LJETO U PORTUGALU LISABON-FATIMA-CABO DA ROCA-SINTRA-CASCAIS
5 dana avionom + transfer do Budimpešte + hotel 4*
07.07.2018. – 11.07.2018. – JEDINSTVENA PRILIKA!

VRIJEME ODLASKA Polazak autobusom iz Slavonije za Budimpeštu prethodnog dana u kasnijim večernjim satima, prema dolje navedenom rasporedu.
5.450,00 kn -kalkulacija rađena na bazi 28 osoba.
ARANŽMAN UKLJUČUJE
Prijevoz turističkim autobusom na relaciji Vukovar – Vinkovci – Đakovo – Osijek – Budimpešta (Zračna luka) i povrat
avionski prijevoz na relaciji Budimpešta – Lisabon -Budimpešta (prijevoznik TAP, portugalska nacionalna kompanija)
Sve zrakoplovne pristojbe
Uključena prtljaga: 1 komad ručne prtljage do 8 kg i 1 komad predane prtljage do 23 kg
Smještaj u hotelu**** na bazi noćenja s doručkom
Boravišnu pristojbu
Sve razglede prema programu
Stručno vodstvo i pratitelja grupe
Transfer iz zračne luke do hotela prvi dan
Transfer do Belema prvi dan
Transfer iz hotela do zračne luke zadnji dan
Osiguranje od odgovornosti
Osiguranje jamčevine
Organizaciju i rezervaciju putovanja
FAKULTATIVNE DOPLATE
Rezervacija fada: 12 eur po osobi (informativna cijena)
Izlet u Fatimu: 40 eur po osobi (min. 22 osobe)
Izlet Sintra/Pena – Cabo da Roca – Cascais: 40 eur (min.22 osobe)
Ulaznica za Palaču Pena cca 12 Eur
Prijava u agenciji pri rezervaciji, uplata na licu mjesta.

NAPOMENA Prema procjeni pratitelja raspored obilaska je podložan promjenama.

ZDRAVSTVENA ZAŠTITA Zdravstvena zaštita u zemljama EU ostvaruje se pomoću Europske kartice zdravstvenog osiguranja. Svaki putnik dužan je brinuti o svojoj kartici, te o roku isteka. Ukoliko putnik želi ugovoriti i dodatno međunarodno zdravstveno osiguranje cijena iznosi 40,00 (grupna cijena, minimum 15 osoba) Za osobe od 70-80 godina starosti cijena osiguranja iznosi 145,00 kn. Osiguranje od otkaza putovanja iznosi 140,00 kn.


OSOBNI DOKUMENTI Za državljane RH za ulazak u Madžarsku i Portugal potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica koja mora vrijediti min. 3 mjeseca nakon datuma povratka.


POLAZAK AUTOBUSA 06.07.
VUKOVAR: 21.00 sati
VINKOVCI: 21.30 sati
ĐAKOVO: 22.00 sati
OSIJEK: 22.45 sati


CIJENA 5.450,00 kn -kalkulacija rađena na bazi 28 osoba.


TERMIN 07.-11.07.2018.


PRIJAVE I PLAĆANJE
Prijave je potrebno izvršiti najksnije do 30.03. 2018. ili do popunjenja mjesta.
1. Prilikom prijave uplaćuje se 30% ukupnog iznosa, a ostatak u mjesečnim ratama do polaska na put. Zadnja rata dolazi na naplatu najkasnije do 20.06.2018.
2. Moguće su i uplate u 10 mjesečnih rata i to: prve četiri rate (ožujak-lipanj) na transakcijski račun, a ostalih 6 rata (srpanj-prosinac) kreditnim karticama.


 

0. dan

VUKOVAR/VINKOVCI/ĐAKOVO/OSIJEK/- BUDIMPEŠTA

Polazak autobusom iz Slavonije za Budimpeštu prethodnog dana u kasnijim večernjim satima, prema dolje navedenom rasporedu.

1. dan

BUDIMPEŠTA - LISABON

Prijava na let za Lisabon, polazak aviona u 05.40 sati. Dolazak u Lisabon u 08.25 sati. Transfer autobusom do lisabonske četvrti otkrića, BELÉM, te obilazak: toranj Belém, spomenik otkrićima, samostan sv. Jeronima, muzej Berardo…slobodno vrijeme za obilazak samostana, penjanje na spomenik otkrićima ili pak za kušanje originalne verzije najpoznatije portugalske slastice – pastel de Belém – u slastičarniciji u kojoj je prvi put i napravljen. Transfer autobusom do hotela u Lisabonu. Smještaj i odmor. Šetnja i upoznavanje grada – danas ćemo se upoznati s novim dijelom Lisabon, modernim Parkom Nacija, koji je izgrađen za potrebe Expo sajma i koji je poznat po svojim čarobnim zalascima sunca. Upravo se tu nalazi najveći oceanariju u Europi Oceanário de Lisboa, most Vasco da Gama koji je sa svojih 17 km najduži most u Europi, shopping centar Vasco da Gama, Arena, interaktivni tehnički muzej O Pavilhão do Conhecimento – Centro Ciência Viva, lisabonski ‘Burj Al Arab’… Slobodno vrijeme za posjet oceanariju, muzeju, shopping, vožnju panoramskom žičarom ili pak šetnju šarmantnom šetnicom uz estuarij rijeke Tejo do mosta Vasco da Gama (što je vrlo posebno i romantično u suton). Također, shopping centar Vasco da Gama ima veliki food court gdje možete i večerati na njihovoj vanjskoj terasi s pogledom na Park Nacija i rijeku. Vasco da Gama shopping centar je otvoren do ponoći. Povratak u hotel, noćenje.

2. dan

LISABON - FÁTIMA

Doručak. Predlažemo fakultativni zajednički odlazak do FÁTIME, popularnog portugalskog hodočasničkog mjesta kojeg svake godine posjete milijuni hodočasnika želeći se pokloniti Gospi Fatimskoj koja se još davne 1917. godine u tom gradiću ukazala Jacinti, Luciji i Francisku. Razgled svetišta i slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Povratak u Lisabon u poslijepodnevnim satima. Šetnja njegovim donjim gradom od milja nazvan BAIXA POMBALINA kao posveta čovjeku koji je bio idejni začetnik njegovih pravocrtnih ulica: Avenija Liberdade, trg Rossio, poznata Rua Augusta (rua = port. ‘ulica’), trg Comerçio i rijeka Tejo. Sjednite na novoizgrađenu šetnicu Ribeira de Naus, počastite se simpatičnim koktelima iz obližnjih budica, ili pak sjednite na ležaljke uz rijeku i odmorite uz dobar pogled – Portugalci se znaju i vole opustiti i družiti uz dobar pogled i dobro društvo. Povratak u hotel, noćenje.

3. dan

LISABON

Doručak. Danas ćemo upoznati dvije lisabonske četvrti koje su jedna nasuprot drugoj – ALFAMA i BAIRRO ALTO. Razgled započinjemo posjetom naživljoj četvrti, gornjem gradu zvanom Bairro Alto. Iskusite drukčiji i poseban razgled Bairra s posjetima omiljenim mjestima lokalnog stanovništva: posebno lijepi vrt i vidikovac São Pedro de Alcântara, trg Carmo i samostan Carmo, lift sv. Justine, trg Camões, kavana Brasileira u kojoj su redovito ispijali kave Fernando Pessoa i prijatelji… Zaći ćemo i u kolijevku fada – Alfamu: katedrala Sé de Lisboa, vidikovac sv. Lucije, vidikovac Vrata Sunca… Uživajte u veličanstvenom pogledu na Lisabon s Alfame. Lisabon je grad tisuću vidikovaca, a najljepši su upravo ovi u Alfami i Bairro Alto, te ono najbolje od svega – turistima su još uvijek besplatni. Navečer predlažemo zajednički fakultativni odlazak na fado. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan

LISABON - SINTRA/PENA - CABO DA ROCA - CASCAIS

Doručak. Predlažemo fakultativni zajednički odlazak na predivni izlet u okolicu Lisabona. Posjet SINTRI gdje ćemo se popeti do PALAČE PENA, bajkovite palače koju je dao izgraditi Fernando II na temeljima nekadašnjega samostana, uništenog u velikom potresu 1755. godine. Svojom mješavinom stilova, živim bojama i bajkovitim izgledom na vrhu brda palača privlači poglede promatrača i zbog svoje atraktivnosti stavljena je na popis „sedam čuda Portugala“, kao i na popis UNESCO-a. Penu često uspoređuju s podjednako bajkovitim bavarskim dvorcem Neuschwansteinom. Slobodno vrijeme za ulazak i razgled palače. Za one koji ne žele razgled dvorca, mogu ostati u Sintri. Izlet nastavljamo posjetom liticama CABO DA ROCE – najzapadnijeg rtu Europe, mjesta koje je opjevao i najpoznatiji portuglaski pjesnik Luis Camões riječima “Tamo, gdje zemlja prestaje, a more počinje”. Mjesto je to zapnjujuće prirodne ljepote, strmih stijena o koje se razbijaju valovi Atlantika i izaziva strahopoštovanje. Kraće slobodno vrijeme za fotografiranje. Izlet završavamo kraljicom lisabonske rivijere – CASCAISU. Šetnja gradom i slobodno vrijeme za ručak i šetnju. Povratak u Lisabon. Večer slobodno za vlastite sadržaje: posjet parku Eduardo VII s čarobnim pogledom na grad, šetnju gradom, shopping… Predlažemo odlazak na fado ili na jedan od brojnih rooftop barova u gradu po preporuci vodiča. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan

LISABON - BUDIMPEŠTA /OSIJEK/ĐAKOVO/VINKOVCI/VUKOVAR

Doručak. Napuštanje hotela i transfer od hotela do zračne luke. Prijava na let za Budimpeštu u 10.55 sati. Slijetanje u Budimpeštu u 15.25 sati.Transfer do Slavonije.

Recenzije putovanja

Trenutno nema recenzija..

Napiši recenziju

Ocjena