KLAGENFURT – VILLACH – BLED – LJUBLJANA (termin 29.04.2017. )

 

LOKACIJA ODLASKA/DOLASKA  Ispred škole
POLAZAK 29.04.2017. ( u ranim jutarnjim satima)
POVRATAK  01.05.2017. ( u kasnim večernjim satima)
  NA BAZI 40 PLAĆENIH OSOBA
UKLJUČENO U CIJENU
Prijevoz turističkim autobusom prema programu
Obilazak i razgled Klagenfurta
Obilazak i razgled Villacha
2 polupansiona (doručak i večera) u hotelu 3* u Bledu
Obilazak i razgled Bleda
Obilazak i razgled Bohinja
Obilazak i razgled Ljubljane
Stručni pratitelj/vodič tijekom putovanja
Zakonska jamčevina
Osiguranje od odgovornosti
Organizacija putovanja
FAKULTATIVA/DOPLATA
Ulaznice za park Minimundus u Klagenfurtu: 130,00 kn po osobi
Vožnja brodom po Bledskom jezeru: 95,00 kn po osobi
Ulaznice za Bledski Stari grad: 65,00 kn po osobi
Ulaznice za crkvu sv. Marije u Bledu: 25,00 kn po osobi
Vožnja žičarom u Ljubljani: 35,00 kn po osobi
Putno-zdravstveno osiguranje: 40,00 kn po osobi

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

NA BAZI 40 PLAĆENIH OSOBA
1.125,00 Kn

NAČIN PLAĆANJA:

  • NA RATE/OBROKE BEZ KAMATA PO DOGOVORU:
    • Uplata u agenciji (gotovina ili kartica – VISA-AMERICAN-DINNER – max. 6 rata)
    • Uplata na žiro-račun agencije (virmanom ili internet bankarstvom – max. 6 rata)

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:   Za državljane RH viza za Austriju i Sloveniju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica.

 

Austrija (službeni njemački naziv: Österreich, bavarski: Östareich ili Estareich, alemanski: Öschtriich, slovenski: Avstrija, mađarski: Ausztria) država je u Srednjoj Europi, a sastoji se od 9 saveznih država. Austrija graniči s Lihtenštajnom i Švicarskom na zapadu, Italijom i Slovenijom na jugu, Mađarskom i Slovačkom na istoku, te Njemačkom i Češkom na sjeveru.

 

Slovenija se nalazi u Srednjoj Europi na dodiru Alpa, Dinarskog gorja, Panonske nizine i Sredozemlja. Klimu čini mješavina alpskog, sredozemnog i kontinentalnog podneblja. U sjeverozapadnom dijelu države prevladavaju Alpe s najvišim vrhom Triglavom (2864 m). U smjeru prema moru se prostire pokrajina Kras. Njen podzemni svijet skriva najveličanstvenije podzemne galerije u Europi, a to su Postojnska jama i Škocjanske jame koje su isklesale podzemne vode. Potonja se nalaze na Unescovom popisu kulturne i prirodne baštine.

 

*Ponuda rađena 07.02.2017., Zadržavamo pravo korekcije cijena u slučaju promjene na tržištu kao što su poskupljenje goriva, značajnija promjena tečaj euro/kuna (kalkulacija rađena 1€=7,65 kn), Vaših dodatnih zahtijeva kao i smanjeni broj putnika. Za sve ostalo vrijede OPĆI UVJETI PUTOVANJA MARE PANONIUM TOURS-a.

 

1. dan

Vinkovci – Klagenfurt – Villach – Bled

Sastanak i polazak putnika u jutarnjim satima (05:00 h) ispred škole. Vožnja turističkim autobusom autocestom sa usputnim odmorima do KLAGENFURTA –glavni grad Koruške. Šetnja do  kazališta, gradske vijećnice, glavnog gradskog trga, fontane Lindwurm, spomenika Mariji Tereziji  i palače Landhaus. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za kupovinu, šetnju ili ručak. Odlazak do obližnjeg MINIMUNDUSA (uz doplatu), „svijeta u malom“ gdje ćete vidjeti modele najvažnijih svjetskih građevina i krenuti na „put oko svijeta“ u minijaturi: od atenske Akropole, opere u Sidneyu, londonskog Towera do Bijele kuće u Washingtonu, bečke katedrale sv. Stjepana, pariškog Slavoluka pobjede, indijskog Taj Mahala, crkve sv. Petra u Vatikanu itd. Putnici koji ne žele posjetiti Minimundus mogu iskoristiti vrijeme u središtu Klagenfurta i dogovoriti mjesto sastanka s pratiteljem radi nastavka puta. Odlazak prema VILLACHU, drugom najvećem koruškom gradu  cestom iznad Vrbskog jezera. Šetnja povijesnom jezgrom Villacha: crkva sv. Jakova s najvišim crkvenim tornjem visokim 94 metara – gradska vijećnica – glavni trg – obala Drave – crkva sv. Nikole i dr.  Vožnja autobusom do BLEDA – po dolasku smještaj u hotel 3* i sobe. Večera u hotelu. Slobodno vrijeme za večernju šetnju – individualni program. Noćenje.

2. dan

Bled – Bohinj – Bled

Doručak. Nakon doručka obilazak jezera i uživanje u njegovim prirodnim ljepotama. Slobodno vrijeme za šetnju oko jezera ili se zasladite poznatim Bledskim kremšnitama. Predlažemo vožnju tradicionalnim brodićem – pletnom do Bledskog “otočića sreće”, po dolasku na otočić svakako posjetiti crkvu Sv. Marije (dvorac) iz 18. st. u kojoj možete potegnuti uže i „zazvoniti će zvono“ … pazite – to znači da će se Vaše želje ispuniti  ili posjet Bledskoj gradu-utvrdi s čarobnim pogledom na jezero i okolicu. Nastavak vožnje kroz slikovite alpske predjele do BOHINJA – po dolasku obilazak Bohinjskog jezera i okolice:  jezera gdje ćemo se najprije spustiti do podnožja ušća Save Bohinjke u jezero i prošetati do Slapa. Slobodno vrijeme za kavicu. Povratak prema Ribčevom Lazu i zajednički razgled kamenog mosta, crkve Sv. Ivana Krstitelja, spomenika četirima planinarima, kupnja Bohinjskog sira. Kraće slobodno vrijeme za šetnju uz jezero ili kavicu. Povratak u Bled. Večera u hotelu. Slobodno vrijeme za individualni program. Noćenje.

3. dan

Bled – Ljubljana – Vinkovci

Doručak. Nakon doručka odjava iz hotela, kraće slobodno vrijeme za jutarnju kavicu. Vožnja autobusom do glavnog i najvećeg slovenskog grada – LJUBLJANE. Po dolasku, šetnja i razgled kulturno-povijesnih znamenitosti grada: barokna zgrada Gradske vijećnice, stari centar grada poznat po njegovom jedinstvenom arhitektonskom izgledu, kojeg označavaju barokne i secesijske građevine i djela arhitekta Jože Plečnika, centralna tržnica, katedrala Sv. Nikole, Zmajev most, Prešernov trg, Trostruki most….i dr. Slobodno vrijeme za vlastite programe. U poslijepodnevnim satima polazak u pravcu domovine. Vožnja sa usputnim odmorima. Očekivani povratak u večernjim satima.

Recenzije putovanja

Trenutno nema recenzija..

Napiši recenziju

Ocjena