HODOČAŠĆE U FATIMU 15.-18.05.2019.

FATIMA – LISABON

VRIJEDNOSTI VIŠE:

  • UKLJUČENI POLUPANSIONI!
  • DUHOVNO VODSTVO NA NAŠEM JEZIKU + TURISTIČKI VODIČ!
  • DETALJAN RAZGLED LISABONA!
  • POSEBNO DOBAR RED LETENJA!

 

VRIJEME I LOKACIJA ODLASKA Polazak autobusom u ranim jutarnjim satima (točno vrijeme naknadno).
NA BAZI 28 PLAĆENIH OSOBA
U CIJENU UKLJUČENO:
Prijevoz turističkim autobusom na relaciji Vukovar – Vinkovci – Đakovo – Zagreb (Zračna luka Franjo Tuđman) i povrat
Avionski prijevoz na relaciji Zagreb – Lisabon – Zagreb
Uključene zrakoplovne pristojbe
Uključena prtljaga (1 komad ručne prtljage i 1 komad predana do 23 kg težine)
Prijevoz turističkim autobusom na relaciji Lisabon – Fatima – Lisabon
Prijevoz turističkim autobusom za razgled Lisabona (prvi i zadnji dan)
Smještaj u hotelu*** u Fatimi na bazi polupansiona
Sve razglede prema programu
Stručno vodstvo i pratitelja grupe
Duhovno vodstvo
Ulaznice – Najava i organizacija svetih misa
Osiguranje jamčevine
Osiguranje od odgovornosti
Organizaciju i rezervaciju putovanja
FAKULTATIVNA PONUDA(po želji)
Poludnevni izlet Nazare i Alcobaçu iznosi 50,00 EUR po osobi. Za realizaciju izleta potrebno je 25 osoba.
Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 680,00 kn.

CIJENA 5.400,00 kn po osobi – KALKULACIJA IZRAĐENA NA BAZI 28 osoba

TERMIN 15.-18.05. 2019.

UVJETI PLAĆANJA I PRIJAVE Molimo Vaše prijave što ranije. Broj mjesta ograničen. Prilikom prijave uplaćuje se 25% ukupnog iznosa, a ostatak u mjesečnim ratama do polaska na put. Zadnja rata dospijeva na naplatu najkasnije do 20 dana prije polaska. Navedena cijena je za gotovinsko plaćanje – na blagajni agencije ili na transakcijski račun. Za kartično plaćanje cijena se uvećava 5%.

DODATNE INFORMACIJE – Polazak autobusa do Zračne luke u Zagrebu organiziran je iz Vukovara, Vinkovaca, Đakova i Slavonskog Broda. U slučaju većeg broja prijavljenih moguće je polazak i iz Osijeka ili organiziramo besplatan parking u Đakovu.

– Za državljane RH potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstava vanjskih poslova: www.mvp.hr – Završno pismo koje sadrži sve bitne informacije vezano za putovanje dostavljamo na e-mail adresu, najkasnije 5 dana prije polaska. – Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa, kao i promjenu hotela u istoj ili višoj kategoriji.

 

1. dan

POLAZAK: VINKOVCI - ĐAKOVO - S. BROD - ZAGREB/LISABON - FATIMA

Polazak autobusom u ranim jutarnjim satima (točno vrijeme naknadno) prema Zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu. Prijava na let za Lisabon, polazak aviona u 07.50 sati. Dolazak u Lisabon u 10.10 sati.

Danas ćemo upoznati dvije lisabonske četvrti koje su jedna nasuprot drugoj – ALFAMA i BAIRRO ALTO. Razgled započinjemo posjetom naživljoj četvrti, gornjem gradu zvanom Bairro Alto. Iskusite drukčiji i poseban razgled Bairra s posjetima omiljenim mjestima lokalnog stanovništva: posebno lijepi vrt i vidikovac São Pedro de Alcântara, trg Carmo i samostan Carmo, lift sv. Justine, trg Camões, kavana Brasileira u kojoj su redovito ispijali kave Fernando Pessoa i prijatelji… Zaći ćemo i u kolijevku fada – Alfamu: rodna kuća Sv. Antuna Padovanskog, katedrala Sé de Lisboa, vidikovac sv. Lucije, vidikovac Vrata Sunca… Uživajte u veličanstvenom pogledu na Lisabon s Alfame. Lisabon je grad tisuću vidikovaca, a najljepši su upravo ovi u Alfami i Bairro Alto, te ono najbolje od svega – turistima su još uvijek besplatni. Slobodno vrijeme, te dlazak prema Fatimi, jednom od najznačajnijih marijanskih svetišta koje je nastalo na mjestu Gospinih ukazanja koja su bila od 13.05.-13.10.1917. Smještaj u hotel, večera. Zajednička šetnja do Svetišta.

2. dan

FATIMA

Doručak. Upoznavanje i razgled Svetišta. Sveta misa na hrvatskom jeziku. Križni put do sela ALJUSTREL i razgled rodnih kuća vidioca Jacinte, Franje i Lucije.

Večera. Odlazak na večernju procesiju sa svijećama. Noćenje.

3. dan

FATIMA - FAKULTATIVNI IZLET: BATALHA, ALCOBAÇA, NAZARE

Doručak. Predlažemo odlazak na fakultativni poludnevni izlet u 3 prekrasna portugalska mjesta, u okolici Fatime. Trajanje izleta oko 7 sati. BATALHA -razgled bazilike Santa Maria da Vitoria u gotičko-manuelističkom stilu. Nedaleko katedrale je i dominikanski samostan (za unutrašnji razgled plaća se ulaznica); ALCOBAÇA, usputno mjesto prema Nazareu, kraće zadržavanje i razgled katedrale; NAZARE – tipično ribarsko selo na obali Atlantika u kojem se nalazi jedno od najstarijih svetišta Portugala “Gospa od Natarea”. Slobodno vrijeme za razgled i šetnju. Povratak u Fatimu. Slobodno vrijeme za osobne sadržaje – kupnju suvenira …. Sveta misa na hrvatskom jeziku. Večera. Večernja procesija sa svijećama. Noćenje.

NAPOMENA: Ukoliko ne želite poludnevni izlet, cijeli dan provest ćemo u Fatimi.

4. dan

FATIMA - LISABON// POVRATAK

Doručak. Transfer autobusom do LISABONA. Nastavljamo sa razgledom LISABONA. Zaputit ćemo se do lisabonske četvrti otkrića, BELÉM, te vidjeti: toranj Belém, spomenik otkrićima, samostan sv. Jeronima …slobodno vrijeme za kušanje originalne verzije najpoznatije portugalske slastice – pastel de Belém – u slastičarniciji u kojoj je prvi put i napravljen. Ukoliko vrijeme dozvoli, zastat ćemo i u novom dijelu Lisabona, modernom Parku Nacija, koji je izgrađen za potrebe Expo sajma i koji je poznat po svojim čarobnim zalascima sunca. Upravo se tu nalazi najveći oceanariju u Europi Oceanário de Lisboa, most Vasco da Gama koji je sa svojih 17 km drugi najduži most u Europi, shopping centar Vasco da Gama, Arena, lisabonski ‘Burj Al Arab’…

Odlazak u zračnu luku. Carinske formalnosti i prijava za let. Polazak aviona u 17.20 sati. Dolazak

u Zagreb u 21.30 sati. Transfer autobusom. Dolazak u Đakovo oko ponoći.

Recenzije putovanja

Trenutno nema recenzija..

Napiši recenziju

Ocjena