska tvrđava Kale, Skopski bazar, Crkva Sv. Spasitelja sa svojim ikonostasom, Džamija Mustaf Paše, jednim od najljepših primjera tradicionalne rezbarije od orahovine, Stara tržnica, stara turska kupelj Daut Paša, Amam, bista Majke Tereze, Kameni most … Nakon razgleda nastavak putovanja do Ohrida – ljetovališta i turističkog centra Makedonije, koji je smješten na sjeveroistočnom dijelu Ohridskog jezera, te je uvršten na UNESCo-ov popis svjetske kulturne baštine. Po dolasku smještaj u hotel 4*.Smještaj u sobe – slobodno vrijeme. Večera u hotelu. Šetnja i upoznavanje sa mjestom boravka. Noćenje.
2. dan

16.06.2017. Ohrid

Doručak. Odlazak na razgled grada kojeg mnogi smatraju i nazivaju zelenim draguljem Makedonije upravo zbog mnogobrojnih povijesnih spomenika, iznimne ljepote samog grada i prirodnog okružja. Šetnja starim dijelom grada u pratnji stručnog lokalnog vodiča: crkva Sv. Sofije iz 11 st., crkva Sv. Klementa, Samuilova tvrđava, s koje se pruža predivan pogled na grad i jezero, Stara Bazilika, crkva Sv. Ivana Kanea, …. Poslijepodne slobodno za vlastite programe; šetnju, kavica i sl….. Večera u hotelu. Noćenje.

3. dan

17.06.2017. Ohrid – Sv. Naum – Struga – Ohrid

Doručak. Odlazak do manastira Sveti Naum 29 km južno od Ohrida, neposredno uz albansku granicu, na visokoj stijeni iznad Ohridskog jezera. Posjet manastiru. Vožnja do Struge – grada poezije i rodnog mjesta makedonskih pjesnika braće Konstantina i Dimitrija Miladinova. Struga se nalazi u dolini na obali Ohridskog jezera, na dijelu gdje rijeka Crni Drim istječe iz Ohridskog jezera. Razgled grada. Povratak u Ohrid. Poslijepodne slobodno za vlastite programe; šetnju, shopping, kavica i sl. Večera u hotelu. Noćenje.

4. dan

18.06.2017. Ohrid – Bitola – Vinkovci/Vukovar

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja do Bitole – drugi grad u Makedoniji po broju stanovnika, a treći po površini. Nalazi se ispod Baba planine na rijeci Dragor, u centru najprostranije makedonske kotline Pelagonije. Kraći razgled grada. Slijedi posjet antičkom lokalitetu Heraclea Lyncestis, koji se nalazi nekoliko kilometara od Bitole. Heraclea- nekadašnji grad je osnovan za vrijeme Filipa II Makedonskog te je bio poznat po svojim živopisnim mozaicima, antičkom kazalištu, rimskim kupkama, fontanama…. Nakon razgleda odlazak preko Niša i Beograda do Vinkovaca. Dolazak je predviđen u kasnin večernjim satima.

Recenzije putovanja

Trenutno nema recenzija..

Napiši recenziju

Ocjena