BAKU – AZERBAJDŽAN

REALIZACIJA PUTOVANJA:
* 05.05.2019. – 10.05.2019.

 

VRIJEME I LOKACIJA ODLASKA Sastanak i polazak putnika u poslijepodnevnim satima (17:00 h) ispred ureda Dagita u Vinkovcima.
NA BAZI 25 PLAĆENIH OSOBA
U CIJENU UKLJUČENO:
Transfer autobusom na relaciji Vinkovci – Budimpešta (zračna luka) – Vinkovci,
Zrakoplovna karta Budimpešta – Baku – Budimpešta (Wizz air – direktan let),
Zrakoplovne pristojbe (takse),
Checkirana prtljaga do 20 kg + ručna prtljaga do 8 kg,
Transfer autobusom na relacijia zračna luka Baku-hotel-zračna luka Baku,
4 noćenja/doručak u hotelu 4* u Baku (centralno lociran hotel),
1 zajednička večera u tradicionalnom/lokalnom restoranu u Baku-u,
1 zajednička večera u restoranu u Baku-u,
Svi izleti prema programu (autobus+loko vodič+ulaznice),
Stručni pratitelj/vodič tijekom putovanja,
Putno-zdravstveno osiguranje (nezgoda+zdravstveno),
Viza za Azerbajdžan,
Zakonska jamčevina,
Osiguranje od odgovornosti,
Organizacija putovanja.
DOPLATA/FAKULTATIVA (nije obavezno, po želji grupe):
Doplata za 1/1 sobu: 790,00 kn po osobi.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 6.290,00 Kn – NA BAZI 25 PLAĆENIH OSOBA – 05.05. – 10.05.2019.

OBAVEZNA DOPLATA (na licu mjesta):

* Napojnice za loko vodiče i vozača: cca. 20 € po osobi.

REALIZACIJA PUTOVANJA:

* 05.05.2019. – 10.05.2019.

SMJEŠTAJ/HOTEL:

* Qafqaz Baku City Hotel and Residences 4*

AVIO PRIJEVOZNIK:

* Wizz Air (direktan let, uključena checkirana prtljaga do 20 kg i ručna do 8 kg).

* Ponuda rađena prema cijeni karte na dan 09.01.2019.

NAPOMENA:

* Za državljane RH je potrebna viza za ulazak u Azerbajdžan.

* Viza vrijedi 30 dana od dana ulaska u državu.

* Agencija će posredovati pri izradi vize za sve putnike (potrebna preslika putovnice).

PRIJEVE I REZERVACIJE:

* Prijave/rezervacije se primaju najkasnije do 15.02.2019.,

* Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti min. 30% od ukupnog iznosa.

* Do polaska je potrebno 100% aranžmana (najkasnije 14 dana prije polaska na putovanje).


*Ponuda rađena 10.01.2019., Zadržavamo pravo korekcije cijena u slučaju promjene na tržištu kao što su poskupljenje goriva, značajnija promjena tečaj euro/kuna (kalkulacija rađena 1€=7,50 kn), Vaših dodatnih zahtijeva kao i smanjeni broj putnika. Za sve ostalo vrijede OPĆI UVJETI PUTOVANJA MARE PANONIUM TOURS-a.

 

 

0. dan

05.05.2019. Vinkovci – Budimpešta

Sastanak i polazak putnika u poslijepodnevnim satima (17:00 h) ispred ureda Dagita u Vinkovcima. Vožnja turističkim autobusom sa usputnim zaustavljanima i odmorima do BUDIMPEŠTE – po dolasku vožnja do zračne luke. Check-in na let Wizz aira za Baku. Polijetanje u 23:45 h. Noćni let u trajanju od cca. 4 sata.

1. dan

06.05.2019. Baku

Dolazak u Baku u jutarnjim satima (08:10 h po lokalnom vremenu). Nakon obavljenih carinskih pregleda sastanak sa lokalnim vodičem i transfer autobusom uz panormaski razgled grada do hotela 4* – smještaj u sobe. Slobodno vrijeme za odmor i osvježenje. Sastanak u lobby-u hotela i nastavak panormaskog razgleda grada uz pratnju lokalnog vodiča: Sunčani Baku je najveća luka na Kaspijskom moru i najveće naselje Kavkaza. Veliku ulogu tokom razvoja grada odigrala je nafta koja se eksplotirala još u 10. st..Vožnja Primorskom ulicom oko kojeg se razvio suvremeni grad i odlazak do Gornjeg parka koji je sa ostatkom grada povezan žičarom. Odande se otkriva preljepa panorama na cijeli zaljev.

2. dan

07.05.2019. Baku

Doručak. Polazak na razgledanje grada. Na jugozapadu Apšeronskog poluotoka i na južnim obroncima Bakinskog platoa, amfiteatralno okružujući zaljev, smjestio se Baku, prijestolnica Azerbejdžana. Srce Bakua i najlepši dio je Ičeri Šeher – stari grad, čiji značajan dio pripada dvorcu Širvanšahova iz 15. st. i zaštićen je debelim zidinama. Razgledanje Djevojačke kule o kojoj se pričaju mnoge legende. Stari grad je od 2000. godine na poposu svjetske kulturne baštine UNESCO. Pješačka tura po starom djelu Bakua sa ulaskom u Djevojačku kulu, Veliku džamiju i Dvorac Širvanšahova. Na kraju odlazak do trgovine antikviteta, tepiha i lokalnih suvenira. Slobodno poslje podne. Navečer odlazak u lokalni tradicionalni restoran na večeru. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan

08.05.2019. Baku – Gobustan – Baku

Doručak. Poslje doručka odlazak na cjelodnevni izlet. Na samo 60 kilometara od Bakua nalazi se muzej pod otvorenim nebom – državni, povijesno-umjetnički park Gobustan. Na ovim prostorima su nekada bila drevna naselja prvobitnih zajednica, koje su ostavile obiteljima mnogobrojne crteže, utisnuta slova i natpise na kamenu, opisujući tako svoju kulturu, privredu, tradiciju i običaje. Krajolik je neobičan a struktura reljefa različita. Visina do koje se uzdižu oslikani kameni blokovi dostiže 1047 metara. Ovi neprocenjivi povijensi eksponati su od 2007. godine pod zaštitom UNESCO. Odlazak do džamije Bibi Hejbat iz 13. st., jednog od najznačajnijih spomenika islamskog graditeljstva. U njoj su sahranjena četiri predstavnika roda proroka Muhameda. Povratak u Baku. Razgledanje Muzeja tepiha. Slobodno vrijeme. Zajednička večera u restoranu u Baku. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan

09.05.2019. Baku – Janar Dag/Atešgah – Baku

Doručak. Polazak autobusom prema Janar Dagu, jednoj od najvećih znamenitosti Apšeronskog poluotoka. Janar Dag predstavlja stranu planine, obuhvaćenu plamenom, koji ne može da se ugasi ni kišom, niti pjeskom. Vatra na tom mjestu gori već tisućama godina. Naučno objašnjenje je vrlo jednostavno: blizu površine zemlje su velike zalihe zemljanog plina koji se, u dodiru sa kisikom, pretvara u plamen. Obilazak zaratustrijanskog hrama Atešgah koji je izgrađen blizu otvora iz kojeg izbija plin, odnosno plamen (mjesto se naziva „vječna vatra“) i stoljećima privlači poklonike vjerovanja u vatru, naročito iz Perzije i Indije. U obliku je četiri luka okrenutih prema svim stranama svijeta sa centralnim svetištem u sredini. Potiče iz drugog stoljeća, kada su tim prostorima vladali zaratustrijanci. 40 km od Bakua je poznati etnografski muzej pod otvorenim nebom. Posvećen je povijesti Apšeronskog poluotoka. Na površini od 1,2 hektara nalaze se stara naselja, ostaci pet džamija, tri javna kupatila, grobovi i drugo. Povratak u Baku i hotel u popodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5. dan

10.05.2019. Baku – Budimpešta – Vinkovci

Rani doručak (lunch paket). Transfer do aerodroma. Poljetanje aviona za Budimpeštu u 06:05 h (po lokalnom vremenu). Sljetanje na aerodrom u Budimpešti u 08.10 h (po lokalnom vremenu). Ukrcaj u autobus i transfer u Vinkovce. Očekivani povratak u podnevnim satima.

Recenzije putovanja

Trenutno nema recenzija..

Napiši recenziju

Ocjena